Beste tips voor fotografie met meerdere flitsen

Inhoudsopgave:

Beste tips voor fotografie met meerdere flitsen
Beste tips voor fotografie met meerdere flitsen
Anonim

Als je klaar bent om je flitsfotografie naar een hoger niveau te tillen nadat je een high-end flitser hebt gebruikt met je geavanceerde camera, probeer dan meerdere high-end flitsers te gebruiken. Door de hoeken van de flitsers ten opzichte van het onderwerp te veranderen, kunt u het uiterlijk van uw foto's aanzienlijk veranderen.

Image
Image

Het gebruik van meer dan één flitser werkt door:

  • Meer licht toevoegen aan de scène. Natuurlijk geven twee flitsen veel sterker licht dan een enkele flits. Als je echter twee flitsers naast elkaar gebruikt, probeer ze dan minstens 15 cm uit elkaar te houden; op deze manier krijg je niet teveel extra licht geconcentreerd in één deel van de foto, wat verblinding in je afbeelding veroorzaakt. Meerdere flitsers zijn doorgaans beter te gebruiken als ze ver van elkaar verwijderd zijn.
  • Belichting van objecten op verschillende vlakken. Als u een scène binnenshuis wilt opnemen waarbij objecten op de achtergrond en het onderwerp op de voorgrond beide moeten worden verlicht, werken twee flitsers goed. De flitser op de camera verlicht bijvoorbeeld het onderwerp, terwijl een tweede flitser op afstand kan worden gebruikt om de achtergrond te verlichten. Het kan wat vallen en opstaan kosten om ervoor te zorgen dat het licht van de twee flitsers de gewenste locaties in de scène bereikt, maar de resultaten zijn het waard.
  • Hard licht minimaliseren. U kunt een tweede of derde flits gebruiken om het harde licht van een primaire flitser op de camera te minimaliseren, vooral als het onderwerp zich tegen een muur bevindt waar de flits zorgt voor een sterke schaduw. Door extra flitsers rechts en links van het onderwerp te plaatsen, kan het extra licht de effecten van de schaduw wegnemen. Hoewel het misschien een contradictie lijkt om te zeggen dat het toevoegen van meer licht van extra flitsers de impact van het totale licht van de flitsen kan verminderen, werkt deze methode van het maken van foto's met meerdere flitsen goed.

De beste resultaten verkrijgen met meerdere flitsers

Houd deze tips in gedachten wanneer je begint met fotografie met meerdere flitsen:

  • Langzamer is beter. Probeer de sluitertijd te verkorten om realistischere kleuren te krijgen in uw foto met meerdere flitsen. Met een langere sluitertijd zijn natuurlijke kleuren helderder en vallen ze meer op. Tegelijkertijd biedt het gebruik van meerdere flitsers voldoende licht om de camera de natuurlijke kleuren te laten oppikken, in plaats van een enkele flitser te gebruiken in een omgeving met weinig licht.
  • Oefening baart kunst. Als je voor het eerst leert hoe je meerdere flitsers moet gebruiken, maak dan veel foto's en gebruik de flitsers vanuit verschillende hoeken en posities. Hierdoor heb je de meeste kans om een foto te maken met precies de lichtomstandigheden die je wilt. Door de plaatsing van uw flitsers enigszins te veranderen, kan het uiterlijk van uw afbeelding aanzienlijk veranderen, dus wees niet bang om een beetje te experimenteren. Als u de flitsconfiguratie kunt testen op de locatie waar u de meerdere flitsers wilt gebruiken voordat u de scène moet opnemen, krijgt u betere resultaten.
  • Verticaal gaan om schaduwen te verwijderen. Een effectieve techniek om schaduwen van het gezicht te verwijderen, is door een tweede flitser te gebruiken, ongeveer 30 cm boven de flitser op de camera. Deze techniek kan ook helpen de schaduw achter het onderwerp te diffunderen.
  • Voeg wat kleur toe aan de scène. Een interessante techniek voor het gebruik van een tweede of derde flitser is om de flitser te koppelen met een gekleurd gelfilter om een specifiek type flits te simuleren. licht. Door bijvoorbeeld een rood gelfilter met flits in een open haard te gebruiken, kun je een brand op de achtergrond van je foto simuleren. Zoals met de meeste fotografietechnieken, vereist het gebruik van gels wat vallen en opstaan om de exacte look te krijgen die je wilt.

Aanbevolen: