Een nieuw document maken in WordPad

Inhoudsopgave:

Een nieuw document maken in WordPad
Een nieuw document maken in WordPad
Anonim

Hoewel het vaak over het hoofd wordt gezien als tekstverwerker, heeft WordPad verschillende handige functies. Leer enkele eenvoudige manieren om de applicatie te vinden en te gebruiken.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Lanceer WordPad met behulp van zoeken

Image
Image

Als je van plan bent om te werken met een lange lijst met citaten, geavanceerde opmaakopties en andere functies die je aantreft in tekstverwerkers met volledige functionaliteit, dan is Word de ideale toepassing. Als u echter op zoek bent naar een lichte en gebruiksvriendelijke applicatie om documenten te maken en te bewerken, is WordPad voldoende.

Aan de slag met WordPad

In deze reeks handleidingen zullen we vertrouwd raken met WordPad en hoe u het kunt gaan gebruiken om Word-documenten en andere op tekst gebaseerde bestanden te bewerken.

In deze handleiding laten we u zien hoe u een nieuw WordPad-document maakt wanneer u de toepassing opent en hoe u een nieuw document maakt met behulp van het menu Bestand.

Om een nieuw document in WordPad te maken, hoeft u alleen maar de applicatie te starten. De eenvoudigste methode om WordPad te starten, is door Windows zoeken te gebruiken.

  1. Selecteer Start.
  2. Voer " WordPad" in het zoekvak in.
  3. Er verschijnt een lijst met zoekresultaten in het Startmenu. Selecteer de WordPad app om WordPad te starten.

Als WordPad een van de recentelijk gebruikte applicaties is, zal deze verschijnen in de lijst met applicaties in het Startmenu, die u kunt starten door op het WordPad-pictogram te klikken.

WordPad gebruiken om aan een op tekst gebaseerd document te werken

Image
Image

Zodra WordPad is gestart, krijgt u een leeg document te zien dat u kunt gebruiken om informatie in te voeren, op te maken, afbeeldingen toe te voegen en op te slaan in een indeling die met anderen kan worden gedeeld.

Nu u weet hoe u WordPad kunt starten en het meegeleverde lege document kunt gebruiken, gaan we eens kijken hoe u een ander leeg document kunt maken in de WordPad-toepassing.

Maak een document in WordPad

Image
Image

Als je de vorige stappen hebt gevolgd, zou je WordPad voor je moeten hebben. Volg de onderstaande instructies om een nieuw document in WordPad te maken.

  1. Selecteer File.
  2. Kies Nieuw.

Er moet een leeg document worden geopend dat u kunt bewerken.

U kunt ook File selecteren en Open kiezen om een bestaand document te openen en te bewerken.

Als u aan een ander document werkte en wijzigingen aanbracht, wordt u gevraagd het document op te slaan voordat u een nieuw leeg document kunt openen. Kies een locatie om het document op te slaan en klik op Save.

Aanbevolen: