Yamaha's R-N602 en R-N402 stereo-ontvangers met MusicCast

Inhoudsopgave:

Yamaha's R-N602 en R-N402 stereo-ontvangers met MusicCast
Yamaha's R-N602 en R-N402 stereo-ontvangers met MusicCast
Anonim

Hoewel thuisbioscoopontvangers in de meeste huizen worden gebruikt voor het luisteren naar films en muziek, geeft u misschien de voorkeur aan een speciale tweekanaals stereo-ontvanger voor serieus muziekluisteren.

Als je naar digitale en streaming muziekbronnen luistert, kijk dan eens naar de Yamaha R-N602 en R-N402. Deze tweekanaals stereo-ontvangers bieden alle traditionele functies die u zou verwachten, plus geavanceerde technologie.

Yamaha heeft de R-N402 officieel stopgezet. Het kan echter beschikbaar zijn na goedkeuring of worden gebruikt door derden. Yamaha verving de R-N402 door de R-N303.

Image
Image
  • Veel vermogen: 80 WPC.
  • Continu variabele luidheidsregeling handhaaft lage en hoge respons bij lage volumes.
  • Veel digitale verbindingen - USB, Bluetooth, Wi-Fi, MusicCast, Ethernet - maar geen video in/uit.
  • Niet ingeschakeld voor Dolby Digital of DTS Digital Surround.
  • Hi-res audio is niet beschikbaar voor streaming.
  • Krachtiger dan de R-N602: 100 WPC met dezelfde meetnormen.
  • Minder audio-ingangsopties - geen speciale phono-/draaitafelingang en geen subwooferuitgang.

  • Geen continu variabele luidheidsregeling.
  • Geen video in/uit.

Yamaha R-N602

Met gebalanceerd geluid en veel aansluitmogelijkheden is de R-N602 een flexibele ontvanger voor serieus luisteren naar tweekanaals stereomuziek en een potentiële kern voor een multi-room audiosysteem.

Kernfuncties

De Yamaha R-N602 heeft deze kernfuncties:

  • Vermogen en versterking: De Yamaha R-N602 heeft een nominaal vermogen van 80 watt per kanaal (WPC) in twee kanalen met een.04 THD (gemeten van 40 Hz tot 20kHz). Dit betekent dat de R-N602 meer dan genoeg vermogen levert om een kleine of middelgrote kamer te vullen.
  • Audio-ingangen: De R-N602 biedt drie sets analoge stereo-ingangen en twee sets lijnuitgangen (die kunnen worden gebruikt voor audio-opname). De R-N602 heeft ook een speciale phono-ingang voor het aansluiten van een platenspeler voor vinylplaten.
  • Digitale audio-ingangen: Toegevoegde audio-ingangen omvatten twee digitale optische en twee digitale coaxiale audio-ingangen. De digitale optische/coaxiale ingangen accepteren alleen tweekanaals PCM. Deze ingangen zijn niet geschikt voor Dolby Digital of DTS Digital Surround.
  • Luidsprekeraansluitingen: De R-N602 biedt twee sets linker- en rechterluidsprekeraansluitingen die een A/B-luidsprekerconfiguratie mogelijk maken. Het heeft ook een voorversterkeruitgang om een actieve subwoofer aan te sluiten. Voor privé luisteren is er een hoofdtelefoonaansluiting op het voorpaneel aanwezig.
  • Continu variabele luidheidsregeling: Deze regeling is anders dan de volume-, bas- en treble-regelaars. Zijn functie is om het verlies van bas en hoge frequentierespons te compenseren bij het verlagen van de volumeregeling. Met andere woorden, u kunt een betere bas en hoge frequentierespons krijgen wanneer u naar lagere volumeniveaus luistert. Doordat hij traploos instelbaar is (in plaats van een simpele aan/uit schakelaar), sluit hij nauwkeuriger aan op uw wensen. De luidheidsregeling is ook handig om meer basrespons te krijgen, in verhouding tot de middentonen en hoge tonen, bij gebruik van kleine luidsprekers.

Geavanceerde functies

Zoals gebruikelijk bij stereo- en thuisbioscoopontvangers, bevat de R-N602 een standaard AM/FM-tuner. In het digitale tijdperk biedt deze receiver echter enkele geavanceerde functies die uitgebreide muziekluisteropties ondersteunen die verder gaan dan bekende bronnen.

  • USB: Een aan de voorzijde gemonteerde USB-poort voor de directe aansluiting van compatibele USB-apparaten (zoals flashdrives) is inbegrepen.
  • Netwerk- en internetconnectiviteit: Een Ethernet-poort en ingebouwde Wi-Fi bieden toegang tot internetradio (Pandora, Rhapsody, Sirius/XM, Spotify en Tidal) en audio-inhoud van DLNA-compatibele apparaten.
  • Bluetooth: voor meer flexibiliteit bij de toegang tot inhoud, bevat de R-N602 ingebouwde bidirectionele Bluetooth. Dit betekent dat de R-N602 draadloos inhoud kan ontvangen en afspelen van Bluetooth-compatibele bronapparaten (smartphones en tablets) en fysiek verbonden audiobronnen kan verzenden naar Bluetooth-compatibele draadloze luidsprekers en headsets. De R-N602 kan ook content afspelen met Apple Airplay.
  • Hoge resolutie audio: De R-N602 is compatibel met audiobestanden met hoge resolutie (audiobestanden met een hogere audioresolutie dan MP3 of CD) als de bestanden worden gedownload naar en opgeslagen op een compatibel USB- of netwerkapparaat (niet in re altime vanaf internet te streamen). Compatibele bestandsindelingen voor afspelen zijn onder meer DSD (2,8 MHz/5,6 MHz), FLAC, WAV, AIFF (192 kHz/24-bit) en Apple Lossless (96 kHz/24-bit).
  • MusicCast: De R-N602 beschikt ook over het Yamaha MusicCast multi-room audiosysteemplatform, waardoor de receiver muziek kan verzenden, ontvangen en delen tussen compatibele Yamaha-componenten. Naast de R-N602 omvat dit geselecteerde Yamaha-thuisbioscoopontvangers, draadloze luidsprekers, soundbars en actieve draadloze luidsprekers.
  • Alexa-ondersteuning: Als onderdeel van MusicCast wordt Alexa Voice Control ondersteund door twee Alexa Skills: The MusicCast Skill en MusicCast Smart Home Skill. Je hebt ook een Echo-apparaat nodig (zoals een Dot). De MusicCast-vaardigheid biedt controle over specifieke MusicCast-functies, zoals het beheren van afspeellijsten en favorieten en koppelingen naar andere MusicCast-producten die zich door uw hele huis bevinden. De MusicCast Smart Home Skill biedt spraakopdrachten voor bedieningsfuncties, zoals het in- en uitschakelen van de ontvanger, het volume en afspelen (afspelen, pauzeren en overslaan).

Yamaha R-N402

De R-N402 is een netwerkstereo-ontvanger die veel gemeen heeft met de R-N602. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen, zoals:

  • Meer opgegeven vermogen: 100 WPC met dezelfde meetstandaarden als de R-N602.
  • Minder audio-invoeropties: één digitale optische, één digitale coaxiale en vier analoge stereo-invoerparen.
  • Geen speciale ingang voor phono/draaitafel.
  • Geen subwooferuitgang.
  • Geen continu variabele luidheidsregeling.
  • USB-ingang is alleen compatibel met USB-flashstations (geen ondersteuning voor USB-verbindingen voor de iPhone, iPad of iPod).

U kunt de audio-uitgangen van video-apparaten, zoals tv's, Blu-ray Disc- en dvd-spelers, en kabel- en satellietdecoder op beide ontvangers aansluiten. De R-N602 en R-N402 bieden echter geen video-ingangs-/uitgangsaansluitingen. Deze ontvangers zijn ontworpen voor luisteren met alleen audio in een tweekanaalsomgeving.

The Bottom Line

Als je een oude, verouderde stereo-ontvanger hebt, of moe bent van het luisteren naar audio van slechte kwaliteit op je smartphone, en niet de surround sound-audio- en videoverwerkingsmogelijkheden van thuisbioscoopontvangers nodig hebt, is de Yamaha R -N602 en R-N402 netwerk stereo-ontvangers zijn twee opties om te overwegen.

Deze ontvangers bieden de connectiviteit en audiokwaliteit die je nodig hebt om serieus naar muziek te luisteren van traditionele analoge audiobronnen, en om de luisteropties voor muziek uit te breiden naar het digitale domein, met de toegevoegde bonus van streaming en draadloze multi-room audiomogelijkheden.

Aanbevolen: