Wat is er met de Facebook-telefoon gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met de Facebook-telefoon gebeurd?
Wat is er met de Facebook-telefoon gebeurd?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook's telefonische samenwerking met HTC was een flop in 2013.
  • Het bedrijf heeft een Android-skin voor de telefoon gemaakt en deze Facebook Home genoemd.
  • Privacyproblemen kunnen sommige consumenten, die op een dag op zoek zijn naar een toekomstige Facebook-telefoon, lastig vallen.
Image
Image

Facebook's bereik groeit, zelfs met dreigende antitrusthoorzittingen, maar een gebied dat het waarschijnlijk niet snel opnieuw zal bezoeken, is het maken van zijn eigen telefoon, zeggen experts.

In 2013 onthulde Facebook zijn eerste telefoon in samenwerking met HTC, met beslist gemengde recensies. De telefoon was een flop dankzij de matige specificaties en een minder dan ideale gebruikersinterface.

"Facebook-telefoons misten de hype om momentum te krijgen", zei Yaniv Masjedi, CMO van Nextiva, in een e-mailinterview. "Consumenten zagen alternatieven met betere specificaties of met meer betaalbare opties."

Android villen

Facebook moet hebben bedacht dat kenners van sociale media snakten naar een manier om te allen tijde met de dienst te communiceren. Zeven jaar geleden stond de mobiele strategie nog in de kinderschoenen en wilde het bedrijf uitbreiden naar nieuwe platforms.

"[Mark] zei: 'Weet je, we moeten erover nadenken om mobiel eerst te zetten en een mobiel bedrijf te worden'", vertelde David Fischer, vicepresident Business and Marketing Partnerships van Facebook aan Fortune in 2013. "We hebben het bedrijf opnieuw op één lijn gebracht, zodat iedereen verantwoordelijk was voor mobiel."

Het bedrijf heeft een Android-skin voor de telefoon gemaakt en deze 'Facebook Home' genoemd. Gebruikers werden begroet met een startscherm en vervanging van het vergrendelscherm, bekend als Cover Feed, waarop inhoud werd getoond die door vrienden op Facebook was gepost, samen met meldingen van andere apps. Het maakte ook berichten mogelijk via Facebook of sms vanuit elke app met behulp van een "Chat Heads" -overlay.

HTC was de eerste telefoonfabrikant die bijt in zijn "First" -model en heeft de onlangs verworven Instagram als een vooraf geladen app opgenomen. De enige koerier die de HTC First overnam, was AT&T, dat potentiële kopers beperkte. Volgens de normen van vandaag, of zelfs die van 2013, waren de specificaties mager; de Eerste schudde een 4,3-inch LCD-scherm met een resolutie van 720p en Qualcomm Snapdragon 400 dual-coreprocessor.

Critici waren niet aardig voor Facebook Home.

"Facebook Home zou privacyvoorvechters alert moeten maken, want deze applicatie tast elk idee van privacy aan", schreef techblogger Om Malik. "Als je dit installeert, is het zeer waarschijnlijk dat Facebook je elke beweging en elke kleine actie kan volgen."

Facebook-telefoons misten de hype om momentum te krijgen.

Facebook-managers zeiden in mei 2013 dat het bedrijf van plan was om Home te vernieuwen als reactie op feedback van consumenten. De eerste van deze verbeteringen kwam in een update die de volgende maand werd uitgebracht, die de mogelijkheid toevoegde om snelkoppelingen vast te zetten in een lade onderaan het applicatiemenuscherm.

Toen, in december 2013, bracht Facebook een update uit voor Home, die een meer traditioneel startscherm toevoegde. Maar sindsdien is Home niet meer bijgewerkt en is het niet langer beschikbaar in de Google Play Store.

Veel advertenties, trage verkoop

Facebook heeft miljoenen in advertenties gestopt. Ondanks de reclamecampagne verliep de verkoop traag.

"Ik denk zeker dat Home langzamer uitrolt dan ik had gehoopt", zei Facebook-topman Mark Zuckerberg in een interview op een technische conferentie in 2013.

Het was een slecht teken toen AT&T de prijs van de telefoon verlaagde tot 99 cent. Het was ook niet bepaald de droom van een reclamebureau toen Time de HTC First noemde als een van de 47 "meest technische momenten" voor 2013. Toen kwamen de berichten dat AT&T sinds de lancering slechts 15.000 eenheden van de First had verkocht, en was van plan het apparaat stop te zetten.

Privacyzorgen kunnen toekomstige telefoons overschaduwen

Zou Facebook zijn telefoonidee ooit nieuw leven kunnen inblazen? Het bedrijf heeft geen teken gegeven dat het van plan is om dit te doen, maar bezorgdheid over de privacy zou een pauze kunnen geven aan sommige consumenten die op een dag in de markt zouden kunnen zijn voor een toekomstige Facebook-telefoon.

Het bedrijf wordt aangeklaagd voor het bespioneren van Instagram-gebruikers die de camera aan de telefoon gebruiken, meldde Bloomberg. De rechtszaak beweert dat de toepassing voor het delen van foto's toegang had tot de camera op de iPhone om gebruikers te bespioneren, zelfs als ze niet waren geactiveerd.

Facebook heeft de claim ontkend, maar Augustin T. O'Brien Caceres, International Business Development Manager bij de Law & Exports Group, zegt dat hij niet zou overwegen om een Facebook-telefoon te kopen. Hij zei in een e-mailinterview dat Facebook "een slecht bedrijf is dat arbeidsrechten, burgerrechten of auteursrechten niet respecteert."

Met sommige politici die schijnbaar van plan zijn het bereik van Facebook te verkleinen, lijkt het nu nauwelijks de tijd voor het bedrijf om een nieuwe onderneming in zijn eigen telefoon te overwegen. Maar Facebook is zo alomtegenwoordig geworden sinds de "Thuis"-dagen dat het misschien niet langer nodig is.

Aanbevolen: