IMovie- en GarageBand-updates laten je creatiever worden

Inhoudsopgave:

IMovie- en GarageBand-updates laten je creatiever worden
IMovie- en GarageBand-updates laten je creatiever worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Updates voor iMovie en GarageBand bieden gebruikers meer aanpassingsmogelijkheden dan ooit tevoren.
  • Een iMovie-update bevat nieuwe manieren om titels en meerdere filmachtergronden aan te passen.
  • GarageBand biedt een nieuw "Keyboard Collection"-geluidspakket.
Image
Image

Creatieve types zullen het onderweg gemakkelijker dan ooit vinden om muziek en films te maken met Apple's recent bijgewerkte iOS-versies van iMovie en GarageBand.

De nieuwe update bevat ondersteuning voor HDR-video's op de onlangs gelanceerde iPhone 12. Voor filmmakers bevat de iMovie-update nieuwe manieren om titels aan te passen, meerdere filmachtergronden en een schuifregelaar waarmee gebruikers de intensiteit van de foto- en videofilters kunnen aanpassen. GarageBand-gebruikers krijgen de mogelijkheid om snel audio-opnames en een nieuw geluidspakket te starten.

"Het zal ook bijzonder goed zijn voor diegenen die voor het eerst inhoud willen creëren", zei Catherine Consiglio, die de site voor tech-enthousiastelingen runt, RaidBuff, in een e-mailinterview. "De kans is groot dat ze toch beginnen met filmen op hun telefoon, dus als ze het vanaf daar kunnen knippen, bewerken en uploaden, wordt het maken van inhoud veel toegankelijker, vooral wanneer het geld tegenwoordig zo krap is voor zoveel mensen."

iMovie Magic

Filmliefhebbers krijgen met deze update een hoop goodies voor iMovie. Gebruikers kunnen titels aanpassen door te kiezen uit tientallen ingebouwde lettertypen. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen uit drie nieuwe geanimeerde titels: Slide, Split en dual-color Chromatic.

"iMovie ondersteunt nu high-dynamic-range (HDR) beeldvorming en video-opname in 4K met 60 frames per seconde", zei David Lynch, Content Lead bij UpPhone, in een e-mailinterview. "iPhones kunnen al een tijdje video opnemen in 4K, dus het is goed om te zien dat iMovie eindelijk de upgrade krijgt."

Image
Image

Andere nieuwe functies zullen filmnerds aanspreken. Gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld de kleur van elke titel aanpassen door te kiezen uit een raster of spectrum van voorinstellingen, numerieke schuifregelaars aan te passen of de pipet in de viewer te gebruiken.

Je kunt nu ook snel de standaardstijl, hoofdletters en duur van een titel wijzigen. Er is ook de mogelijkheid om te knijpen en te slepen om de grootte en locatie van een titel aan te passen.

Het zal ook bijzonder goed zijn voor diegenen die voor het eerst willen beginnen met het maken van inhoud.

Misschien wil je je als Ken Burns voelen? Apple heeft je gedekt met de optie om effen, gradiënt en patroonachtergronden toe te voegen aan je film. U kunt ook de kleurenkiezer gebruiken om de kleuren van elke achtergrond aan te passen. Om de intensiteit van een filter te versterken, hoef je alleen maar de schuifregelaar te slepen.

"De nieuwste updates voor iMovie voor iOS maken het tot een veel capabelere bewerkingssoftware voor jonge filmmakers en liefhebbers van mobiel filmen, vooral met de mogelijkheid om volledige 4K-video te importeren en exporteren op ondersteunde apparaten", zei Consiglio. "De nieuwe titelupdates maken het ook een veel betere optie voor het bewerken van volledige video's voor platforms zoals YouTube en Instagram."

GarageBand rockt harder

Muzikanten die onderweg muziek willen opnemen en bewerken, zullen veel vinden in de nieuwste verfijningen van GarageBand. Om te beginnen is er nu de mogelijkheid om audio-opnames te starten vanaf het startscherm door simpelweg op het app-pictogram te tikken en vast te houden.

Er is ook een nieuw "Keyboard Collection"-geluidspakket meegeleverd met de GarageBand-updates, dat meer dan 150 loops biedt voor gebruik in tracks.

"Deze updates zijn handig omdat het makers meer geluiden geeft om mee te werken om betere muziek te maken, de geluidsbibliotheek overzichtelijker maakt en de integratie vanaf Macs vlotter maakt", zei Lynch.

Image
Image

Meer kleine aanpassingen aan GarageBand omvatten de mogelijkheid om de maximale lengte van het nummer in te stellen op standaardtempo van 23 tot 72 minuten, en de liniaal kan nu worden verwisseld van muzikale maten en beats naar minuten en seconden.

"Voor GarageBand is de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf het startscherm te beginnen met opnemen een geweldige toevoeging", zei Tavis Lochhead, manager van de recensie-aggregatorsite RecoRank, in een e-mailinterview. "[Maar een] functie die nog steeds ontbreekt en waar GarageBand-gebruikers om hebben gevraagd, is het tijdrekken van samples."

Apple's nieuwste upgrades van zijn mobiele creatieve suite lijken misschien kleine iteraties, maar ze bevatten een heleboel functionaliteit. Als je het niet erg vindt om naar een kleiner scherm te kijken, zijn deze iOS-versies bijna vergelijkbaar met hun Mac-tegenhangers.

Aanbevolen: