Cyberpower CP685AVRG Review: Basic UPS klaart de klus

Inhoudsopgave:

Cyberpower CP685AVRG Review: Basic UPS klaart de klus
Cyberpower CP685AVRG Review: Basic UPS klaart de klus
Anonim

Bottom Line

De Cyberpower CP685AVRG is geweldig voor licht gebruik, maar laat je niet misleiden door zijn formaat en gewicht door te denken dat hij energieverslindende apparatuur kan gebruiken zoals een high-end computer.

Cyberpower CP685AVRG AVR UPS-systeem

Image
Image

De Cyberpower CP685AVRG is een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) die is ontworpen voor redelijk licht gebruik. Het heeft acht stopcontacten, waaronder vier met batterijvoeding, en het bevat een 7AH-batterij die 390 watt kan leveren, dus het heeft veel potentieel voor gebruik in huis of op kantoor.

De dichtstbijzijnde UPS die ik in mijn eigen kantoor heb, is een oude APC Back-UPS BGE90M, die ik gebruik om mijn netwerkapparatuur in bedrijf te houden. Omdat de CP685AVRG een iets betere batterij heeft en gemakkelijk mijn oude APC overtreft in termen van wattage, heb ik de Cyberpower-eenheid in mijn systeem gestoken om te zien hoe het werkt in echte omstandigheden. In de loop van ongeveer een week heb ik getest hoe goed het werkt bij normaal gebruik, hoe goed het schakelt tijdens gesimuleerde stroomonderbrekingen en hoe goed het een uitgebreide belasting aankan tijdens een gesimuleerde stroomuitval.

Ontwerp: hoekig en omvangrijk

De Cyberpower CP685AVRG is groot en blokkerig en niet veel om naar te kijken, maar hij is niet echt ontworpen met het oog op esthetiek. Het is in wezen een gedrongen plaat van zwart plastic die handig is voorzien van alle stopcontacten, bedieningselementen en indicatielampjes aan de bovenkant van het apparaat. De beperkte bedieningselementen en indicatoren bevinden zich in het midden, met de stopcontacten met batterijvoeding aan de linkerkant en de andere vier aan de rechterkant. Alle acht uitgangen zijn beveiligd tegen overspanning, wat betekent dat deze unit in wezen fungeert als een overspanningsbeveiliging met acht uitgangen in combinatie met een UPS met vier uitgangen.

Hoewel alle stopcontacten, bedieningselementen en indicatoren zich aan de bovenkant van het apparaat bevinden, heeft de kant met het netsnoer ook twee interface-opties, in de vorm van een seriële connector en een USB Type B-connector, en een enkele rode LED. In het geval dat een interne bedradingsfout ervoor zorgt dat de unit niet goed werkt, zal deze LED oplichten.

Hoewel je dit apparaat technisch gezien als een toren aan één kant kunt laten staan, is het daar niet echt voor ontworpen, en als je dit doet met iets aangesloten, zou het waarschijnlijk omvallen. Het bevat wel montagesleuven aan de achterkant, wat betekent dat je het apparaat aan een muur kunt bevestigen om zijn omslachtige massa uit de weg te ruimen.

Image
Image

Initiële installatie: klaar om uit de doos te gaan, maar u wilt hem waarschijnlijk aansluiten op een Windows-pc

Basisinstallatie is ongelooflijk eenvoudig met deze UPS, omdat hij zo goed als klaar is om uit de doos te gaan. De batterij is al aangesloten, dus je hoeft hem alleen maar in te pluggen en hem volledig op te laden. Daarna kunt u uw apparaten aansluiten en gebruiken.

Als je toegang wilt tot extra functionaliteit, zoals de mogelijkheid om het alarm uit te schakelen of de resterende batterijlading te bekijken, dan moet je het apparaat aansluiten op een Windows-pc en de UPS-bewakingssoftware van Cyberpower installeren. Deze stap is niet absoluut noodzakelijk, maar wordt wel aanbevolen.

Basisinstallatie is ongelooflijk eenvoudig met deze UPS, omdat hij zo goed als klaar is om uit de doos te gaan.

Bottom Line

De Cyberpower CP685AVRG heeft geen display. In plaats daarvan heeft het een aan/uit-lampje, een storingslampje en een bedradingsfoutlampje. Deze LED's kunnen elementaire informatie over het oplossen van problemen overbrengen in het geval van een hardwarestoring, maar u moet de UPS-bewakingssoftware van Cyberpower installeren als u wilt kunnen zien hoeveel stroom er nog in de batterij zit, het alarm uitschakelen of iets anders doen anders met deze UPS anders dan aan- en uitzetten.

Sockets en poorten: Fatsoenlijk aantal stopcontacten, maar slechts vier met batterijvoeding

Dit apparaat ziet er op het eerste gezicht uit alsof het een aantal stopcontacten heeft, maar de eerste indruk kan bedrieglijk zijn. Slechts vier van de acht stopcontacten worden ondersteund door de batterij, en dat wordt verder beperkt door de hoeveelheid stroom die deze UPS in één keer kan uitzetten. Met een maximaal nominaal vermogen van 390 watt is het onwaarschijnlijk dat u alle acht stopcontacten tegelijk nodig hebt, tenzij u apparatuur met een redelijk laag stroomverbruik aansluit.

De stopcontacten zijn het begin en het einde in termen van stopcontacten en poorten die stroom kunnen leveren. De Cyberpower CP685AVRG heeft geen USB-oplaadpunten of andere stroomuitgangen. Het heeft wel een seriële connector en een USB B-poort, maar ze zijn beide voor gegevensoverdracht in het geval dat u besluit om verbinding te maken met een Windows-pc voor extra apparaatbeheeropties.

Image
Image

Batterij: behoorlijke capaciteit voor deze maat en prijsklasse

De Cyberpower CP685AVRG wordt geleverd met een 12V/7AH verzegelde loodzuuraccu en kan 390 watt aan vermogen leveren. Dat is vrijwel in lijn met andere apparaten in deze algemene prijsklasse, hoewel het bedrieglijk laag kan zijn als je niet bekend bent met UPS-batterijback-ups.

De meeste tijd die ik met de CP685AVRG doorbracht, had ik mijn Netgear CM1000 gigabit-modem, Eero Pro Mesh wifi-router en een Echo op ware grootte aangesloten. Samen trekken die apparaten ongeveer 40 watt, wat ruimschoots binnen de mogelijkheden van deze UPS v alt. In de loop van de week die ik besteedde aan het testen van dit apparaat, hield het mijn netwerk vlekkeloos in de lucht.

In de loop van de week dat ik dit apparaat heb getest, hield het mijn netwerk vlekkeloos in de lucht.

Om de zaken een beetje op te voeren, heb ik korte onderbrekingen gesimuleerd door de juiste stroomonderbreker om te draaien, en langere stroomuitval door het circuit voor langere tijd uit te laten. De CP685AVRG kon snel genoeg overschakelen op batterijvoeding zodat ik mijn verbinding nooit verbrak, en hij kon alles meer dan een uur draaiende houden terwijl de stroom was uitgeschakeld.

Hoewel het duidelijk is dat deze UPS goed is in het verwerken van vrij kleine ladingen, heb ik het ook moeilijker op de proef gesteld door een barebones-werkstation aan te sluiten dat ik in de buurt heb voor testdoeleinden. Het is onmogelijk dat deze UPS mijn hoofdinstallatie aankan, maar hij was in staat om een werkstation van 300 watt een paar minuten draaiende te houden, en dat is alles wat je nodig hebt om in paniek te raken, werk in uitvoering op te slaan en af te sluiten.

Het enige probleem dat ik tegenkwam toen ik het met de computer gebruikte, was dat de monitoringsoftware zei dat het veel langer mee zou kunnen gaan dan het in werkelijkheid deed. Er was waarschijnlijk een soort van ongewenste interactie tussen de voeding en de UPS, dus houd er rekening mee dat de gerapporteerde tijd om uit te schakelen in sommige gevallen korter kan zijn dan gerapporteerd.

De CP685AVRG kon snel genoeg overschakelen op batterijvoeding zodat ik mijn verbinding nooit verbrak, en hij kon alles meer dan een uur draaiende houden terwijl de stroom was uitgeschakeld.

Oplaadsnelheid: geen ingebouwde opladers

Dit apparaat heeft geen USB-oplaadpoorten of andere ingebouwde opladers. Je kunt elke oplader die je wilt in het stopcontact steken en verwachten dat je apparaten net zo snel worden opgeladen als wanneer ze in het stopcontact zitten, maar de beperkte hoeveelheid sap in de batterij betekent dat deze UPS niet echt geschikt is voor gebruik als een oplader in het geval van een stroomstoring.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 80, en meestal tussen $ 68 en $ 80, is de prijs van de CP685AVRG een beetje aan de hoge kant in vergelijking met vergelijkbare hardware. Het is niet helemaal uit de toon, maar er is genoeg afstand tussen de prijs en functies om het de moeite waard te maken om de concurrentie te bekijken voordat je de trekker overha alt.

Cyberpower CP685AVRG vs. APC Back-UPS BE600M1

De APC Back-UPS BE600M1 wordt doorgaans in het bereik van $ 40 tot $ 60 verkocht en is een iets zwakkere UPS dan de CP685AVRG, maar maakt dat goed met extra functionaliteit. De BE600M1 heeft iets minder batterijcapaciteit en een iets lager wattage-output, en heeft ook slechts zeven totale stopcontacten. Vijf van die stopcontacten hebben echter een batterij en hebben ook een ingebouwde USB-oplaadpoort. Het heeft ook een handiger formaat, waardoor het gemakkelijker te gebruiken is in een grotere verscheidenheid aan omstandigheden.

De CP685AVRG is de juiste keuze als je net dat beetje extra nodig hebt, of als je je UPS aan de muur wilt hangen. Zo niet, dan is de APC Back-UPS BE600M1 zeker het bekijken waard.

Een basis-UPS die de klus klaart

De Cyberpower CP685AVRG is een vrij eenvoudige UPS die geen extra functies bevat, en het is een beetje duur op basis van de functies die je krijgt. Het klaart de klus echter wel, wat het een prima keuze maakt als je een UPS nodig hebt die dit specifieke vermogen levert en het niet erg vindt dat hij maar een paar minuten op vol vermogen kan werken.

Specs

  • Productnaam CP685AVRG AVR UPS-systeem
  • Productmerk Cyberpower
  • SKU CP685AVRG
  • Prijs $79.95
  • Productafmetingen 11 x 6,8 x 3,5 inch.
  • Garantie 3 jaar
  • Uitgang 685 VA / 390 watt
  • Uitgangen 8 (4 pieken, 4 pieken + batterijback-up)
  • Uitlaattype NEMA 5-15R
  • Runtime 11 minuten (halve lading), 2 minuten (volledige lading)
  • Koord 6 voet
  • Batterij RB1270B, door gebruiker te vervangen
  • Gemiddelde oplaadtijd 8 uur
  • ENERGY STAR Ja
  • Golfvorm Gesimuleerde sinusgolf
  • Aangesloten apparatuur garantie $125.000
  • Poorten Serieel, USB-B

Aanbevolen: