Wat u nodig heeft om inhoud af te spelen op een netwerkmediaspeler/-streamer

Inhoudsopgave:

Wat u nodig heeft om inhoud af te spelen op een netwerkmediaspeler/-streamer
Wat u nodig heeft om inhoud af te spelen op een netwerkmediaspeler/-streamer
Anonim

Ben je het zat om je vrienden en familie rond je computer te verdringen om foto's te bekijken of een video te bekijken? Misschien wil je gewoon de films zien die je hebt gedownload of die je van internet streamt op je grote tv of wil je gewoon naar je muziek luisteren weg van je bureau, op je full-range luidsprekers in je woonkamer.

Het is tijd om een netwerkmediaspeler of mediastreamer (box, stick, smart TV, de meeste Blu-ray Disc-spelers) aan te schaffen die de media kan ophalen van internet, uw computer of andere op het netwerk aangesloten apparaten en speelt vervolgens uw films, muziek en foto's af op uw thuisbioscoop.

Maar je hebt meer nodig dan alleen een netwerkmediaspeler of een compatibel apparaat voor mediastreaming om het allemaal te laten werken.

Image
Image

Je hebt een router nodig

Om te beginnen heb je een router nodig die verbinding maakt met de computer(s) en media-afspeelapparaten die je in je netwerk wilt opnemen. Een router is een apparaat dat een pad creëert voor al uw computers en netwerkapparaten om met elkaar te praten. De verbindingen kunnen bedraad (ethernet), draadloos (Wi-Fi) of beide zijn.

Hoewel basisrouters minder dan $ 50 kunnen kosten, wil je bij het opzetten van een thuisnetwerk om je media te delen een router die high-definition video aankan. Kies een router die het beste bij u past.

Image
Image

Je hebt een modem nodig

Als je inhoud van internet wilt downloaden of streamen, heb je ook een modem nodig. Wanneer u zich aanmeldt voor internetservice, installeert uw internetprovider meestal de modem.

Hoewel sommige modems ook routers zijn, zijn ze niet hetzelfde. U weet of uw router een ingebouwde modem heeft als deze meer dan een of twee ethernetverbindingen aan de achterkant heeft en/of ingebouwde Wi-Fi heeft.

Het is echter mogelijk dat een modem niet nodig is als u geen toegang tot internet nodig heeft, maar alleen toegang hebt tot de media die zijn opgeslagen op uw andere computers, op het netwerk aangesloten servers of andere apparaten in uw huis.

Uw netwerkmediaspeler, streamer en opslagapparaten aansluiten op een router

Verbind uw computers en mediaspelers met de router met ethernetkabels of draadloos via Wi-Fi. De meeste laptops hebben ingebouwde wifi. Voor desktops en NAS-apparaten zul je meestal ethernetkabels moeten gebruiken, maar een toenemend aantal bevat ook wifi.

Netwerkmediaspelers en mediastreamers hebben meestal ingebouwde wifi en de meeste bieden ook ethernetverbindingen. Als de jouwe geen wifi heeft en je die optie wilt gebruiken, moet je een draadloze "dongle" kopen, een apparaat dat in de USB-ingang van je mediaspeler past. Eenmaal verbonden, moet u de draadloze verbindingsconfiguratie van uw mediaspeler openen om uw netwerk te kiezen. U moet uw wachtwoord weten als u er een heeft ingesteld op uw draadloze router.

Als je apparaten of computers verbindt via wifi, moet je er zeker van zijn dat ze zich op hetzelfde netwerk bevinden. Soms, wanneer een router wordt ingesteld, kiezen mensen het ene netwerk voor eigen gebruik en een ander voor gasten of zaken. Om ervoor te zorgen dat de apparaten elkaar kunnen zien en communiceren, moeten ze zich allemaal op het netwerk met dezelfde naam bevinden. De beschikbare netwerken verschijnen in een lijst met selecties, zowel op computers als bij het opzetten van een draadloze verbinding op een netwerkmediaspeler of mediastreamer.

Verlaat configuratieproblemen door een bekabelde verbinding te gebruiken

De gemakkelijkere en betrouwbaardere manier om verbinding te maken, is door een ethernetkabel te gebruiken om uw netwerkmediaspeler of mediastreamer op de router aan te sluiten. Als u een nieuwer huis heeft met ethernet-bedrading voor het hele huis, sluit u eenvoudig uw ethernetkabel aan op uw apparaat of computer en steekt u het andere uiteinde in het ethernet-stopcontact.

Als je echter geen ingebouwde ethernet-bekabeling in je huis hebt, is het twijfelachtig of je kabels wilt toevoegen die van kamer naar kamer lopen. Overweeg in plaats daarvan een powerline ethernet-adapter. Door een powerline-adapter aan te sluiten op een stopcontact in de muur, verzendt deze gegevens over uw elektrische bedrading in huis alsof het ethernetkabels zijn.

Inhoud

Als je eenmaal je netwerkconfiguratie hebt, heb je content-foto's en/of muziek en films nodig om hiervan te profiteren. Inhoud kan uit een willekeurig aantal bronnen komen:

  • Gedownloade foto's en films van uw digitale camera, digitale camcorder of smartphone.
  • Gedownloade foto's van vrienden en familie van websites voor het delen van foto's zoals Instagram of van foto's per e-mail.
  • Kopieer muziek-cd's of gebruik een apparaat om op te nemen van vinylplaten of cassettebandjes.
  • Download of stream films van internet of digitale versies van films op dvd/Blu-ray Discs. Opmerking: digitale versies van films zijn mogelijk auteursrechtelijk beschermd en zijn mogelijk niet compatibel met sommige netwerkmediaspelers.

Bottom Line

Als je ervoor kiest inhoud van internet te downloaden of je eigen inhoud wilt overzetten of opslaan, heb je een plek nodig om deze op te slaan. De beste opties voor het opslaan van inhoud zijn een pc, laptop of NAS (Network Attached Storage Device). U kunt uw smartphone echter ook als opslagapparaat gebruiken, zolang u maar voldoende ruimte heeft.

Toegang tot uw opgeslagen inhoud

Zodra gedownloade of overgedragen inhoud is opgeslagen, kunt u uw geselecteerde opslagapparaat gebruiken als een mediaserver waartoe uw netwerkmediaspeler of compatibele mediastreamer toegang heeft. Opslagapparaten moeten DLNA- of UPnP-compatibel zijn, wat verder kan worden verbeterd met software-opties van derden.

The Bottom Line

Met een netwerkmediaspeler of netwerkcompatibele mediastreamer (die een speciale box of stick, smart TV of Blu-ray Disc-speler kan bevatten), kunt u inhoud rechtstreeks vanaf internet streamen en/of stilstaande beelden afspelen, muziek en video's die u op uw pc, mediaservers, smartphone of andere compatibele apparaten hebt opgeslagen, op voorwaarde dat alle apparaten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten en die netwerkmediaspeler of -streamer de digitale mediabestanden kan lezen die u wilt openen en Speel.

Met behulp van een afspeelapparaat voor netwerkmedia kunt u het bereik van inhoudstoegang uitbreiden voor uw thuisbioscoop- en thuisentertainmentervaring.

Aanbevolen: