Waarom iPhone 12 mini geweldige foto's maakt

Inhoudsopgave:

Waarom iPhone 12 mini geweldige foto's maakt
Waarom iPhone 12 mini geweldige foto's maakt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De iPhone 12-camera heeft een ultragroothoeklens, de XS heeft een 2x telefoto. Beide hebben een standaard groothoeklens.
  • De nachtmodus van de iPhone 12-camera is gewoon ongelooflijk en de XS kan niet in de buurt komen.
  • Portretmodus is beter op de iPhone 12, ondanks dat er maar één lens wordt gebruikt.
Image
Image

De iPhone 12 mini heeft dezelfde camera als de gewone iPhone 12, en het is gewoon geweldig. Het verslaat nog steeds geen gewone camera, maar het zou gemakkelijk je enige camera kunnen zijn.

Het vergelijken van de iPhone 12-camera met de iPhone XS-camera is over het algemeen nuttiger dan een vergelijking van jaar tot jaar, omdat de meeste mensen niet elk jaar een nieuwe zakcomputer kopen. De 12 verplettert de XS bij weinig licht, is een goed argument om geen extra telelens nodig te hebben, en de video is van een andere klasse. Maar de XS heeft nog steeds een geweldige camera die geweldige foto's kan maken.

Nachtmodus

Dit is de grote verandering, en een waarbij de XS hopeloos fa alt. De nachtmodus arriveerde in de iPhone 11. Het duurt secondenlange belichtingen en gebruikt de bewegingssensoren van de iPhone om de cameratrilling teniet te doen die normaal een opname zou verpesten.

Het gebruikt vervolgens de computer om dit beeld te verwerken tot een ongelooflijk gedetailleerde nachtopname. In tegenstelling tot de nachtmodus op de Pixel-telefoons van Google, ziet de iPhone er nog steeds uit alsof hij 's nachts is gemaakt.

Image
Image

De iPhone 12 voegt nachtmodus toe aan de ultrabrede camera, niet alleen aan de brede lens. De resultaten van de gewone groothoekcamera zijn beter, omdat het grotere diafragma meer licht kan opvangen.

Eén tip: als je de iPhone op een statief zet, verlengt de camera-app de belichting tot vijf seconden, veel langer dan het maximum uit de hand, dat drie seconden lijkt te zijn.

Nog een tip: gebruik de zelfontspanner of de app Camera Remote van je Apple Watch om de camera te activeren wanneer je op een statief staat, zodat je hem niet laat wiebelen als je op de ontspanknop tikt.

Telefoto versus 2x digitale zoom

De iPhone XS heeft een 2x telelens. De iPhone 12 heeft in plaats daarvan een ultragroothoeklens van 0,5x. Dit betekent dat je om in te zoomen de 2x digitale zoom, oftewel een uitsnede, moet gebruiken. Dit gebruikt het midden van de afbeelding en verwijdert de rest. Dit resulteert in een afbeelding met minder pixels en een lagere kwaliteit.

Echter, zelfs de XS (en ook de iPhones 12 Pro) zullen soms overschakelen naar de gewone brede camera en de bijsnijdmethode gebruiken. Waarom? Bij weinig licht betekent het kleinere maximale diafragma van de telelens dat de foto's gewoon niet zo goed zijn. Dus ik dacht dat ik de 2x telefoto van de iPhone XS zou vergelijken met de crop van de iPhone 12, om te zien of er veel verschil is.

In deze foto's heb ik de afbeeldingen verder bijgesneden zodat je het verschil van dichtbij kunt zien.

Image
Image

Het beeld van de iPhone 12 is niet al te slecht, maar het heeft een krokante, te scherpe uitstraling. De resultaten zijn vergelijkbaar als u de foto bijsnijdt nadat u deze hebt gemaakt. De XS-beelden, ingezoomd met een lens en met behulp van de volledige sensor, zijn veel beter.

Truimodus

"Sweater-modus" is de bijnaam die aan Deep Fusion is gegeven, die foto's bij matig licht verbetert door meerdere belichtingen te nemen en ze in één foto te combineren. Het proces is naadloos. Je zou gewoon betere foto's moeten maken in lastige lichtomstandigheden.

Image
Image

Ultra Breedte

Hoewel de iPhone 12 een telelens kan nabootsen door bij te snijden, kan de XS op geen enkele manier de ongelooflijke ultragroothoeklens nabootsen, die een brandpuntsafstand van 13 mm heeft.

Deze lens geeft spectaculaire beelden, met gekke perspectieven en nog gekkere vervormingen. Probeer het gezicht van je onderwerp aan de rand van het kader te plaatsen als je wilt dat ze je haten. De ultrabrede is erg leuk en de XS kan niet meespelen. Het enige nadeel is dat je vaak met je eigen voeten op de foto komt te staan.

Portretten

Net als de 12 Pro van de iPhone, gebruikt de XS twee lenzen om een achtergrondvervagende portretfoto te maken. De telelens maakt de foto en de groothoeklens geeft diepte-informatie om voorgrond en achtergrond te scheiden.

De iPhones 11 en 12 hebben deze telefoto niet, dus neppen ze de portretmodus met behulp van machine learning om te raden welke delen het onderwerp zijn en welke delen de achtergrond zijn. De resultaten zijn verbluffend.

In de iPhone 12 is de portretmodus veel sneller in het vastleggen van een onderwerp, en kan blijkbaar op alles worden vergrendeld. Ik heb een portretfoto kunnen maken van een lichtschakelaar op een witte muur. De XS is zo kieskeurig over de afstand tot het onderwerp dat ik het gebruik ervan heb opgegeven, en in plaats daarvan mijn foto's liever nabewerkt in de Focos-app.

Bij mensen lijkt de portretmodus van de 12 ook betere resultaten te geven, met een meer natuurlijke scheiding rond lastige delen zoals haar. Maar zoals je op de foto's kunt zien, heeft de XS een voorsprong. Omdat het twee camera's gebruikt om de werkelijke diepte van de scène te berekenen, kan het nauwkeurigere scheidingen maken.

Image
Image

Bovenstaand, het roze-roosportret dat met de 12 is gemaakt, is best cool, maar niet bepaald realistisch. De XS geeft over het algemeen betere portretresultaten, maar heeft meer moeite om ze vast te leggen.

En tot slot gebruikt de 12 de 1x groothoekcamera voor portretten, terwijl de XS de 2x telefoto gebruikt.

Algemeen

De camera's in de iPhone 12, gecombineerd met de veel snellere Neural Engine op de A14-chip, zorgen voor een veel betere opname-ervaring en betere resultaten in het algemeen. En de nachtmodus van de 12 is gewoon ongelooflijk. Maar de XS heeft betere portretresultaten en heeft nog steeds een geweldige camera. Ook is de telelens van de XS duidelijk beter dan een 2x digitale zoom.

Dat heeft deels te maken met het feit dat de XS technisch gezien een professionele iPhone is, en deels met natuurkunde; lenzen zijn in sommige dingen nog steeds beter dan computers. Maar als je momenteel tevreden bent met je iPhone XS, wil je misschien twee keer nadenken over het vervangen ervan.

Aanbevolen: