Hoe batterijen op de juiste manier weg te gooien

Inhoudsopgave:

Hoe batterijen op de juiste manier weg te gooien
Hoe batterijen op de juiste manier weg te gooien
Anonim

Terwijl je lithiumbatterijen moet recyclen bij Home Depot of iets dergelijks, kun je sommige alkalinebatterijen in de prullenbak gooien. Leer hoe u oude batterijen voor iPhones, pc's en andere elektronica op de juiste manier weggooit.

Bottom Line

Het meest voorkomende batterijtype is de niet-oplaadbare alkalinebatterij voor eenmalig gebruik, die wordt geleverd in de maten AA, AAA, C, D, 9 volt en knoopcel (horloge). Als u alkalinebatterijen heeft die na 1997 zijn gemaakt, kunt u die batterijen mogelijk met uw andere afval weggooien, aangezien deze volgens de EPA-normen geen giftig stortingsgevaar vormen. De vereisten voor het verwijderen van batterijen verschillen echter per staat. New Jersey en Georgia zijn voorbeelden van staten die alkalinebatterijen bij het gewone afval toestaan. In Californië moet iedereen alle batterijen recyclen.

Recycle oplaadbare batterijen

Oplaadbare batterijen die worden gebruikt in camcorders, smartphones, laptops en andere apparaten leveren extra toxiciteitsproblemen op als ze in de prullenbak worden weggegooid. Als gevolg hiervan moeten oplaadbare batterijen worden gerecycled en mogen ze niet met ander afval worden weggegooid.

Veel voorkomende soorten oplaadbare batterijen zijn onder meer:

  • Lithium-Ion (Leeuw)
  • Nikkel-cadmium (Ni-Cad)
  • Nikkelmetaalhydride (NiMH)
  • Nikkelzink (NiZn)

Zorg ervoor dat u de batterij niet meer kunt opladen voordat u gaat recyclen. Als u een oplaadbare batterij wilt recyclen die nog gedeeltelijk kan worden opgeladen, zorg er dan voor dat u deze leeg heeft gemaakt voordat u deze gaat recyclen. Als u de batterijlader niet meer nodig heeft, moet u deze ook recyclen.

Oplaadbare lithium-ionbatterijen mogen nooit in de vuilnisbak of op de stoep worden geplaatst. Deze batterijen kunnen brandgevaar opleveren.

Batterijen voorbereiden voor verwijdering of recycling

Bedek, voordat u uw batterijen weggooit, de batterijcontacten (vooral de positieve kant) met niet-geleidende afplakband of isolatietape. U kunt ook elke batterij in een kleine plastic zak doen, zodat ze andere batterijen niet raken. Dit is vooral belangrijk voor units die mogelijk lekken.

Gebruik elektrische tape omdat cellofaan (of drukgevoelige) tape gevoelig is voor statische elektriciteit en niet altijd goed blijft plakken. Als u meerdere batterijen heeft, plak dan de contacten vast en plaats de batterijen in een niet-geleidende plastic of kartonnen container voor veilig transport naar een plaatselijk elektronicarecyclingcentrum.

Waar batterijen te recyclen of weg te gooien

Controleer online voor opties in uw locatie voor het weggooien of recyclen van batterijen. Voer trefwoordzinnen in een webbrowser in, zoals: "Recycle batterijen bij mij in de buurt" of "Recycle batterijen (de naam van uw stad of provincie)."

Earth 911 biedt een online zoekmachine voor locaties voor het weggooien en recyclen van batterijen.

In bepaalde steden of provincies kun je ook oude huishoudelijke niet-autoaccu's in een plastic zak of container doen en deze apart op (of naast) de andere wekelijkse afval- of recyclingcontainer plaatsen om te worden opgehaald. Er zijn nationale opties voor het weggooien en recyclen van batterijen die ook lokale inleverpunten kunnen bieden.

Winkels waar je batterijen kunt recyclen

Sommige van de volgende winkeliers nemen batterijen in om te worden gerecycled:

  • Beste koop (alleen oplaadbaar)
  • Home Depot (alleen oplaadbaar)
  • IKEA (accepteert ook alkaline en andere batterijen voor eenmalig gebruik)
  • Lowes (alleen oplaadbaar)
  • Office Depot (alleen oplaadbaar)
  • Nietjes (alleen oplaadbaar)

Zoek naar evenementen voor het verwijderen van e-waste in de lokale gemeenschap en controleer of deze evenementen mogelijkheden bieden voor het recyclen van batterijen.

Batterij weggooien Recycling per post

Als u uw oude batterijen naar een externe locatie wilt verzenden, volgt hier een lijst met mogelijke keuzes:

  • Battery Mart
  • Batteries Plus (heeft ook enkele fysieke locaties)
  • Battery Recyclers of America
  • Batterijoplossingen
  • Call2Recycle (heeft ook enkele fysieke locaties)
  • EZ op de aarde
  • Easypak (verkoopt een container die u vult met instructies voor retourzending)
  • Grondstoffen (voornamelijk Canada)

Sommige van deze opties zijn meer geschikt voor bedrijven die grote hoeveelheden of gespecialiseerde batterijen moeten recyclen. Deze bedrijven accepteren mogelijk niet alle soorten batterijen.

Extra overwegingen voor het recyclen van batterijen

Recycling is waar mogelijk de beste optie, omdat sommige batterijen gevaarlijk zijn voor het milieu. Als je batterijen gaat recyclen, houd dan rekening met de volgende punten:

Image
Image
  • Als je een oude laptop recyclet, verwijder dan de batterij. De batterij en laptop moeten apart worden ingeleverd voor recycling.
  • Als je een smartphone recyclet, hoef je de batterij niet te verwijderen. Je kunt de batterij en de telefoon samen recyclen.
  • Als je de telefoon houdt en je wilt de batterij die niet meer oplaadt kwijt, breng de telefoon dan naar een erkende dealer om de batterij te laten verwijderen en vervangen door een nieuwe.
  • Als u een oplaadbare batterij weggooit of recyclet door deze te verzenden in plaats van persoonlijk, controleer dan of er aanvullende procedures of verpakking nodig zijn voor de faciliteit waarnaar u verzendt.

Aanbevolen: