Moet je de iPad 2 kopen en geld besparen?

Inhoudsopgave:

Moet je de iPad 2 kopen en geld besparen?
Moet je de iPad 2 kopen en geld besparen?
Anonim

De iPad 2 werd uitgebracht in 2011 en Apple hield hem in productie tot 2013. Hij werd aangewezen als Apple's instapmodel iPad, waarbij Apple de prijs verlaagde nadat de derde generatie iPad in 2012 werd uitgebracht. iPad 2's werden over de hele wereld verkocht, dus het is geen verrassing dat veel iPad 2-modellen te koop worden aangeboden op eBay en Craigslist. Het is echter niet alleen. Alle Apple iPad-modellen hebben een robuuste aanwezigheid in de markt voor gebruikte tablets. De vraag is, moet je een iPad 2 kopen?

Image
Image

Het feit dat de iPad 2 zo populair is, lijkt misschien een goede aankoop, maar de iPad 2 is het op één na oudste model van Apple's tablet. Wat nog belangrijker is, het kan geen iOS 10 of hoger uitvoeren. Als gevolg hiervan krijgt de iPad 2 niet elk jaar de nieuwe functies die aan het besturingssysteem worden toegevoegd en werkt hij langzamer in vergelijking met nieuwere modellen.

Dus, moet je de iPad 2 overslaan? Waarschijnlijk. Het verkoopt vaak voor meer dan $ 100. Soms heeft de iPad 2 extra opslagruimte of mobiele connectiviteit die de prijs opdrijven, maar in werkelijkheid is hij niet veel meer waard dan $ 80 tot $ 90, ongeacht hoeveel opslagruimte hij heeft.

Er is een betere deal te krijgen op de iPad Mini 2, die voor ongeveer $ 200 bij Apple kan worden opgeknapt. Als u het zich echter niet kunt veroorloven, is het kopen van een iPad 2 voor $ 90 of minder een goed compromis. Zelfs als je het maar twee jaar gebruikt, betaal je er uiteindelijk ongeveer $ 4 per maand voor.

Hoe zit het met de iPad Mini? Is het het waard?

De iPad Mini en de iPad 3 delen beide dezelfde basischipset met de iPad 2. De iPad 3 heeft een snellere grafische processor om het Retina Display van stroom te voorzien, maar voor de meeste apps werkt hij net als een iPad 2. De chipset in de eerste Mini is vrijwel hetzelfde als de iPad 2. Net als de iPad 2 kan geen van deze iPads iOS 10 of hoger gebruiken.

Dezelfde vuistregel is van toepassing op deze tablets als op de iPad 2. Als je er een kunt vinden onder de $ 100, zijn ze misschien de moeite waard, maar je kunt niet verwachten dat hun levensverwachting langer zal zijn dan de komende jaren.

Hoe zit het met de iPad 4?

De iPad van de vierde generatie wordt vaak verkocht voor ongeveer $ 200. Dit is ongeveer dezelfde prijs als de iPad Mini 2, die sneller is dan de iPad 4. Als je echter geduld hebt, kun je de iPad 4 soms voor ongeveer $ 150 op eBay zien verkopen. Voor die prijs is het de moeite waard. De iPad van de vierde generatie en de iPad Mini 2 kunnen beide iOS 10 draaien, en ze zijn allebei snel genoeg zodat apps er soepel op kunnen draaien.

Aanbevolen: