Chook and Sosig: Walk the Plank Hands-on: verfijnde schat

Inhoudsopgave:

Chook and Sosig: Walk the Plank Hands-on: verfijnde schat
Chook and Sosig: Walk the Plank Hands-on: verfijnde schat
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De point-and-click-gameplay in Chook en Sosig voelt geweldig op mobiel.
  • GameClub heeft plannen om in de toekomst meer pc-poorten op te nemen.
  • Er zijn heel veel puzzels en raadsels, maar ze zijn niet zo moeilijk.
Image
Image

PC-games die naar mobiele apparaten worden gebracht, werken niet altijd super goed. Nadat ik in het weekend in GameClub's haven van Chook en Sosig: Walk the Plank gedoken heb, ben ik blij te kunnen melden dat deze pc-omgebouwde-mobiele game zo charmant is als maar kan en heel goed werkt op mobiel.

GameClub werd eind vorig jaar gelanceerd en bracht een hele reeks mobiele klassiekers terug in de game voor slechts $ 4,99 per maand. Nu wil de service zijn opties nog verder uitbreiden door abonnees toegang te bieden tot pc-poorten van bepaalde indie-hits. Chook en Sosig: Walk the Plank is de eerste in de GameClub-bibliotheek.

"Er [zijn] bestaande point-and-click-avonturengames die zijn uitgebracht in de app store en ze werken redelijk goed met vrij kleine aanpassingen." GameClub's Eli Hodapp zei in een Zoom-interview. "Het is gewoon een kwestie van dingen omzetten, weet je, het ziet er goed uit, werkt goed en speelt zoals je verwacht dat het is."

The Cute

Chook en Sosig: Walk the Plank kwam oorspronkelijk uit in 2019 op Steam en andere pc-winkels. Het point-and-click-avontuur volgt een groep vrienden terwijl ze op avontuur gaan via een tabletop-spel. Er zijn tal van schattige piratenreferenties en een heleboel raadsels en puzzels die spelers onderweg kunnen oplossen.

Vanaf het begin voelen Chook en Sosig: Walk the Plank zich meteen thuis op mijn iPhone 11. Als slechts een van de vele mobiele aanbiedingen van GameClub, is het heel duidelijk dat de ontwikkelaars een goed idee hebben van wat mobiele gamers zijn op zoek naar als het gaat om UI-reactiviteit. De game voelt goed om in te bewegen, iets wat Hodapp, Vice President of Business bij GameClub, toeschreef aan de originele point-and-click-bediening van de game toen we met hem spraken via een Zoom-oproep.

Het is de point-and-click-aard die Chook en Sosig echt helpt goed te werken. Gewoon ergens op het telefoonscherm kunnen drukken om over objecten te lopen en ermee te werken, is eenvoudig en helpt het spel vooruit te helpen. De eenvoudige maar heerlijke, met de hand getekende graphics zijn ook een leuke touch, waardoor de game een stijlvolle old-school look krijgt die oudere point-and-click-games zoals The Secret of Monkey Island zo fantastisch maakte.

De dialoog voelt over het algemeen goed aan, hoewel soms een beetje te schattig. Er zijn hier tal van puzzels te zien, maar ik heb nooit moeite gehad om de oplossingen te vinden, want er zijn veel hints in zowel de wereld als de dialoog. Gedurende het spel kom je meerdere personages tegen binnen het bordspel. Ondanks dat ze buiten het bordspel door dezelfde set personages worden gespeeld, voelt elk personage uniek aan en hebben de gesprekken altijd dezelfde sfeer van twee oude vrienden die samen praten.

Image
Image

De niet zo schattige

Ik ging niet naar Chook en Sosig en verwachtte supermoeilijke puzzels, maar ik was teleurgesteld over hoe gemakkelijk de oplossingen soms kunnen zijn. Hoewel velen van hen proberen ingewikkelder te lijken dan ze zijn, komen de meesten er gewoon op neer om van de ene plaats naar de andere te gaan, met iemand te praten en dan het item te krijgen dat je nodig hebt. Het is een heel eenvoudige lus die het spel consequent volgt.

Als je een langzamer apparaat gebruikt, kan het zijn dat je vastloopt door de vele laadschermen die je tijdens het spel tegenkomt. Chook en Sosig is opgedeeld in meerdere eilanden, waar je naar toe moet navigeren. Elk activeert een ander laadscherm en hoewel ik het niet zo erg vond op mijn iPhone 11, kunnen degenen met oudere apparaten onderweg wat langzamere laadplekken opmerken.

Ondanks de minpunten krijgen Chook en Sosig veel gelijk. De dialogen zijn geestig en humoristisch. Het geeft heel goed de essentie weer van vrienden die zich rond een tafelspel hebben verzameld, en het voelt altijd alsof de personages echt met elkaar praten, in plaats van alleen een dialoog die is opgezet om de speeltijd op te vullen.

Past precies in

Hoewel de twee-dialoog soms een beetje overweldigend kan zijn, is het die onderliggende charme die ervoor zorgt dat Chook en Sosig zo goed werken. De personages, de setting en de besturing passen allemaal perfect binnen de grenzen van je mobiele apparaat, waardoor je gemakkelijk in het avontuur kunt springen wanneer je een vrij moment hebt. De toevoeging van prestaties is ook aanlokkelijk, waardoor degenen die genieten van een extra doel meer dan genoeg trofeeën krijgen om na te streven.

Chook en Sosig: Walk the Plank is een perfect voorbeeld van hoe je een goede pc-game over de mobiel kunt porten met behoud van de grootsheid van de originele ervaring.

Aanbevolen: