Waarom Adobe Illustrator op iPad niet voor de profs is

Inhoudsopgave:

Waarom Adobe Illustrator op iPad niet voor de profs is
Waarom Adobe Illustrator op iPad niet voor de profs is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • In tegenstelling tot Photoshop voor iPad, is Illustrator al vanaf de eerste dag nuttig.
  • Illustrator voor iPad synchroniseert al je werk met de desktop via de cloud van Adobe.
  • Het enige dat professionele ontwerpers tegenhoudt, is de iPad zelf.
Image
Image

Adobe's professionele tekenapp, Illustrator, is nu beschikbaar op de iPad. Maar zijn professionals geïnteresseerd om het te gebruiken om hun werk gedaan te krijgen? Misschien niet.

Illustrator is een app voor het tekenen van vectoren, wat betekent dat je je lijnen op elk moment na het tekenen kunt pakken en ze vervolgens kunt buigen, verplaatsen, vergroten of verkleinen en opnieuw kunt kleuren. Het is de favoriete tool van de professional voor illustratiewerk, en nu is het op de iPad met Apple Pencil-ondersteuning. En hoewel Illustrator veel beter is dan Photoshop voor iPad, zien sommige ontwerpers het als een halfbakken poging die verre van nuttig is.

"Dingen zoals het klikken op een optie ontbreken bij Apple Pencil, waardoor het erg inferieur is", vertelde grafisch ontwerper Graham Bower via e-mail aan Lifewire. "Ik heb meer dan 600 oefeningsillustraties getekend voor Reps & Sets, allemaal in Illustrator. De mogelijkheid om snel te schakelen tussen selector en pentool en terug is de enige manier waarop je zo'n groot volume werk kunt doen."

Wat is Adobe Illustrator?

Illustrator gaat veel verder dan een eenvoudige teken-app. In tegenstelling tot Photoshop, waar een afbeelding uit pixels bestaat, bestaan de afbeeldingen van Illustrator uit vectoren, die instructies zijn.

Als je bijvoorbeeld een rechte rode lijn over een foto trekt in Photoshop, heb je nu een aantal rode pixels in een lijn. Als u een rode lijn in Illustrator maakt, wordt een heldere rode lijn weergegeven, maar deze wordt opgeslagen als een vector. Dat wil zeggen, het slaat de instructies op om die lijn te tekenen: begin hier, teken omhoog en naar rechts op 45 graden gedurende vijf centimeter, en maak het bijvoorbeeld rood.

Dit heeft een aantal voordelen. Je kunt de lijn op elk moment bewerken, verplaatsen, dikker maken, vervagen, buigen, enz.

Dit klinkt simpel, maar Illustrator is net zo complex als Photoshop en kan fotorealistische afbeeldingen maken als je dat wilt.

Het verschil voor mij was dat Illustrator voor iPad herkenbaar Illustrator was, terwijl Photoshop iets heel anders was.

Illustrator op de iPad

Adobe heeft Illustrator opnieuw ontworpen voor de iPad om te profiteren van aanraakbedieningen en de Apple Pencil.

Het moet ook werken zonder toetsenbord; sneltoetsen zijn een essentieel onderdeel bij het gebruik van Illustrator op Mac of pc. Om te helpen, gebruikt de app een speciale cirkel die op het scherm zweeft. Als je deze cirkel aanraakt en vasthoudt terwijl je een actie uitvoert met de andere hand, werkt het alsof je de shift-toets (of een andere) toets op het bureaublad ingedrukt houdt.

Het werkt verrassend goed. Het is nog steeds niet de "rechtsklik" die Bower noemt, maar het is een stuk beter dan niets. En als je een extern toetsenbord aansluit, kun je de toetsen ⌘, ⌥ en ⇧ gebruiken om te wijzigen wat je doet met Apple Pencil.

In tegenstelling tot Photoshop voor iPad, dat een handvol functies heeft van de desktopversie, is Illustrator verrassend compleet. Het lijkt ook veel meer op zijn desktop-tegenhanger dan Photoshop.

"Photoshop is nog steeds verschrikkelijk op iPad", zegt Bower. "Het verschil voor mij was dat Illustrator voor iPad herkenbaar Illustrator was, terwijl Photoshop iets heel anders was." Toch zijn er belemmeringen om de app in een professionele hoedanigheid te gebruiken.

iPad Pro-problemen

Als touchscreen-computer is de iPad Pro geweldig. Het is in veel opzichten net zo capabel als de Mac, en beter in andere. Maar het is ook erger in één groot ding: als je met meerdere, grote bestanden wilt werken, dan is iOS gewoon slecht.

"Bestandsbeheer is een ander goed punt", zegt Bower. "Een nachtmerrie bij echt grote projecten waar je bestanden hebt met gekoppelde activa die gigabytes groot zijn."

Bower deelde vervolgens een boekomslagontwerp, waarin stond dat het in Illustrator en Photoshop was gedaan. "De hoofdbestanden zijn in totaal 1,5 GB. Het zou onmogelijk zijn op een iPad", voegde hij eraan toe.

Dingen als optie-klik ontbreken bij Apple Pencil, waardoor het erg inferieur is.

De Illustrator-bestanden zelf synchroniseren tussen iPad en desktop via Adobe's cloud, maar dat helpt misschien niet bij grote projecten.

Er zijn ook andere problemen. Op een desktop kunt u bijvoorbeeld altijd een bestand naar uw huidige werkruimte slepen en neerzetten. Dat werkt soms op iPad en soms niet. En zelfs als het wordt ondersteund, is het een verwrongen pijn om het echt te laten werken. Zelfs in apps zoals Illustrator, die uitstekende ondersteuning voor slepen en neerzetten biedt, is het te frustrerend om te gebruiken.

Waarom zou je je druk maken?

Waarom heeft Adobe Illustrator en Photoshop dan beschikbaar gemaakt voor de iPad? Een reden is dat, ondanks zijn beperkingen, de iPad de toekomst is van mobiel computergebruik. Alleen al het touchscreen en Apple Pencil maken het een geweldig hulpmiddel voor ontwerp en grafisch werk.

Ten tweede, dit is slechts een eerste stap. Eric Snowden van Adobe legt in een blogpost uit dat Adobe "werkt aan het brengen van effecten en meer penselen, samen met nieuwe door Adobe Sensei aangedreven mogelijkheden, waarmee je schetsen op magische wijze kunt omzetten in vectorafbeeldingen en meer."

Voor een glimp van hoe de apps van Adobe kunnen evolueren op iOS, bekijk je de fotobewerkings-app Lightroom. Het is net zo goed als de Mac-versie en een fantastische iPad-app op zich.

Voorlopig kunnen ontwerpers iPad Illustrator gebruiken om nieuwe ideeën te bedenken of om aan eenvoudigere aspecten van hun projecten te werken terwijl ze niet achter hun bureau zitten. Het is een begin, en zoals het begint, is het een behoorlijk goede.

Aanbevolen: