Miles Morales: The Man, The Spider (-man), The Game

Inhoudsopgave:

Miles Morales: The Man, The Spider (-man), The Game
Miles Morales: The Man, The Spider (-man), The Game
Anonim

Een van de grootste games die deel uitmaakte van de lancering van PlayStation 5 is Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Als je belangrijkste ervaring met Spider-Man via de films of andere games is, vraag je je misschien af 'wie is Miles Morales?'. Lees verder en we vertellen je alles over Miles en zijn belang voor het Spider-Man-universum, zodat je klaar bent om je een weg te banen in de spannende wereld van Marvel's Spider-Man: Miles Morales, volledig uitgerust met alles wat je moet weten.

De overlevering achter Spider-Man bestaat uit vele, vele verschillende stripboeken en films, elk met hun eigen kijk en alternatief universum over hoe dingen zich afspelen. We hebben geprobeerd ons te concentreren op het meest algemene pad, zodat het minder verwarrend is voor nieuwkomers in de Spider-Man-wereld.

Wie is Miles Morales?

Afhankelijk van de stripreeks die je leest, is Miles Morales de 'nieuwste' Spider-Man die de mantel heeft geërfd van de Ultimate Spider-Man's versie, Peter Parker, na zijn dood in 2011.

Hoe oud is Miles Morales?

Miles Morales is een 15-jarige tiener wanneer hij voor het eerst de Spider-Man-persona adopteert. Dat maakt hem iets jonger dan de Peter Parker die we in de Marvel Cinematic Universe-films hebben gezien, en ongeveer 8-13 jaar jonger dan andere versies van Spider-Man die we in de loop der jaren in stripboeken, games en films hebben gezien.

Wie speelt Miles Morales?

Miles Morales is nog niet te zien in live-action films of tv-shows. Hij is echter in tal van animaties te zien geweest.

Wie spreekt Miles Morales uit?

Miles Morales was de hoofdpersoon in de met een Academy Award bekroonde animatie, Spider-Man: Into the Spider-Verse. Hij wordt ingesproken door Shameik Moore. Miles Morales komt ook voor in de animatieserie Ultimate Spider-Man, waar hij wordt ingesproken door Donald Glover.

Image
Image

Bovendien komt Miles Morales ook voor in Marvel Super Hero Adventures en wordt ingesproken door Zac Siewert, en is hij verschenen in de Spider-Man animatieserie, ingesproken door Nadji Jeter.

Hoe lang is Miles Morales?

Miles Morales wordt volgens Marvel doorgaans beschouwd als ongeveer 5 voet 2 inch hoog, maar wordt ook wel 5 voet 8 inch genoemd. Dat is korter dan de 5 voet 10 inch die Peter Parker vaak wordt beschouwd als zijnde.

Hoe werd Miles Morales onderdeel van de Spiderman Saga?

Miles Morales erfde de Spider-Man persona na de dood van Peter Parker, maar het is een beetje ingewikkelder dan dat. Oorspronkelijk raakte Peter Parker bevriend met Miles na de plotselinge dood van Morales' vader, politieagent, Jefferson Davis. Hij laat hem kennismaken met de non-profit opvang F. E. A. S. T zodat hij daar als vrijwilliger kan werken. Miles heeft op dat moment geen idee dat Peter Spider-Man is, ondanks het feit dat hij de superheld verafgoodt.

Als hij uiteindelijk zijn eigen spinachtige krachten krijgt, vertelt hij Peter wat er is gebeurd, en het paar krijgt een band over hun vergelijkbare vaardigheden.

Na de plotselinge dood van Parker neemt Miles Morales de erfenis van Spider-Man over die wordt afgebeeld in het stripboek Ultimate Comics: Fallout 4.

Wie heeft Miles Morales gemaakt?

Het idee van Miles Morales werd voor het eerst besproken enkele maanden voor de verkiezing van Barack Obama in november 2008 tot president van de Verenigde Staten. Destijds legde de hoofdredacteur van Marvel Comics, Axel Alonso, uit dat het belangrijk was om een personage te creëren dat zou weerspiegelen wat zich op dat moment in de wereld aan het ontwikkelen was.

Het eigenlijke personage is gemaakt door schrijver Brian Michael Bendis en kunstenaar Sara Pichelli. In interviews legde Bendis uit dat Morales' eerste optreden sterk werd beïnvloed door Donald Glover's verschijning in Spider-Man-pyjama's in een aflevering van de tv-comedyserie Community. Pichelli ontwierp Spider-Man's nieuwe kostuum waarbij Miles Morales een overwegend zwarte outfit aantrok met rode banden en een rood spinnenlogo om hem te onderscheiden van de Peter Parker-stijl Spider-Man.

Welk ras is Miles Morales?

Miles Morales is een Afro-Latino tiener van Afro-Puerto Ricaanse afkomst. Zijn vader is Afro-Amerikaans, terwijl zijn moeder Puerto Ricaans is.

Op het moment van zijn creatie keurde Spider-Man co-creator, Stan Lee, de creatie goed, daarbij aanhalend dat Morales een positief rolmodel zou worden voor kinderen van kleur.

Is Miles Morales de eerste gekleurde persoon die Spider-Man wordt?

Nee, hoewel hij het bekendste voorbeeld is. Vóór Miles werd Spider-Man 2099 in 1992 gecreëerd door Peter David en Rick Leonardi. Een futuristische heruitvinding van Spider-Man, zijn echte identiteit was die van Miguel O'Hara, een geneticus gevestigd in New York en van half-Mexicaanse afkomst, waardoor hij het eerste Latino-personage is met de Spider-Man-identiteit.

Naast zijn verschijning in talloze stripboeken, is zijn personage ook verschenen in de Ultimate Spider-Man: Web Warriors tv-serie, veel Spider-Man-videogames, en werd het meest recentelijk ingesproken door Oscar Isaac in een post-creditsscène voor Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Wat maakt Miles Morales zo anders dan eerdere Spider-Man-personages?

Jarenlang hebben veel mensen aangenomen dat Spider-Man altijd Peter Parker is. Miles Morales is een belangrijke verandering in een meer divers stripboekuniversum. Het aanbieden van een positief rolmodel aan gekleurde kinderen is zo'n manier waarop Miles Morales de boel opschudt, maar hij is ook anders dan Peter Parker. Hoewel Peter een beetje nerdy en verlegen was, is Miles een veel completer persoon met vrienden en een traditionele tienerervaring naast zijn verantwoordelijkheden als superheld.

Hij heeft ook unieke vaardigheden die Peter Parker niet heeft. Naast de typische Spider-Man-vaardigheden zoals bovenmenselijke kracht en snelheid, het vermogen om op muren te kruipen en de Spidey-Sense-kracht, kan Miles Morales zijn webkrachten gebruiken om zichzelf te camoufleren en onzichtbaar te worden. Hij kan ook sneller gezondheid herstellen en hij heeft bio-elektrokinese-krachten, zodat hij de natuurlijke elektriciteit van zijn lichaam kan beheersen en het in een wapen kan veranderen om vijanden aan te vallen.

Miles Morales lijkt me bekend, maar ik lees geen stripboeken. Waar ken ik hem van?

Zoals eerder vermeld, kwam Miles Morales echt in de mainstream-oog via de film Spider-Man: Into the Spider-Verse. Als je de Spider-Man-stripboeken niet bijhoudt, is dit vrijwel zeker waar je hem eerder hebt gezien.

Hij is de hoofdpersoon in de film en de animatie legt ook enigszins uit hoe er veel verschillende Spider-Man-personages kunnen zijn in veel verschillende alternatieve universums. Het is de perfecte introductie als je niet veel weet over Spider-Man, maar graag meer wilt weten.

Welke schoenen draagt Miles Morales in Spider-Man: Into the Spider-Verse?

Miles Morales is misschien een fictief personage, maar dankzij zijn schoenen die zijn geïnspireerd op Nike AJ-1-schoenen, heeft Nike sneakers ontwikkeld die specifiek op het personage zijn geïnspireerd. De sneakers, bekend als Air Jordan 1 Retro High OG "Origin Story", zijn hoge rode en witte schoenen met reflecterend textiel en glanzende accenten, zodat ze de animaties van de film nabootsen.

Inmiddels redelijk exclusief, verwacht niet snel een paar te kunnen vinden. Als u dat echter doet, kunt u het gevoel hebben dat u een klein deel van Miles Morales overal mee naartoe neemt.

Waar gaat Marvel's Spider-Man: Miles Morales (The Game) over?

Marvel's Spider-Man: Miles Morales is een lanceringstitel voor de PlayStation 5 en ook beschikbaar voor de PlayStation 4. Het gaat verder waar de originele Marvel's Spider-Man eindigde, in navolging van Miles Morales terwijl hij New York City verdedigt van snode invloeden, waaronder de Roxxon Energy Corporation en een hightech crimineel leger genaamd de Underground, dat wordt geleid door superschurk Tinkerer.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales werd oorspronkelijk beschouwd als een uitbreiding en verbetering van het vorige spel, maar sindsdien is gemeld dat dit meer een op zichzelf staande titel is die mensen kunnen spelen, zelfs als ze het nog niet hebben gespeeld het originele spel. Het biedt een nieuwe verhaallijn met unieke speurtochten.

De PlayStation 5-versie profiteert ook van de verhoogde verwerkingskracht van de nieuwe console, met geavanceerde haptische feedback, re altime raytracing-effecten en ruimtelijke 3D-audio om een meer meeslepende ervaring te garanderen.

Het is ook de ideale introductie om alles te leren over Miles Morales.

Aanbevolen: