Apple AirPods Pro vs. Samsung Galaxy Buds Live: welke ruisonderdrukkende draadloze oordopjes te krijgen?

Inhoudsopgave:

Apple AirPods Pro vs. Samsung Galaxy Buds Live: welke ruisonderdrukkende draadloze oordopjes te krijgen?
Apple AirPods Pro vs. Samsung Galaxy Buds Live: welke ruisonderdrukkende draadloze oordopjes te krijgen?
Anonim
Image
Image

Apple en Samsung hebben een rivaliteit die zo oud en berucht is als Engeland en Frankrijk. Dat geldt niet alleen in smartphones, maar ook in de audioruimte. Apple's AirPods Pro neemt het op tegen de nieuwe Samsung Galaxy Buds Live. Beide zijn echte draadloze oordopjes die worden geleverd met ingebouwde ruisonderdrukking en een oplaadetui, waardoor je ongekende audio krijgt, waar je ook bent. We hebben ze in een onderlinge vergelijking geplaatst om te zien hoe ze het doen als het gaat om ontwerp, comfort, geluidskwaliteit, actieve ruisonderdrukking (ANC), batterijduur, software en andere functies.

Als je op zoek bent naar een meer algemene set oordopjes, bekijk dan onze lijst met de beste draadloze oordopjes. En als je moeite hebt om te kiezen tussen de AirPods Pro en de Jabra Elite 75t, lees dan onze mening over hoe ze zich verhouden.

Apple AirPods Pro Samsung Galaxy Buds Live
Siliconen oordopjes en comfortabele pasvorm Geen oordopjes, gebruikt vorm om in het oor te blijven
Uitstekende actieve ruisonderdrukking versterkt door H1-chip Actieve ruisonderdrukking, maar zal niet alles wissen
Automatische EQ-aanpassing Zeer aanpasbare EQ-opties
IPX4 water- en zweetbestendigheid IPX2 water- en zweetbestendigheid
4,5 uur luisteren met ANC 5,5 uur luisteren met ANC

Design en comfort

De AirPods Pro behouden het kenmerkende witte Q-tip-ontwerp van de AirPods van de eerste en tweede generatie, hoewel er enkele subtiele verschillen zijn. Het steelbit van de Q-tip is een beetje gecharterd en buigt naar binnen zodat het beter aansluit bij uw oor en wang. Het steekt minder op in vergelijking met de reguliere AirPods. Een andere bonus is dat de AirPods Pro's worden geleverd met siliconen tips, een belangrijke afwijking van de harde, gladde plastic oordopjes van de AirPods.

Image
Image

De pasvorm is comfortabeler, zorgt voor een betere afdichting van geluidsisolatie en v alt minder snel uit je oren. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het meenemen naar de sportschool, omdat ze IPX4-water- en zweetbestendig zijn, maar je moet natuurlijk volledige onderdompeling vermijden.

De Samsung Galaxy Live Buds hebben een onderscheidend ontwerp in vergelijking met zowel de AirPods Pro als hun voorgangers, de Samsung Galaxy Buds+. Door veel mensen gekscherend de "Galaxy Beans" genoemd, is de bijnaam geldig. De Buds Live zijn verkrijgbaar in Mystic White, Mystic Black en Mystic Bronze en lijken op een paar kidneybonen.

Image
Image

Interessant is dat de Buds Live geen oordopjes hebben, hun vorm is zo ontworpen dat ze er zonder blijven zitten door gewoon in je oor te zitten, niet in je gehoorgang. De Buds Live zijn IPX2-water- en zweetbestendig, wat een lagere classificatie is dan de AirPods Pro, maar ze moeten nog steeds redelijk goed standhouden voor trainingen en gebruik in de sportschool, zolang je ze niet doorweekt maakt.

Geluidskwaliteit en ruisonderdrukking

De AirPods Pro hebben actieve ruisonderdrukking (ANC) als belangrijkste kenmerk. In tegenstelling tot passieve ruisonderdrukking, die eenvoudigweg de fysieke afdichting van de oordopjes gebruikt, gebruikt de AirPods Pro zijn microfoons om geluid in te voeren dat in wezen omgevingsgeluid opheft zonder uw muziek of andere audio te verstoren. Apple heeft zijn AirPods Pro ook verpakt met een aantal slimme trucs om ANC te verbeteren. Er is een ventilatiesysteem om het onder druk staande gevoel op uw auto's te verminderen dat bepaalde andere ruisonderdrukkende oordopjes veroorzaken. Het slaagt erin om dit te doen zonder het ANC op enigerlei wijze te verminderen, wat een indrukwekkende prestatie is.

Image
Image

Aan de andere kant, als je je omgeving wilt horen, kun je dat ook doen door over te schakelen van de ANC-modus naar de Transparantie-modus. Dit wordt gedaan door een van de haptische krachtsensoren op beide AirPods ingedrukt te houden, waardoor omgevingsgeluid weer binnenkomt. Dit is een handige functie als je onderweg bent en de ruisonderdrukking snel moet uitschakelen om een aankondiging te horen. Wat betreft de audio zelf, de geluidskwaliteit is goed met scherpe hoge tonen en een geweldige versterkte bas. De AirPods Pro hebben net als de vorige AirPods een H1-chip om al deze audiofuncties te ondersteunen.

De Samsung Galaxy Buds Live is het eerste paar oordopjes van Samsung met ANC. Ze werken op dezelfde manier als de AirPods Pro wat betreft het gebruik van externe microfoons om omgevingsgeluid te compenseren, maar ze komen niet overeen met het niveau van verfijning dat Apple op tafel heeft gelegd. De AirPods Pro kunnen veel achtergrondgeluid dempen, van een gierende trein tot een babbelende menigte en een luid PA-systeem. De Buds Live daarentegen dempt het geluid, maar lang niet op hetzelfde niveau.

Image
Image

Waar de Samsung Galaxy Buds Live echter uitblinkt, is het enorme aantal audiofuncties en -verbeteringen waarmee ze worden geleverd. Ze hebben 12 mm-drivers met Harman Kardon-tweaks, voor een rijk geluid, dreunende bas en reverb. De Buds Live zijn goede manusje-van-alles als het gaat om geluidsprofiel, omdat ze worden geleverd met zes EQ-instellingen in de app, samen met volledige aanpassing voor meer geavanceerde gebruikers. De AirPod Pro heeft wel Adaptive EQ die wordt aangedreven door de H1-chip en dit automatisch doet, maar je kunt individuele instellingen niet aanpassen.

Batterijlevensduur

Als ANC actief is, gaat de AirPods Pro 4,5 uur mee als hij volledig is opgeladen. Als je de ANC- en Transparantiemodus uitschakelt, gaan ze 5 uur mee. De AirPods Pro-case ondersteunt draadloos opladen en kan 24 uur extra luistertijd bieden. Als je snel moet opwaarderen, kan 5 minuten opladen in de case je een uur luistertijd opleveren.

Image
Image

De Samsung Galaxy Buds Live kan een indrukwekkende 5,5 tot 6 uur meegaan met zowel ANC- als Bixby-spraakopdrachten. Als beide zijn uitgeschakeld, neemt de looptijd nog dramatischer toe tot 8 uur. Dat is bijna genoeg om u een volledige werkdag te dekken. De oplaadcassette voegt 29 uur extra gebruikstijd toe en ondersteunt snel opladen, zowel bedraad als draadloos. In 5 minuten opladen kan het een uur gebruikstijd bieden.

Software en functies

De AirPods Pro biedt misschien niet veel EQ-tweaks om je geluidsprofiel aan te passen, maar het heeft veel andere functies om dit goed te maken. Om te beginnen, wanneer je ze voor het eerst instelt, voeren ze een audiotest uit om te controleren of ze het beste passen bij ANC en stellen ze voor hoe je ze in je oor kunt aanpassen als de test niet de beste resultaten geeft.

Een van de nieuwe functies die met iOS 14 zijn uitgerold, is Spatial Audio, dat een nep virtueel surround-geluid creëert dat handig kan zijn voor games en andere meeslepende media. De update kwam ook met verbeteringen aan de batterij-optimalisatie. Zoals altijd is Siri ingebouwd, zodat je het kunt activeren met spraakopdrachten om te communiceren met je telefoon, smarthome-apparaten en zaken als het volume en het afspelen van nummers te regelen.

De Samsung Galaxy Buds Live zit boordevol extra's aan de softwarekant. We hebben de verschillende EQ-opties al besproken, maar daarnaast heb je hertoewijsbare aanraakbedieningen (ze kunnen worden gewijzigd via de app), Dual Audio, waarmee je op twee paar apparaten kunt afspelen als je muziek wilt delen met een vriend en de Bixby-spraakassistent voor opdrachten.

Prijs

Bij adviesprijs kost de AirPods Pro $ 249. Apple heeft de neiging om geen hoge kortingen aan te bieden, hoewel we af en toe hebben gezien dat de AirPods Pro tijdens de vakantie-uitverkoop daalde tot $ 200. De Samsung Galaxy Buds Live kost daarentegen een bescheidener $ 169 en is een paar keer in de uitverkoop geweest. Op het moment van schrijven zijn ze gedaald tot $ 140 en zullen ze waarschijnlijk een prijsverlaging krijgen op Black Friday of Cyber Monday.

Als je een iPhone-gebruiker bent en al bent ingebed in het Apple-ecosysteem, biedt de AirPods Pro je geweldige ruisonderdrukking, solide audio en een handige reeks integraties en verbeteringen als het gaat om eenvoudig koppelen. Terwijl zowel de AirPods Pro als de Galaxy Buds Live Bluetooth 5.0 gebruiken, profiteert de AirPods Pro veel van de H1-chip. De Samsung Galaxy Buds Live is een goede optie voor Android-gebruikers die graag een aantal EQ-aanpassingsopties willen hebben, zodat ze een geïndividualiseerd geluidsprofiel kunnen maken.

Aanbevolen: