Defined: wat is een universele app?

Inhoudsopgave:

Defined: wat is een universele app?
Defined: wat is een universele app?
Anonim

Een universele app draait op alle versies van iOS, inclusief de iPad en de iPhone. Terwijl de iPad de meeste iPhone-apps in compatibiliteitsmodus uitvoert, zijn universele apps speciaal ontworpen om de verschillende schermformaten tussen de iPhone en de iPad aan te kunnen.

Toen de iPad oorspronkelijk werd uitgebracht, brachten veel ontwikkelaars HD-versies van hun iPhone-apps uit om het grotere scherm op de iPad te ondersteunen, maar tegenwoordig zijn de meeste apps die in de app store worden uitgebracht universele apps die op beide werken de iPad en de iPhone.

Voordelen van het downloaden van een universele app

Een van de geweldige functies van de App Store is dat als je een app eenmaal hebt gekocht, je deze zo vaak kunt installeren als je wilt. Je kunt ze zelfs verwijderen en later opnieuw installeren, wat geweldig is als je te weinig opslagruimte hebt en wat moet vrijmaken om een update te installeren of een film te downloaden. Eenmaal gekocht, is het altijd gekocht.

Image
Image

Hoe weet ik of een app universeel is in de App Store

Apple geeft geen duidelijk label voor universele apps, maar je ontdekt of een app universeel is door naar beneden te scrollen tot je Compatibility ziet, net boven Talen Als de compatibiliteit de iPhone, iPad en iPod touch vermeldt, is de app universeel. Als het alleen de iPad of iPhone vermeldt, werkt het alleen op die apparaten. Elke iPhone-app die in de App Store van de iPad verschijnt, kan echter op de iPad worden uitgevoerd in de iPhone-compatibiliteitsmodus.

Bottom Line

Apple TV heeft eindelijk een eigen app store gekregen met de nieuwste versie, maar door de grote verschillen tussen Apple TV en de iPad/iPhone zijn niet alle Universal apps ook beschikbaar voor Apple TV. Sommige Universal-apps ondersteunen echter wel Apple TV. Deze worden vermeld net onder het item Compatibiliteit op de pagina met app-details. Helaas zijn deze apps zeldzaam.

Ik kan een op mijn telefoon gedownloade app niet vinden in de iPad App Store

De meeste apps die vandaag worden uitgebracht, zijn universele apps, maar er zijn nog steeds apps die speciaal zijn ontworpen voor de iPhone of iPad. U kunt echter nog steeds een app voor alleen iPhone op uw iPad downloaden en deze in de compatibiliteitsmodus uitvoeren. Wanneer u in de app store zoekt, zijn er filters aan de bovenkant van het scherm. In de linkerbovenhoek staat een iPad Only filter. Als u dit filter wijzigt in Alleen iPhone, kunt u iPhone-apps zoeken en downloaden.

Ik kan een op mijn iPad gedownloade app niet vinden in de iPhone App Store

Hoewel de iPad alleen iPhone-apps kan uitvoeren in de compatibiliteitsmodus, is het omgekeerde niet waar. De iPhone kan geen app uitvoeren die is ontworpen om alleen op de iPad te draaien. Het is één ding om het kleinere scherm van de iPhone op te blazen tot het formaat van de iPad, het is iets heel anders om het scherm van de iPad te verkleinen.

Aanbevolen: