Een nieuwe gebruikershandleiding voor de iPad

Inhoudsopgave:

Een nieuwe gebruikershandleiding voor de iPad
Een nieuwe gebruikershandleiding voor de iPad
Anonim

Je hebt je iPad gekocht en de stappen doorlopen om hem in te stellen zodat hij klaar is voor gebruik. Wat nu?

Voor nieuwe iPad-gebruikers die nog nooit een iPhone of iPod Touch hebben gehad, kunnen eenvoudige dingen zoals het vinden van goede apps, het installeren, ordenen of zelfs verwijderen ervan enige tijd in beslag nemen. Zelfs voor gebruikers die de basis van navigatie kennen, zijn er tips en trucs die u kunnen helpen productiever te zijn met de iPad.

De basis van de iPad leren

De meeste navigatie op de iPad gebeurt met eenvoudige aanraakbewegingen, zoals het aanraken van een pictogram om de applicatie te starten of met uw vinger naar links of rechts over het scherm vegen om van het ene scherm met app-pictogrammen naar het volgende te gaan. Deze zelfde gebaren kunnen verschillende dingen doen op basis van de applicatie waarin je je bevindt, en meestal hebben ze hun wortels in gezond verstand.

Image
Image

Vegen: Je hoort vaak verwijzingen naar naar links of rechts of omhoog of omlaag vegen. Dit gebaar houdt in dat u de top van uw vinger aan de ene kant van de iPad plaatst, en zonder uw vinger van het scherm te halen, deze naar de andere kant van de iPad te verplaatsen. Dus als je aan de rechterkant van het scherm begint en je vinger naar links beweegt, ben je aan het "vegen naar links". Op het startscherm, het scherm met al uw apps erop, kunt u door naar links of rechts te vegen tussen pagina's met apps worden verplaatst. Met hetzelfde gebaar gaat u van de ene pagina van een boek naar de volgende terwijl u in de Boeken-toepassing bent.

Slepen: u moet af en toe het scherm aanraken en uw vinger ingedrukt houden. Als u bijvoorbeeld met uw vinger een toepassingspictogram aanraakt en uw vinger ingedrukt houdt, gaat u naar een modus waarmee u het pictogram naar een ander deel van het scherm kunt verplaatsen.

Vergeet de iPad Home-knop niet

Apple's ontwerp is om zo min mogelijk knoppen aan de buitenkant van de iPad te hebben, en een van de weinige knoppen aan de buitenkant is de Home-knop. Het is de ronde knop aan de onderkant van de iPad met het vierkant in het midden.

Je gebruikt de Home-knop om de iPad uit de slaapstand te halen en om applicaties af te sluiten, en als je de iPad in een speciale modus hebt gezet (zoals de modus waarmee je applicatiepictogrammen kunt verplaatsen), knop verlaat het.

Je kunt de Home-knop zien als de "Go Home"-knop. Of je iPad nu slaapt of je in een applicatie zit, hij brengt je naar het startscherm.

Maar de Home-knop heeft nog een andere zeer belangrijke functie: hij activeert Siri, de persoonlijke assistent voor spraakherkenning van de iPad. Je kunt de Home-knop ingedrukt houden om Siri's aandacht te trekken. Zodra Siri op je iPad verschijnt, kun je hem basisvragen stellen, zoals: "Welke films worden er in de buurt afgespeeld?"

Hoe iPad-apps te verplaatsen

Image
Image

Na een tijdje zul je je iPad beginnen te vullen met een heleboel geweldige apps. Zodra het eerste scherm vol is, verschijnen apps op een tweede pagina.

U kunt een iPad-app verplaatsen door uw vinger op het pictogram van de app te plaatsen en ingedrukt te houden totdat alle pictogrammen op het scherm beginnen te wiebelen. (Sommige pictogrammen hebben ook een zwarte cirkel met een x in het midden.) Terwijl uw iPad zich in deze staat bevindt, kunt u pictogrammen verplaatsen door uw vinger erop te houden en deze te verplaatsen zonder deze van het scherm te tillen. Je kunt het dan op een andere plek laten vallen door je vinger op te tillen.

Het verplaatsen van een iPad-app naar een ander scherm is wat lastiger, maar gebruikt hetzelfde basisconcept. Houd uw vinger op de app die u wilt verplaatsen, zoals normaal. Sleep het pictogram vervolgens naar de rechterrand van het scherm van de iPad om het over één pagina te verplaatsen. Wanneer u bij de rand van het scherm komt, houdt u de app een seconde in dezelfde positie en het scherm gaat van de ene pagina met apps naar de volgende. Het app-pictogram beweegt nog steeds met uw vinger en u kunt het in positie brengen en "laten vallen" door uw vinger op te tillen.

Als je klaar bent met het verplaatsen van iPad-apps, klik je op de Home-knop.

Hoe een iPad-app te verwijderen

Als je een app wilt verwijderen, houd je je vinger erop alsof je het pictogram gaat verplaatsen. Wanneer de apps beginnen te wiebelen, tik je op de grijze knop in de linkerbovenhoek (met een X erop) om de app te verwijderen. Je kunt nog steeds van de ene pagina naar de andere bladeren door naar links of naar rechts te vegen.

Nadat je op de grijze ronde knop hebt getikt, zal de iPad je vragen om je keuze te bevestigen. Het bevestigingsvenster bevat de naam van de app, dus u kunt er zeker van zijn dat u de juiste verwijdert voordat u op de knop Delete tikt.

Een inleiding tot Siri

Image
Image

Siri is geen gimmick. Het kan zelfs een onschatbare assistent zijn als je eenmaal leert hoe je er het meeste uit kunt halen, vooral als je nog niet een extreem georganiseerd persoon bent.

Houd de Home-knop ingedrukt om Siri te activeren. De iPad piept twee keer en verandert in een scherm met de tekst "Waarmee kan ik u helpen?" of "Ga je gang, ik luister." Als je bij dit scherm komt, zeg je: "Hallo Siri. Wie ben ik?"

Als Siri al is ingesteld op de iPad, zal het reageren met uw contactgegevens. Als je Siri nog niet hebt ingesteld, wordt je gevraagd om naar de Siri-instellingen te gaan. Op dit scherm kun je Siri vertellen wie je bent door op de knop "Mijn info" te tikken en jezelf te kiezen uit je contactenlijst. Sluit Instellingen door op de Home-knop te klikken en activeer Siri opnieuw door de Home-knop ingedrukt te houden.

Laten we deze keer iets proberen dat echt nuttig is. Zeg tegen Siri: "Herinner me eraan om over een minuut naar buiten te gaan." Siri laat je weten dat het begrepen is door te zeggen: "Oké, ik zal je eraan herinneren." Het scherm toont ook de herinnering met een knop om deze te verwijderen.

De opdracht Herinneringen is misschien wel een van de handigste. Je kunt Siri vragen je eraan te herinneren het vuilnis buiten te zetten, iets mee te nemen naar je werk of langs de supermarkt te gaan om iets op te halen op weg naar huis.

Je kunt Siri ook gebruiken om evenementen te plannen door te zeggen: "Plan [een evenement] voor morgen om 19:00 uur." In plaats van 'een evenement' te zeggen, kun je je evenement een naam geven. Je kunt het ook een specifieke datum en tijd geven. Net als bij de herinnering, zal Siri je vragen om te bevestigen.

Siri kan ook taken uitvoeren zoals het weer buiten controleren ("Weer"), de score van het spel controleren ("Wat was de eindscore van het Cowboys-spel?") of een restaurant in de buurt zoeken ("Ik wil Italiaans eten").

Lanceer apps snel

Image
Image

Nu we Siri hebben ontmoet, bespreken we een paar manieren om apps te starten zonder pagina na pagina met pictogrammen te hoeven zoeken om een specifieke app te vinden.

Misschien is de gemakkelijkste manier om Siri te vragen het voor je te doen. "Launch Music" opent de Muziek-app en "Open Safari" start de Safari-webbrowser. U kunt "start" of "open" gebruiken om elke app uit te voeren, hoewel een app met een lange, moeilijk uit te spreken naam enige problemen kan veroorzaken.

Maar wat als je een app wilt starten zonder tegen je iPad te praten? U wilt bijvoorbeeld een bekend gezicht opzoeken van een film die u in IMDB bekijkt, maar u wilt uw gezin niet storen door spraakopdrachten te gebruiken.

Spotlight Search is misschien wel een van de meest onderbenutte functies van de iPad, vooral omdat mensen er niets van weten of vergeten het te gebruiken. Het zal je hele iPad doorzoeken. Het zoekt zelfs buiten uw iPad, zoals populaire websites. Als u de naam typt van een app die u op uw iPad hebt geïnstalleerd, verschijnt deze als een pictogram in de zoekresultaten. In feite hoeft u waarschijnlijk alleen de eerste paar letters in te typen om het te laten verschijnen onder 'Tophits'. En als je de naam intypt van een app die je niet op je iPad hebt geïnstalleerd, krijg je een resultaat waarmee je die app in de App Store kunt bekijken.

Maar hoe zit het met een app die je altijd gebruikt, zoals Safari of Mail of Pandora Radio? U kunt ook apps van het dock onderaan het scherm verplaatsen en op dezelfde manier nieuwe apps naar het dock verplaatsen. In feite zal het dock zes pictogrammen bevatten, dus je kunt er een laten vallen zonder de standaard op het dock te verwijderen.

Als je veelgebruikte apps in het dock hebt, kun je ze niet opsporen omdat de apps op het dock aanwezig zijn, ongeacht op welke startschermpagina je iPad zich momenteel bevindt. Het is dus een goed idee om uw meest populaire apps in het dock te plaatsen.

Je kunt ook een speciale versie van Spotlight Search openen door van links naar rechts te vegen wanneer je op de eerste pagina van het startscherm bent om een versie van Spotlight Search te openen die je meest recente contacten, recente apps, snel links naar winkels en restaurants in de buurt en een snelle blik op het nieuws.

Mappen maken en iPad-apps ordenen

Image
Image

U kunt ook een map met pictogrammen maken op het iPad-scherm. Om dit te doen, raakt u een iPad-app aan en houdt u uw vinger erop totdat de app-pictogrammen schudden.

Als je je herinnert uit de tutorial over het verplaatsen van apps, kun je een app over het scherm verplaatsen door je vinger op het pictogram te houden en de vinger op het scherm te bewegen.

Maak een map door een app op een andere app te "zetten". Merk op dat wanneer u het pictogram van een toepassing boven op een andere app verplaatst, die app wordt gemarkeerd door een vierkant. Dit geeft aan dat u een map kunt maken door uw vinger op te tillen en het pictogram erop te laten vallen. En u kunt andere pictogrammen in de map plaatsen door ze naar de map te slepen en erop neer te zetten.

Als je een map aanmaakt, zie je een titelbalk met de naam van de map erop en alle inhoud eronder. Om de map een andere naam te geven, raakt u het titelgebied aan en typt u een nieuwe naam in met het schermtoetsenbord.

De iPad zal proberen de map een slimme naam te geven op basis van de functionaliteit van de apps die je hebt gecombineerd.

In de toekomst kun je op het mappictogram tikken om toegang te krijgen tot die apps. Wanneer u zich in de map bevindt en deze wilt verlaten, drukt u op de startknop van de iPad. Het huis wordt gebruikt om de taak die u momenteel op de iPad uitvoert, af te sluiten.

Je kunt ook een map op het startschermdock plaatsen, vergelijkbaar met het plaatsen van een app erop. Dit is nog een geweldige manier om naar je meest populaire apps te gaan zonder Siri te vragen ze te openen of Spotlight Search te gebruiken.

Hoe iPad-apps te vinden

Met meer dan een miljoen apps die zijn ontworpen voor de iPad en nog veel meer compatibele iPhone-apps, kun je je voorstellen dat het vinden van een goede app soms een speld in een hooiberg is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je te helpen de beste apps te vinden.

Een geweldige manier om kwaliteitsapps te vinden, is door Google te gebruiken in plaats van rechtstreeks in de App Store te zoeken. Als je bijvoorbeeld de beste puzzelspellen wilt vinden, zal een zoekopdracht op Google naar "beste iPad-puzzelspellen" betere resultaten opleveren dan pagina na pagina met apps in de App Store. Ga naar Google en zet "beste iPad" gevolgd door het type app dat je wilt vinden. Zodra u een bepaalde app heeft getarget, kunt u ernaar zoeken in de App Store. (En veel lijsten bevatten een rechtstreekse link naar de app in de App Store.)

Maar Google levert niet altijd de beste resultaten op, dus hier zijn een paar andere tips voor het vinden van geweldige apps:

  1. Aanbevolen apps Het eerste tabblad op de werkbalk onderaan de App Store is voor aanbevolen apps. Apple heeft deze apps gekozen als de beste in hun soort, dus je weet dat ze van hogere kwaliteit zijn. Naast de aanbevolen apps, kun je de nieuwe en opmerkelijke lijst en de favorieten van het Apple-personeel zien.
  2. Top Charts Hoewel populariteit niet altijd kwaliteit betekent, is het een geweldige plek om te kijken. De Top Charts zijn onderverdeeld in meerdere categorieën die u kunt kiezen uit de rechterbovenhoek van de App Store. Nadat je de categorie hebt gekozen, kun je meer dan de bovenste apps laten zien door met je vinger van de onderkant van de lijst naar de bovenkant te vegen. Dit gebaar wordt vaak gebruikt op de iPad om door lijsten of naar beneden te scrollen op een website.
  3. Sorteren op klantbeoordeling Waar je ook bent in de App Store, je kunt altijd naar een app zoeken door in het zoekvak in de rechterbovenhoek te typen. Standaard worden uw resultaten gesorteerd op 'meest relevant', wat u kan helpen een specifieke app te vinden, maar houdt geen rekening met de kwaliteit. Een goede manier om de betere apps te vinden, is door te sorteren op de beoordelingen van klanten. U kunt dit doen door op "Op relevantie" bovenaan het scherm te tikken en "Op beoordeling" te kiezen. Vergeet niet om zowel naar de beoordeling te kijken als naar hoe vaak deze is beoordeeld. Een app met vier sterren die 100 keer is beoordeeld, is veel betrouwbaarder dan een app met vijf sterren die slechts zes keer is beoordeeld.

Hoe iPad-apps te installeren

Zodra je je app hebt gevonden, moet je deze op je iPad installeren. Dit vereist een paar stappen en houdt in dat de iPad zowel de app download als installeert op het apparaat. Als het klaar is, verschijnt het pictogram van de app aan het einde van uw andere apps op het startscherm van de iPad. Terwijl de app nog steeds aan het downloaden of installeren is, wordt het pictogram uitgeschakeld.

Om een app te downloaden, raakt u eerst de prijskaartje-knop aan, die zich aan de bovenkant van het scherm net rechts van het app-pictogram bevindt. Nadat u de knop hebt aangeraakt, wordt de omtrek groen en staat er "Installeren" of "Kopen". Raak de knop nogmaals aan om het installatieproces te starten.

Gratis apps zullen "Get" of "Free" lezen in plaats van een prijs weer te geven.

Mogelijk wordt u om uw Apple ID-wachtwoord gevraagd. Dit kan zelfs gebeuren als de app die u downloadt gratis is. Standaard zal de iPad je vragen om een wachtwoord in te voeren als je de afgelopen 15 minuten geen app hebt gedownload. U kunt dus meerdere apps tegelijk downloaden en hoeft uw wachtwoord maar één keer in te voeren, maar als u te lang wacht, moet u het opnieuw invoeren. Dit proces is ontworpen om u te beschermen voor het geval iemand uw iPad oppakt en probeert een heleboel apps te downloaden zonder uw toestemming.

Klaar om meer te leren?

Nu je de basis uit de weg hebt geruimd, kun je meteen in het beste deel van de iPad duiken: hem gebruiken! En als je ideeën nodig hebt over hoe je er het meeste uit kunt halen, lees dan over alle geweldige toepassingen van de iPad.

Nog steeds in de war door enkele basisprincipes? Volg een rondleiding op de iPad. Klaar om een stap verder te gaan? Ontdek hoe u uw iPad kunt personaliseren door er een unieke achtergrondafbeelding voor te kiezen.

Wilt u uw iPad op uw tv aansluiten? In deze gids weet je hoe. Wil je weten wat je moet kijken als je het eenmaal hebt aangesloten? Er zijn een aantal geweldige apps om films en tv-programma's te streamen beschikbaar voor de iPad. Je kunt zelfs films streamen van iTunes op je pc naar je iPad.

Hoe zit het met spelletjes? Er zijn niet alleen een aantal geweldige gratis games voor de iPad, maar we hebben ook een gids voor de beste iPad-games.

Games niet jouw ding? Je kunt 25 onmisbare (en gratis!) apps bekijken om te downloaden of gewoon onze gids voor de beste apps bekijken.

Aanbevolen: