Hoe Fitbit Versa te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Fitbit Versa te gebruiken
Hoe Fitbit Versa te gebruiken
Anonim

De Fitbit Versa kan meer dan alleen je stappen volgen. Als je nieuw bent in de wereld van smartwatches, zijn er een paar snelle dingen die je kunt doen om te beginnen voordat je er een gebruikt om je fitnessdoelen bij te houden, je verbonden te houden met je berichten en oproepen, en nog veel meer. Zo gebruik je een Fitbit Versa.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Fitbit Versa, Fitbit Versa 2 en Fitbit Versa 3 smartwatches. Hoewel sommige van deze instructies mogelijk werken voor de Fitbit Versa Lite, is het niet zo volledig functioneel als andere leden van de Versa-lijn.

Fitbit Versa instellen

Het instellen van de Versa is een snel en eenvoudig proces. Zo doe je het:

  1. Schakel je apparaat in en laad het op. Met snel opladen kun je een hele dag batterij in slechts 12 minuten gebruiken.
  2. Download de Fitbit-app voor je smartphone.

    Download voor:

  3. Open de app en tik op Inloggen of Account aanmaken. Als je al een Fitbit-account hebt, hoef je geen nieuwe aan te maken.
  4. De app kan je helpen bij het automatisch verbinden van je nieuwe Versa-horloge. Als dit niet het geval is, tikt u op het pictogram Account en tikt u op + Een apparaat instellen.

  5. Kies het apparaat dat u instelt.

    Image
    Image
  6. Volg de instructies op het scherm om de apparaatconfiguratie te voltooien. Je horloge synchroniseert automatisch met de Fitbit-app op je telefoon of tablet. Je horloge en je telefoon moeten hetzelfde wifi-netwerk gebruiken voor het installatie- en synchronisatieproces.

    Je moet enkele persoonlijke gegevens invoeren en akkoord gaan met de Servicevoorwaarden, en vervolgens je Versa op het oplaadstation plaatsen om de installatie van het apparaat te voltooien. Mogelijk moet u ook de firmware van de Versa bijwerken. Dit kan tot een half uur duren, dus wees geduldig.

Wat doen de knoppen op een Fitbit Versa?

Zodra je Fitbit Versa is ingesteld en je zeker weet dat je hem goed draagt, kun je hem gaan gebruiken. Als je een Fitbit Vera gebruikt, zijn er drie knoppen op het apparaat: één aan de linkerkant en twee aan de rechterkant.

  • De linkerknop is de Terug-knop. Als je dit lang indrukt, opent het de Quick Settings waar je onder andere je muziek kunt bedienen. De knoppen aan de rechterkant bedienen apps.
  • Standaard regelt een snelle druk op de knop rechtsboven de app linksboven op het eerste app-scherm. Als je lang drukt, worden je meldingen geopend.
  • De knop rechtsonder opent de app die zich linksonder op het eerste app-scherm bevindt.

Om te wijzigen welke apps een van deze knoppen gebruiken, herschik je de apps op je eerste app-pagina.

Er is maar één knop op de Fitbit Versa 2. Dit is de Terug-knop, en een korte druk brengt je naar het vorige scherm. Je kunt instellen wat je wilt dat de knop doet door lang in te drukken in de Fitbit-app op je telefoon.

Schakel Fitbit-meldingen in voor berichten, oproepen en meer

Je Versa is meer dan alleen een fitnesstracker. Natuurlijk kun je verbinding maken met de app op je smartphone en deze gebruiken om het aantal stappen dat je elke dag zet, de oefeningen die je doet, je hartslag en slaapcycli bij te houden. Maar je kunt het ook gebruiken om verbonden te blijven.

In de Fitbit-app kun je het zo instellen dat je op je horloge een melding krijgt wanneer sms-berichten en telefoontjes binnenkomen. Om deze functie in te stellen:

  1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag > je profielfoto > afbeelding van je apparaat> Meldingen.

    Image
    Image
  2. Volg de instructies op het scherm om je Fitbit-apparaat aan je telefoon te koppelen en de Fitbit-app toegang te geven tot meldingen.
  3. Kies de soorten meldingen die je wilt ontvangen en de apps die je ermee wilt gebruiken.
  4. Tik op App-meldingen om andere apps te kiezen waarvan je meldingen wilt ontvangen.

    Image
    Image
  5. Synchroniseer je apparaat.

Andere dingen die je kunt doen met Fitbit Versa

Je kunt nog veel meer doen met je Fitbit Versa. Van het toevoegen van Fitbit Pay (niet alle Fitbit Versa's ondersteunen het) tot het toevoegen van muziek en apps of games, de Fitbit Versa voldoet stevig aan de definitie van een smartwatch. Je kunt zelfs wijzerplaten verwisselen of de band op je Versa aanpassen aan je outfit of je humeur. Al deze functies zorgen ervoor dat u verbonden kunt blijven terwijl u uw fitnessdoelen en activiteiten en nog veel meer bijhoudt.

Aanbevolen: