Uw HDTV aansluiten op uw settopbox via HDMI

Inhoudsopgave:

Uw HDTV aansluiten op uw settopbox via HDMI
Uw HDTV aansluiten op uw settopbox via HDMI
Anonim

De meeste settopboxen (STB) tegenwoordig, of het nu TiVo, Moxi of kabel- en satellietboxen zijn, zijn in staat tot high-definition. Om optimaal te profiteren van de high-definition-ervaring van uw HDMI-kabelbox, moet u de manier waarop uw tv is aangesloten wijzigen.

Gelukkig is het vrij eenvoudig om te doen. En aangezien hiervoor een HDMI-kabel wordt gebruikt, die zowel audio- als videosignalen doorgeeft, heb je maar die ene kabel nodig om alles naar je HDTV te krijgen.

Image
Image

Settopboxen werken met televisies van verschillende fabrikanten, waaronder, maar niet beperkt tot, die van LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Gebruik HDMI om uw STB op uw HDTV aan te sluiten

Laten we eens kijken naar het gebruik van HDMI om uw STB op uw HDTV aan te sluiten, zodat u kunt genieten van de HD-programmering die door uw provider wordt geleverd.

  1. Bepaal eerst of je settopbox een HDMI-aansluiting heeft. De HDMI-poort moet er een beetje uitzien als een afgeplatte, misvormde USB-poort en dezelfde vorm volgen als de HDMI-kabeluiteinden die u in de bovenstaande afbeelding ziet.

    Hoewel de meeste settopboxen een HDMI-uitgang hebben, zijn er nog steeds enkele die HDMI niet ondersteunen, hoewel ze geschikt zijn voor HD. Als de jouwe er geen heeft, probeer dan te upgraden naar een die dat wel heeft of probeer componentkabels op je tv aan te sluiten.

  2. Zoek een van de HDMI-poorten op uw HDTV. Als je er maar één hebt, heb je geen andere keuze dan deze te gebruiken. De meeste tv's hebben er echter minstens twee, met de aanduiding HDMI 1 en HDMI 2.

    Als het gemakkelijker is om te onthouden dat het apparaat op HDMI 1 staat, ga ervoor. Het maakt echt niet uit welke je gebruikt, zolang je maar onthoudt welke je kiest.

  3. Sluit het ene uiteinde van de HDMI-kabel aan op uw HDTV en het andere op de HDMI-uitgang van uw settopbox.

    Zorg ervoor dat je geen andere verbindingen gebruikt tussen de STB en de HDTV, zoals coax of component. Het is mogelijk dat de andere kabels de apparaten in de war brengen en dat u niets op het scherm ziet.

  4. Zet je HDTV en STB aan.
  5. Schakel de ingang op je tv over naar de HDMI-poort die je hebt gekozen. Dit kan waarschijnlijk vanaf de tv zelf worden gedaan, maar de meeste afstandsbedieningen voor HDTV's hebben een "input"- of "source"-knop. Druk op die knop en kies vervolgens de juiste bron.

    Sommige HDTV's laten je de poort pas selecteren als je daadwerkelijk verbinding hebt gemaakt, dus als je stap 3 hebt overgeslagen, zorg er dan voor dat je de kabel nu aansluit en probeer dan de invoer te veranderen.

  6. Als je de juiste ingang op de tv hebt geselecteerd, zou je helemaal klaar moeten zijn. U kunt nu de tijd nemen om de resolutie aan te passen en eventuele andere wijzigingen aan te brengen die nodig zijn om de beste foto te krijgen.

Als je een A/V-ontvanger wilt gebruiken, kun je dat doen door twee HDMI-kabels te gebruiken, alles in de juiste volgorde aan te sluiten en opnieuw, en ervoor te zorgen dat je je ingangen correct hebt ingesteld. Met een A/V-receiver kunt u optimaal profiteren van 5.1-surroundgeluid als het kanaal dat u aan het bekijken bent dat biedt.

Elke STB zou een handleiding moeten hebben (fysiek of online) die je kunt doornemen als je problemen hebt met het instellen ervan. Het is mogelijk dat er een soort verkeerde configuratie aan de hand is en niet dat je de kabels verkeerd behandelt.

Aanbevolen: