Een mobiele instapkaart gebruiken

Inhoudsopgave:

Een mobiele instapkaart gebruiken
Een mobiele instapkaart gebruiken
Anonim

Een mobiele instapkaart is, zoals de uitdrukking suggereert, een versie van de traditionele instapkaart die is ontworpen voor gebruik op een smartphone, tablet of ander slim apparaat zoals een Apple Watch. Deze digitale instapkaart, ook wel een e-ticket genoemd, wordt weergegeven door een streepjescode die vanuit een app kan worden bekeken.

De streepjescode die op een mobiele instapkaart wordt gebruikt, is identiek aan die op een papieren instapkaart en kan meestal overal worden gebruikt waar de papieren versie wordt geaccepteerd. De meeste commerciële luchtvaartmaatschappijen zoals United Airlines, Air Canada, American Airlines en Qantas ondersteunen allemaal mobiele instapkaarten. Zelfs Disney gebruikt deze technologie om mobiele instapkaarten te maken voor Rise of the Resistance en andere populaire attracties in de themaparken Disneyland en Disney World.

Een instapkaart krijgen op telefoons en tablets

Luchtvaartmaatschappijen en andere bedrijven die e-tickets en digitale instapkaarten ondersteunen, sturen u vaak de relevante barcode per e-mail. In dit geval wordt de barcodeafbeelding meestal weergegeven in de hoofdtekst van de e-mail zelf of in een bijlage zoals een PDF-bestand.

Sommige streepjescodes in e-mails van luchtvaartmaatschappijen zijn mogelijk bedoeld voor een ontvangstbewijs of aankoopbewijs. Deze kunnen niet als instapkaart worden gebruikt.

Sommige luchtvaartmaatschappijen gebruiken een mobiele instapkaart die er identiek uitziet als de papieren versie, terwijl andere alleen een enkele streepjescode gebruiken.

Image
Image

De streepjescode kan een gewone rechthoekige of een vierkante QR-code zijn. Veel bedrijven vragen u om op een link in de e-mail met orderbevestiging te klikken om uw instapkaart te bekijken op de website van de luchtvaartmaatschappij of in de app.

Image
Image

Is er een instapkaart-app?

Er is geen officiële smartphone-app die uitsluitend is bedoeld voor instapkaarten. De meeste apps van luchtvaartmaatschappijen hebben echter apps waarmee u uw instapkaart kunt openen en bekijken, samen met andere belangrijke informatie met betrekking tot uw reis.

Als u uw instapkaart of e-ticket-barcode in een e-mail hebt ontvangen, kunt u deze gewoon op de luchthaven gebruiken. Geen extra apps nodig.

Apple en Google bieden beide hun eigen respectievelijke apps aan die e-tickets en instapkaarten van verschillende bedrijven allemaal op één plek verzamelen. De iPhone van Apple heeft de Wallet-app en Android-smartphones gebruiken de Google Pay-app.

Een elektronische instapkaart toevoegen aan Google Pay

Google Pay is een app die op de meeste nieuwe Android-smartphones wordt geïnstalleerd. Het kan worden gebruikt om telefonische betalingen te doen en lidmaatschapskaarten, e-tickets en instapkaarten van luchtvaartmaatschappijen op te slaan. Als uw instapkaart naar u is verzonden op een Gmail-e-mailadres, is uw instapkaart waarschijnlijk al automatisch toegevoegd aan de Google Pay-app.

Zo niet, dan kunt u uw instapkaart op een van de volgende manieren toevoegen aan Google Pay:

  • Tik op het Toevoegen aan Google Pay pictogram in de e-mail of in de app van uw luchtvaartmaatschappij.
  • Maak een screenshot van de streepjescode van de instapkaart, tik op Toevoegen aan Google Pay > Opslaan > Bekijk instapkaart.

Een instapkaart toevoegen aan de iPhone Wallet-app

De iOS Wallet-app wordt gebruikt om cadeaubonnen, e-tickets, clublidmaatschappen en instapkaarten te beheren en kan net als Google Pay worden gebruikt voor digitale aankopen. Mobiele instapkaarten kunnen soms automatisch aan de Wallet-app worden toegevoegd als uw apparaat deze detecteert. Als dit niet het geval is, hoeft u alleen maar op de knop Toevoegen aan Apple Wallet op de website van de luchtvaartmaatschappij of in de e-mail of app te tikken.

Moet ik mijn instapkaart afdrukken?

U hoeft uw instapkaart niet op papier af te drukken, aangezien alle benodigde informatie beschikbaar is in de mobiele versie van de code, de app van de luchtvaartmaatschappij en de verschillende e-mails die ze u hebben gestuurd.

Mobiele instapkaarten zijn veiliger dan traditionele instapkaarten omdat ze op uw smartapparaat worden opgeslagen, weg van de nieuwsgierige blikken van oplichters. Indien gevonden, kunnen papieren instapkaarten worden gebruikt om uw frequent flyer-account te hacken en mogelijk uw punten en financiële informatie te stelen.

Als u om de een of andere reden uw mobiele instapkaart niet kunt gebruiken op de luchthaven vanwege een technische storing, zal het personeel van de luchtvaartmaatschappij u in plaats daarvan een traditionele papieren versie afdrukken om te gebruiken. Dit is niet iets waar u zich zorgen over hoeft te maken.

Wat moet ik doen met een mobiele instapkaart?

De exacte procedure voor wat u met een instapkaart moet doen, is afhankelijk van de luchthaven die u gebruikt, of u binnen- of buitenland vliegt en met welke luchtvaartmaatschappij u reist.

Bang voor een app of technische fout? Maak een screenshot van de streepjescode van uw mobiele instapkaart. Op deze manier heb je er snel toegang toe vanuit de foto-app van je apparaat.

Over het algemeen hoeft u alleen uw instapkaart te laten zien aan het personeel van de luchtvaartmaatschappij en de luchthaven wanneer daarom wordt gevraagd door de app te openen waarin u deze op uw smartphone hebt opgeslagen. Afhankelijk van uw luchtvaartmaatschappij wordt uw instapkaart mogelijk zelfs automatisch weergegeven op het scherm van uw smartphone wanneer u op de luchthaven aankomt. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, zet u de schermhelderheid van uw apparaat hoger en als het niet automatisch wordt weergegeven, navigeert u naar de streepjescode van de instapkaart terwijl u in de rij op de luchthaven wacht.

Aanbevolen: