Wat te doen als u een gebruikte iPhone niet kunt activeren

Inhoudsopgave:

Wat te doen als u een gebruikte iPhone niet kunt activeren
Wat te doen als u een gebruikte iPhone niet kunt activeren
Anonim

Het kopen van een gebruikte iPhone leidt soms tot problemen wanneer u het apparaat probeert te activeren op het netwerk van uw provider, omdat de iPhone om de Apple ID van iemand anders vraagt en zonder deze niet werkt.

Image
Image

Wat gebeurt er: Activeringsslot

Een gebruikers-iPhone die niet kan worden geactiveerd, wordt meestal veroorzaakt door een functie van Apple's Zoek mijn iPhone-service genaamd Activation Lock. Activeringsslot is een beveiligingsmaatregel die Apple heeft toegevoegd om iPhone-diefstallen aan te pakken. Voor het activeringsslot, als iemand erin slaagde een iPhone te stelen en niet gepakt te worden, konden ze hem eenvoudig wissen, doorverkopen en wegkomen met de misdaad. Activeringsslot heeft dat veranderd.

Als de oorspronkelijke eigenaar van de telefoon Zoek mijn iPhone op het apparaat heeft ingesteld, wordt de Apple ID die is gebruikt om het apparaat te activeren, samen met informatie over die telefoon op de servers van Apple opgeslagen. Die servers zullen de telefoon alleen opnieuw activeren als die originele Apple ID wordt gebruikt.

Image
Image

Je wordt geblokkeerd voor het activeren of zelfs gebruiken van de iPhone omdat je niet de Apple ID-gebruikersnaam en het wachtwoord hebt die oorspronkelijk zijn gebruikt om de telefoon in te stellen. Dat helpt diefstal te voorkomen: waarom zou je een telefoon stelen die niet werkt? Aan de andere kant helpt het je niet als je de telefoon legitiem hebt gekocht.

Hoogstwaarschijnlijk is de vorige eigenaar gewoon vergeten Zoek mijn iPhone uit te schakelen of het apparaat correct te wissen voordat het wordt verkocht (hoewel het ook een teken kan zijn dat je een gestolen apparaat hebt, dus wees voorzichtig). U hoeft alleen maar contact op te nemen met de vorige eigenaar en deze een paar stappen te laten nemen.

Er zijn veel websites en services die beweren het activeringsslot te kunnen verwijderen zonder de vorige eigenaar. Wees heel, heel sceptisch over hen.

Activeringsslot op iPhone verwijderen met de vorige eigenaar

Om je nieuwe iPhone te kunnen gebruiken, moet je het activeringsslot verwijderen door de Apple ID van de vorige eigenaar in te voeren.

Begin het proces door contact op te nemen met de verkoper en de situatie uit te leggen. Als de verkoper dicht genoeg bij u in de buurt woont zodat u de telefoon terug kunt brengen, doe dat dan. Zodra de verkoper de iPhone bij de hand heeft, hoeven ze alleen maar hun Apple ID in te voeren op het activeringsslotscherm. Als dat klaar is, start u de telefoon opnieuw op en kunt u doorgaan met het standaard activeringsproces.

Activeringsslot verwijderen met de vorige eigenaar met iCloud

Het wordt een beetje ingewikkelder als de verkoper fysiek geen toegang heeft tot de telefoon. In dat geval gebruikt de verkoper iCloud om de telefoon van zijn account te verwijderen door deze stappen te volgen:.

  1. Ga op elk apparaat naar iCloud.com.

    Image
    Image

    Als u iCloud.com opent op uw iOS-apparaat en Zoek mijn iPhone hebt geïnstalleerd, ziet u een optie om Zoek mijn iPhone te openen. Tik daarop om door te gaan.

    Image
    Image
  2. Log in met de Apple ID waarmee ze de telefoon hebben geactiveerd.
  3. Klik op Zoek iPhone.

    Image
    Image
  4. Klik op Alle apparaten.
  5. Klik op de telefoon die ze je verkopen en klik vervolgens op het "i"-pictogram om de details te zien.

    Image
    Image
  6. Klik op Verwijderen uit account. Mogelijk moet u eerst het apparaat Wissen van de vorige eigenaar hebben, als hij dit nog niet heeft gedaan (zie hieronder).

Als dat klaar is, moet je de iPhone opnieuw opstarten. Als u door kunt gaan met het normale activeringsproces, kunt u aan de slag.

Wat te doen als het startscherm of het toegangscodescherm aanwezig zijn

Afhankelijk van wat de vorige eigenaar deed of niet deed, ben je misschien niet eens in de fase van het activeringsslot. Als u uw nieuwe telefoon inschakelt en het startscherm van de iPhone of het vergrendelscherm met de toegangscode ziet, heeft de verkoper de telefoon niet correct gewist voordat hij deze aan u heeft verkocht.

In dit scenario moet de verkoper het apparaat wissen voordat je het kunt activeren. Dit is wat de vorige eigenaar moet doen:

  • Als de telefoon iOS 10 en hoger gebruikt, moet de verkoper zich afmelden bij iCloud en het apparaat vervolgens wissen door naar Instellingen > Algemeen te gaan> Reset > Wis alle inhoud en instellingen.
  • Als de telefoon iOS 9 draait, moet de verkoper naar Settings > General > Reset gaan> Wis alle inhoud en instellingen en voer hun Apple ID in wanneer daarom wordt gevraagd.

Wanneer het wisproces is voltooid, is de telefoon klaar om door u te worden geactiveerd.

Een iPhone wissen met iCloud

Als de vorige eigenaar de iPhone niet correct heeft gewist en u de telefoon niet fysiek bij de verkoper kunt krijgen, kan de verkoper iCloud gebruiken om deze te wissen. Om dat te doen, moet je ervoor zorgen dat de telefoon die je probeert te activeren is verbonden met een wifi- of mobiel netwerk en vraag je de verkoper om deze stappen te volgen:

  1. Ga naar iCloud.com/find.
  2. Log in met de Apple ID die ze gebruikten op de telefoon die ze je verkopen.
  3. Klik op Alle apparaten.
  4. Selecteer de telefoon die ze je verkopen.
  5. Klik op Wis iPhone.
  6. Wanneer de telefoon is gewist, klikt u op Verwijderen uit account.
  7. Start de telefoon opnieuw op en u zou hem moeten kunnen instellen.

Een iPhone wissen met de app Zoek mijn iPhone

Hetzelfde proces om de iPhone te wissen, uitgevoerd met iCloud in het laatste gedeelte, kan worden gedaan met behulp van de Zoek mijn iPhone-app die op een andere iPhone is geïnstalleerd. Als de verkoper dat liever doet, sluit je de telefoon die je koopt aan op wifi of mobiel en laat je de verkoper deze stappen volgen:

  1. Start de Zoek mijn iPhone-app.
  2. Log in met de Apple ID die ze gebruikten op de telefoon die ze je verkochten.
  3. Selecteer de telefoon die ze je hebben verkocht.
  4. Tik op Wis iPhone.

    Image
    Image
  5. Tik op Wis iPhone (het is dezelfde knopnaam, maar op een nieuw scherm).

    Image
    Image
  6. Voer hun Apple ID in.
  7. Tik op Wissen.
  8. Tik op Verwijderen uit account.
  9. Start de iPhone opnieuw op en begin met instellen.

Activeringsslot vermijden bij het verkopen van uw iPhone

Als je je iPhone gaat verkopen, wil je niet gestoord worden door je verkoper die je vertelt dat je het activeringsslot niet hebt uitgeschakeld. Zorg ervoor dat je een vlotte transactie hebt door alle juiste dingen te doen voordat je je iPhone verkoopt.

Aanbevolen: