Widgets uitvoeren op uw Mac-bureaublad

Inhoudsopgave:

Widgets uitvoeren op uw Mac-bureaublad
Widgets uitvoeren op uw Mac-bureaublad
Anonim

Apple stopte in 2014 met Dashboard en Widgets met macOS Catalina en vertrouwde in plaats daarvan op het Berichtencentrum. Maar veel oudere Macs gebruiken en zijn nog steeds afhankelijk van Dashboard.

Een van de meest populaire functies van oudere versies van macOS is Dashboard, een stand-alone desktop vol met mini-applicaties genaamd "Widgets". Met rekenmachines, woordenboeken, kalenders, notitieblokken en weersdisplays, naast andere apps, bevat Widgets routine-informatie op één handige plek.

Widgets bevinden zich in Dashboard en hebben geen toegang tot systeem- of gebruikersgegevens buiten die omgeving. Sommige gebruikers, met name ontwikkelaars, geven er de voorkeur aan om hun widgets rechtstreeks op hun bureaublad te openen. Gelukkig is er een manier om dit te doen. U kunt profiteren van dezelfde Terminal-truc die Apple-ontwikkelaars gebruiken om Widgets te bouwen in een desktopomgeving.

Image
Image

Gebruik Terminal om de ontwikkelingsmodus van het dashboard in te schakelen

  1. Als u een widget naar uw bureaublad wilt verplaatsen, volgt u deze instructies:
  2. Launch Terminal, in /Applications/Utilities/.

    Image
    Image
  3. Typ als alternatief Terminal in Spotlight Search om Terminal snel te openen.
  4. Voer de volgende opdrachtregel in als een enkele regel in Terminal:

    standaardwaarden schrijven com.apple.dashboard devmode YES

    Image
    Image
  5. Kopieer en plak de tekst in Terminal of typ de tekst zoals weergegeven. De opdracht is een enkele regel tekst, maar uw browser kan deze opsplitsen in meerdere regels. Zorg ervoor dat u de opdracht als een enkele regel invoert in de Terminal-toepassing.
  6. Druk op Enter of Return op je toetsenbord.
  7. Image
    Image
  8. Voer de volgende tekst in Terminal in:

    killall Dock

    Image
    Image
  9. Als u de tekst typt in plaats van deze te kopiëren en plakken, zorg er dan voor dat deze overeenkomt met de hoofdletters van de tekst.

  10. Druk op Enter of Return. Het Dock verdwijnt even en verschijnt dan weer.
  11. Voer de volgende tekst in Terminal in.

    exit

  12. Image
    Image
  13. Druk op Enter of Return. Het exit-commando zorgt ervoor dat Terminal de huidige sessie beëindigt. U kunt dan de Terminal-toepassing afsluiten.

    Image
    Image

Hoe een widget naar het bureaublad te verplaatsen

MacOS Mountain Lion en latere versies vereisen een extra stap. Standaard wordt het dashboard beschouwd als onderdeel van Mission Control en wordt het behandeld als een ruimte. Je moet eerst Mission Control forceren om het dashboard niet naar een ruimte te verplaatsen:

  1. Selecteer in het Apple-menu Systeemvoorkeuren.
  2. Select Mission Control.
  3. Verwijder het vinkje bij het item met het label Dashboard weergeven als ruimte (Mountain Lion of Mavericks), of gebruik het vervolgkeuzemenu om Dashboard in te stellen voor weergave Als overlay (Yosemite en later).

Hoe een widget naar het bureaublad te verplaatsen (Mountain Lion of eerder)

Als u widgets naar het bureaublad op macOS Mountain Lion of eerdere versies wilt verplaatsen, gaat u als volgt te werk:

  1. Druk op F12 op het toetsenbord (op sommige toetsenborden moet u mogelijk de functietoets ingedrukt houden of ervoor zorgen dat F-Lock op het toetsenbord is ingeschakeld). U kunt ook het Dashboard-pictogram in het Dock selecteren.
  2. Selecteer een widget door deze te selecteren en de muisknop ingedrukt te houden. Houd de muisknop nog steeds ingedrukt en verplaats de widget iets. Blijf de muisknop ingedrukt houden tot het einde van de volgende stap.
  3. Druk op F12 en sleep de widget naar de gewenste locatie op het bureaublad. Zodra de widget is waar u hem wilt hebben, laat u de muisknop los.

Widgets die u naar het bureaublad verplaatst, bevinden zich altijd vóór het bureaublad en alle toepassingen of vensters die u mogelijk hebt geopend. Om deze reden is het verplaatsen van een widget naar het bureaublad misschien niet het beste idee als je Mac een klein scherm heeft. Je hebt voldoende ruimte nodig om deze truc nuttig te laten zijn.

Breng een widget terug naar het dashboard

Als je besluit dat je een widget niet permanent op je bureaublad wilt hebben, kun je de widget terugbrengen naar het Dashboard door het proces om te keren.

  1. Selecteer een widget op het bureaublad door erop te klikken en de muisknop ingedrukt te houden. Houd de muisknop nog steeds ingedrukt en verplaats de widget iets. Blijf de muisknop ingedrukt houden tot het einde van de volgende stap.
  2. Druk op F12 en sleep de widget naar de locatie van uw keuze in Dashboard. Zodra de widget is waar u hem wilt hebben, laat u de muisknop los.
  3. Druk nogmaals op F12. De geselecteerde widget verdwijnt, samen met de Dashboard-omgeving.

Gebruik Terminal om de ontwikkelingsmodus van het dashboard uit te schakelen

  1. Launch Terminal, te vinden in /Applications/Utilities/.
  2. Voer de volgende tekst in Terminal in als een enkele regel.

    standaardwaarden schrijven com.apple.dashboard devmode NEE

  3. Druk op Enter of Return.
  4. Voer de volgende tekst in Terminal in. Zorg ervoor dat u overeenkomt met de hoofdletters van de tekst.

    killall Dock

  5. Druk op Enter of Return. Het Dock verdwijnt even en verschijnt dan weer.
  6. Voer de volgende tekst in Terminal in.

    afrit

  7. Druk op Enter of Return. Het exit-commando zorgt ervoor dat Terminal de huidige sessie beëindigt. U kunt dan de Terminal-toepassing afsluiten.

Aanbevolen: