Alleen de camerabehuizing kopen om geld te besparen

Inhoudsopgave:

Alleen de camerabehuizing kopen om geld te besparen
Alleen de camerabehuizing kopen om geld te besparen
Anonim

Een camerabehuizing is het belangrijkste onderdeel van de digitale camera, die de bedieningselementen, het LCD-scherm, de interne beeldsensor en de bijbehorende schakelingen bevat. Kortom, het bevat alle componenten die nodig zijn om de foto op te nemen. Het is ook het deel van de camera dat u vasthoudt wanneer u de camera gebruikt. Soms zie je een camera die te koop is en die alleen de camerabody bevat, wat een beetje verwarrend kan zijn. Dit artikel hoopt eventuele zorgen over het kopen van alleen de camerabehuizing weg te nemen.

Als je een camera te koop ziet met alleen de camerabody, verwijst dit naar het gedeelte van de camera zonder bevestigde lens. Soms kun je een camera iets goedkoper aanschaffen als het alleen de camerabody is. De camerabody, meestal ruwweg in de vorm van een rechthoek, bevat soms een ingebouwde lens (zoals bij camera's voor beginners, point-and-shoot of vaste lens). Dit type camera kan niet worden gekocht als camerabody, alleen omdat de lens in de camerabody is ingebouwd.

Image
Image

Maar met een geavanceerde camerabody (zoals bij een digitale spiegelreflexcamera of DSLR, of een spiegelloze camera met verwisselbare lens of ILC), kunnen de lenzen van de camerabody worden verwijderd. Dit betekent dat u de camerabody alleen kunt kopen en dat u verwisselbare lenzen afzonderlijk kunt kopen. De aankoopopties voor camera's die u waarschijnlijk zult tegenkomen bij een DSLR of spiegelloze ILC worden hieronder uitgelegd.

Bottom Line

Dit type aankoop verwijst meestal naar een mogelijkheid om alleen de camerabody te kopen zonder lenzen. Het wordt meestal alleen aangeboden met een DSLR-camera, hoewel sommige spiegelloze modellen met verwisselbare lenzen op deze manier kunnen worden aangeboden. Je kunt wat geld besparen met dit soort aankopen, vooral als je al een aantal verwisselbare lenzen hebt die op de camerabody passen. Dit kan gebeuren als u al een oudere Canon- of Nikon DSLR-camera had en u upgradet naar een nieuwe camerabody. Uw oudere Canon- of Nikon DSLR-lenzen zouden normaal gesproken (maar niet altijd) moeten werken met de nieuwe camerabody.

Camera met kitlenzen

Een digitale camerabody met een kitlens betekent dat de fabrikant een basislens bij zijn camera heeft geleverd. Met deze configuratie kunt u uw DSLR of spiegelloze ILC onmiddellijk gebruiken. Als je geen lenzen hebt die compatibel zijn met de geavanceerde camera die je wilt kopen, kost het kopen van de camera in deze configuratie iets meer, maar aangezien je de camerabody niet alleen zonder lens kunt gebruiken, is dit een slimme manier om een nieuwe geavanceerde camera aan te schaffen.

Camera met meerdere lenzen

Misschien kom je camerafabrikanten tegen die een configuratie maken met een camerabody die meerdere lenzen bevat. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe DSLR zijn met twee kitlenzen. De meer gebruikelijke camerabody met meerdere lensconfiguraties is echter een gebruikte DSLR met een paar verschillende lenzen die door de vorige eigenaar zijn meegeleverd. Deze configuratie kan behoorlijk wat geld kosten, dus niet veel geavanceerde fotografen zullen ervoor kiezen, tenzij ze een koopje doen. Het is misschien beter om te wachten met het kopen van een groot aantal lenzen voor uw DSLR-camerabody totdat u de camera met de kitlens een paar weken gebruikt. Door vertrouwd te raken met uw camera, kunt u precies uitvinden welk soort andere lenzen u moet kopen om het soort foto's te kunnen maken dat u wilt. Het heeft geen zin om geld uit te geven aan een groot aantal lenzen die u nooit zult gebruiken.

Hoewel verschillende lenzen belangrijk zijn om u te helpen bij het maken van de verschillende soorten foto's die u misschien wilt maken; de camerabehuizing is de sleutel tot het plezier dat u zult beleven aan fotografie. Het vinden van de juiste camerabody stelt je niet alleen in staat om te ontdekken waar je je prettig bij voelt, maar is ook de sleutel tot het vinden van je stijl van fotograferen.

Aanbevolen: