Wat is een netwerkmediaspeler?

Inhoudsopgave:

Wat is een netwerkmediaspeler?
Wat is een netwerkmediaspeler?
Anonim

In deze wereld van streaming-entertainment, of het nu van Netflix, Hulu, Amazon of een van de populaire live tv-services is, is het gebouwd rond de netwerkmediaspeler. Maar wat is een netwerkmediaspeler precies? Met de grote verscheidenheid van hen die er zijn, zijn veel mensen niet helemaal zeker. Ze hebben allemaal dezelfde kernelementen en functies. Met deze netwerkvideospelers kunt u eenvoudig uw media delen, of dit nu vanaf uw pc of internet is, op uw thuisbioscoop.

Wat is een netwerkmediaspeler?

Velen zijn niet bekend met de term 'netwerkmediaspeler'. Om de zaken nog verwarrender te maken, kunnen fabrikanten dit apparaat verschillende namen geven, zoals "digitale mediaspeler", "digitale media-adapter", "mediaspeler", "media-extender."

TV's en thuisbioscoopcomponenten met extra mogelijkheden om je media te vinden en af te spelen, zorgen voor meer verwarring. Deze thuisbioscoopapparaten kunnen eenvoudigweg een smart-tv, een Blu-ray Disc-speler met internet of een netwerk-audio/video-ontvanger worden genoemd.

Image
Image

Hoewel het handig is om je foto's, muziek en films op je computer op te slaan, is het niet altijd de leukste ervaring om ze te delen terwijl je rond een monitor zit. Als het op home-entertainment aankomt, geven we er meestal de voorkeur aan om achterover te leunen op een bank, voor een groot scherm, om films te kijken of foto's te delen terwijl we naar muziek luisteren via grote luidsprekers met volledig bereik. Een netwerkmediaspeler is een oplossing om dit allemaal mogelijk te maken.

Kernkenmerken van een netwerkmediaspeler

Netwerk - U (of uw internetprovider) heeft waarschijnlijk een "thuisnetwerk" opgezet om alle computers in uw huis in staat te stellen één internetverbinding te delen. Datzelfde netwerk maakt het mogelijk om bestanden en media die op één aangesloten computer zijn opgeslagen te delen en op andere computers, je tv of zelfs je smartphone te bekijken.

Media - Dit is de term die gewoonlijk wordt gebruikt om te verwijzen naar films, video's, tv-programma's, foto's en muziekbestanden. Bepaalde netwerkmediaspelers kunnen slechts één type media afspelen, zoals muziek- of fotobeeldbestanden.

Het is belangrijk op te merken dat foto's, video's en muziek in verschillende bestandstypen of "formaten" kunnen worden opgeslagen. Wanneer u een netwerkmediaspeler kiest, moet u er zeker van zijn dat deze de soorten bestanden kan afspelen die u op uw computers hebt opgeslagen.

Player - Hoewel de definitie van een "speler" voor u duidelijk is, is het een belangrijk onderscheid voor dit soort apparaten. De eerste functie van een speler is om verbinding te maken met uw computers of andere apparaten en de gevonden media af te spelen. U kunt dan kijken wat het afspeelt op een media-renderer - uw tv-scherm en/of luisteren op uw home-cinema audio/video-ontvanger.

Image
Image

Netwerkmediaspelers streamen ook muziek en foto's van internet, en bij sommige kunt u ook inhoud downloaden en opslaan voor latere toegang. In beide gevallen hoeft u niet langer op uw computer op internet te surfen om te genieten van video's van populaire websites zoals YouTube of Netflix; om muziek te horen van Pandora, last.fm of Rhapsody; of om foto's van Flickr te zien.

Veel netwerkmediaspelers maken verbinding met deze sites door simpelweg op een pictogram te klikken dat op uw tv-scherm kan worden weergegeven wanneer die bron is geselecteerd (of door de tv zelf als deze al is ingeschakeld voor een netwerk).

Stand-alone spelers of tv's met ingebouwde netwerkmediaspelers

Een aantal fabrikanten maakt netwerkmediaspelers die op zichzelf staande apparaten zijn. Hun enige functie is het streamen van muziek, films en foto's van andere bronnen om af te spelen op uw tv en audio/video-ontvanger en luidsprekers

Deze settopboxen maken verbinding met uw thuisnetwerk, draadloos of via een ethernetkabel. Ze zijn vaak klein, ongeveer zo groot als een dikke paperbackroman.

Vergelijk deze netwerkmediaspelers met andere thuisbioscoopcomponenten die de mogelijkheid hebben om media te streamen vanaf uw computers en netwerk of van online.

Image
Image

De netwerkmediaspelerfunctie kan eenvoudig worden ingebouwd in een tv of ander entertainmentcomponent. Onder de apparaten die rechtstreeks verbinding kunnen maken met computers en netwerken zijn Blu-ray Disc-spelers in een netwerk, audio/video-ontvangers, TiVo en andere digitale videorecorders, en videogameconsoles zoals de Playstation 3 en Xbox 360.

Bovendien kunnen mediastreamers van Roku (box, streamingstick, Roku TV), Amazon (Fire TV, Fire TV Stick) en Apple (Apple TV) via downloadbare apps ook netwerkmediaspelers uitvoeren functies, zoals toegang tot mediabestanden die zijn opgeslagen op pc's en mediaservers.

Houd er echter rekening mee dat zowel netwerkmediaspelers als mediastreamers ook inhoud van internet kunnen streamen, een mediastreamer kan geen inhoud downloaden en opslaan om later te bekijken.

De meeste van deze apparaten maken verbinding met een Ethernet-verbinding of Wi-Fi.

Het draait allemaal om delen

Of u nu kiest voor een speciaal netwerkmediaspeler of een tv- of thuisbioscoopcomponent met deze ingebouwde mogelijkheden om van uw media te genieten, zorg ervoor dat u beschikt over wat u nodig hebt om uw thuisnetwerk correct in te stellen het werkt allemaal.

Image
Image

Het is echter ook belangrijk om erop te wijzen dat hoewel netwerkmediaspelers zowel inhoud van internet als inhoud die is opgeslagen op lokale apparaten, zoals pc's, smartphones, enz. Streamer (zoals Roku-box) kan alleen inhoud van internet streamen. Met andere woorden, alle Network Media Players zijn Media Streamers, maar Media Streamers hebben niet alle mogelijkheden die Network Media Player heeft.

Lees voor meer informatie over het verschil tussen een netwerkmediaspeler en een mediastreamer ons artikel over wat een mediastreamer is.

FAQ

    Wat is een Moxi Media Player op mijn netwerk?

    Een Moxi Media Player is een settopbox die verbinding maakt met een Moxi HD DVR via een thuisnetwerk. Je kunt het gebruiken om live-tv, opgenomen programma's of mediabestanden in andere kamers te bekijken en af te spelen.

    Hoe voorkom ik dat Windows Media Player verbinding maakt met internet?

    Voer in het Windows-zoekvak services.msc > dubbelklik Windows Media Player Network Sharing Services > stel het opstarttype in naar Uitgeschakeld.

Aanbevolen: