FDX- en FDR-bestanden (Wat ze zijn & Hoe ze te openen)

Inhoudsopgave:

FDX- en FDR-bestanden (Wat ze zijn & Hoe ze te openen)
FDX- en FDR-bestanden (Wat ze zijn & Hoe ze te openen)
Anonim

Een bestand met de FDX- of FDR-bestandsextensie is een Final Draft Document-bestand. Dit soort bestanden wordt gebruikt door de software voor het schrijven van scenario's, Final Draft, om scripts voor tv-afleveringen, films en toneelstukken op te slaan.

De FDR-indeling is de standaardbestandsindeling die wordt gebruikt in Final Draft-versies 5, 6 en 7. Sinds Final Draft 8 worden documenten in plaats daarvan opgeslagen in de nieuwere FDX-indeling.

Hoewel de meeste FDR-bestanden die u tegenkomt Final Draft Document-bestanden zijn, zijn sommige borduurontwerpbestanden, Windows Error Report-bestanden of SideKick 2 Note-bestanden. Flight Data Recorder-bestanden kunnen ook de FDR-bestandsextensie gebruiken.

Image
Image

Hoe FDX- en FDR-bestanden te openen

FDX- en FDR-bestanden kunnen worden geopend en bewerkt met Final Draft op zowel het Windows- als het Mac-besturingssysteem. De software is niet gratis te downloaden, maar er is een proefversie van 30 dagen die u kunt krijgen.

Hoewel Final Draft 8 en nieuwere filmscripts opslaan in het FDX-formaat, ondersteunt de nieuwere software ook het FDR-formaat.

Melco's DesignShop zou FDR-bestanden met borduurmotieven moeten kunnen openen.

Windows Error Report-bestanden die de FDR-bestandsextensie gebruiken, worden gegenereerd vanuit het Windows-besturingssysteem of vanuit programma's zoals Windows Live Messenger. Deze bestanden zijn bedoeld om te worden geopend door het besturingssysteem, maar u kunt ze mogelijk ook handmatig openen met een teksteditor zoals Notepad++.

We zijn niet op de hoogte van software die een SideKick 2 Note-bestand kan openen, maar aangezien het waarschijnlijk een soort op tekst gebaseerd bestand is, kan een eenvoudige teksteditor zeker het meeste, zo niet het hele bestand weergeven. Als het programma dat aan dit bestand is gekoppeld al op uw computer is geïnstalleerd, kunt u waarschijnlijk een of ander type Bestand > Open menu gebruiken om het FDR-bestand in dat programma te openen.

Flight Data Recorder-bestanden kunnen mogelijk worden geopend met Vector Flight Controller of eLogger.

Gebruik Notepad++ of een andere teksteditor om het FDX- of FDR-bestand te openen als de bovenstaande informatie niet helpt. Final Draft FDX/FDR-bestanden zijn geen bestanden met alleen tekst, maar een ander type kan dat wel zijn. Als dat het geval is, kan een teksteditor de inhoud van het bestand mogelijk correct weergeven. Als het bestand niet 100% leesbaar is, kan er wat tekst in het bestand zijn die helpt identificeren met welke software het is gemaakt en geopend.

Hoe FDX- en FDR-bestanden te converteren

Final Draft 8 en 9 (zowel de volledige versies als de proefversies) converteert automatisch een FDR-bestand naar het nieuwere FDX-formaat wanneer het wordt geopend. Final Draft ondersteunt het opslaan van beide typen bestanden ook naar PDF, maar alleen in de volledige, niet-proefversie.

De Final Draft-proef ondersteunt alleen het openen/converteren van de eerste 15 pagina's van het document. Als je een FDR-bestand hebt dat langer is, maar het naar FDX moet converteren, probeer dan deze oplossing.

Als SideKick 2 Note-bestanden kunnen worden geconverteerd naar een ander formaat, wordt dit waarschijnlijk gedaan via een Export of Save as menu in de programma dat het opent. Omdat we echter niet weten welke software wordt gebruikt met dit type FDR-bestand, kunt u proberen het te openen met Notepad++ en het vervolgens op te slaan onder een nieuw tekstformaat zoals HTML of TXT.

Er is geen enkele reden om een FDR-bestand met foutenrapport dat wordt gebruikt met het Windows-besturingssysteem te converteren.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand op dit moment niet wil openen, heb je waarschijnlijk de bestandsextensie verkeerd gelezen. Dit is vrij eenvoudig te doen als het bestand gemeenschappelijke letters heeft in de bestandsextensie, zoals bij deze twee het geval is.

Enkele voorbeelden van bestandsextensies die je zou kunnen verwarren met een van deze zijn FXB en EFX.

Een andere is FPX. Hoewel het er ongeveer hetzelfde uitziet, is het in werkelijkheid een afbeelding die is opgeslagen in het FlashPix Bitmap Image-bestandsformaat. Je kunt er geen openen met de programma's die hierboven zijn gelinkt.

FRD lijkt ook op deze extensies, maar wordt gebruikt voor frequentieresponsgegevensbestanden.

Aanbevolen: