Wat is Screen Mirroring voor de iPhone en iPad?

Inhoudsopgave:

Wat is Screen Mirroring voor de iPhone en iPad?
Wat is Screen Mirroring voor de iPhone en iPad?
Anonim

Je kunt games spelen, op internet surfen, Facebook bijwerken en alles doen wat je iPhone of iPad of zelfs iPod Touch kan doen met je HDTV als beeldscherm. En het werkt op bijna elke app.

Screen Mirroring wordt soms ook Display Mirroring genoemd.

Wat is Screen Mirroring?

Hoe Screen Mirroring werkt

Misschien is de goedkoopste manier om uw apparaat op uw tv aan te sluiten, de digitale AV-adapter van Apple te gebruiken, een HDMI-adapter voor uw iPhone of iPad. De andere optie is om een Apple TV te gebruiken om je apparaat zonder kabels op je tv aan te sluiten.

Apple TV biedt veel van de functies om uw iPhone of iPad op uw tv aan te sluiten zonder uw mobiele apparaat te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld video streamen van Hulu, Netflix en andere bronnen met Apple TV. Als je een app op je iPhone of iPad moet gebruiken en het scherm naar je televisie moet kopiëren, kun je met Apple TV dit draadloos doen. Aan de andere kant is het iets duurder.

Wat AirPlay te maken heeft met Screen Mirroring

AirPlay is de methode van Apple voor het draadloos verzenden van audio en video tussen apparaten. Wanneer u Apple TV gebruikt om het scherm van uw iPhone of iPad naar uw televisie te kopiëren, omvat het proces AirPlay. U hoeft niets speciaals te doen om AirPlay in te stellen. Het is een functie die in iOS is ingebouwd, dus het staat al op je apparaat en is klaar voor gebruik.

Image
Image

Gebruik de Apple Digital AV Adapter of Apple TV om het scherm te spiegelen

Als je een digitale AV-adapter gebruikt, zou het spiegelen van het scherm automatisch moeten beginnen. De enige vereiste is dat de bron van uw televisie zich op dezelfde HDMI-ingang bevindt als de Digital AV Adapter. De adapter accepteert zowel een HDMI-kabel als een Lightning-kabel, dezelfde kabel die bij uw iPhone of iPad is geleverd. Dankzij deze veelzijdigheid kunt u het apparaat aangesloten houden op een voedingsbron terwijl u het op uw tv aansluit.

Start met een Apple TV AirPlay op de iPhone of iPad om uw scherm naar uw televisietoestel te sturen. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het apparaat om het iOS-controlecentrum te activeren. AirPlay Mirroring schakelt vanuit dit configuratiescherm. Wanneer u op de knop tikt, ziet u een lijst met apparaten die AirPlay ondersteunen. Apple TV wordt normaal gesproken weergegeven als "Apple TV", tenzij u de naam hebt gewijzigd in de instellingen van de Apple TV.

De naam van je Apple TV wijzigen Het kan een goed idee zijn als je meerdere Apple TV-apparaten in je huishouden hebt gebruikt. Hernoem het door naar Instellingen te gaan, AirPlay te kiezen en vervolgens Apple TV-naam. te kiezen

AirPlay werkt door de audio en video via je wifi-netwerk te verzenden, dus je iPhone of iPad moet verbinding maken met hetzelfde netwerk als je Apple TV.

Waarom Screen Mirroring niet het hele scherm gebruikt

Het scherm op de iPhone en iPad gebruikt een andere beeldverhouding dan een HDTV-scherm. Evenzo hebben HDTV-schermen een andere beeldverhouding dan oudere televisietoestellen die op standaarddefinitieschermen draaien. Het scherm van de iPhone en iPad verschijnt in het midden van het televisiescherm met zwarte randen.

Apps die de video-out-functionaliteit ondersteunen, nemen het hele scherm in beslag. Deze apps worden meestal in volledige 1080p weergegeven. Het beste van alles is dat u niets hoeft te doen om tussen de modi te schakelen. Het apparaat doet dit zelf wanneer het detecteert dat de app een videosignaal verzendt.

Gebruik Screen Mirroring om games op je tv te spelen

Een van de beste redenen om je iPhone of iPad op je tv aan te sluiten, is om games op het grote scherm te spelen. Deze functie is perfect voor racegames waarbij het apparaat als stuurwiel wordt gebruikt of voor bordspellen waar het hele gezin mee kan spelen.

Aanbevolen: