Canon's spiegelloze R3 kan ondergang betekenen voor DSLR's

Inhoudsopgave:

Canon's spiegelloze R3 kan ondergang betekenen voor DSLR's
Canon's spiegelloze R3 kan ondergang betekenen voor DSLR's
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Canon R3 is een full-frame spiegelloze 'professionele en enthousiaste camera'.
  • Canon heeft nog geen prijs of lanceringsdatum aangekondigd.
  • Spiegelloze camera's zullen uiteindelijk voor de meeste mensen de DSLR-camera's van het werkpaard vervangen.
Image
Image

Canon's nieuwe high-end EOS R3 spiegelloze camera kan eindelijk het einde betekenen voor DSLR's.

Spiegelloze camera's zijn de nieuwe standaard voor veeleisende professionele fotografen. Dat is de boodschap van Canon met zijn nieuwe EOS R3. Zelfs Nikon, dat de wonderen van systeemcamera's maar langzaam onder de knie had, kondigde vorige maand zijn Z9 aan.

Tot nu toe waren DSLR's de meest capabele en flexibele camera's. Maar met de komst van deze hoogwaardige spiegelloze machines is het einde van de SLR nabij.

"Met de EOS R3 willen ze iedereen overtuigen, zelfs sport- en natuurfotografen, dat spiegelloze camera's voor elk gebruik geschikt zijn voor DSLR's", vertelde fotograaf en camerarecensent Andrea Nepori aan Lifewire via een direct bericht.

"Je zou kunnen zeggen dat de R3 het deksel is op de Canon DSLR-line-up kist, en de R1 zal de spijker zijn die hem voorgoed verzegelt."

Wat is een professionele camera?

Verschillende fotografen hebben verschillende dingen nodig, maar de DSLR, de opvolger van de film-SLR, heeft bewezen de laptopcomputer van camera's te zijn. Het kan voor vrijwel alles worden gebruikt en blinkt uit in de meeste van wat het doet. Als je een klus wilt klaren, zal een DSLR dit waarschijnlijk 90% van de tijd doen.

Image
Image

Met een DSLR kun je lenzen verwisselen en batterijgrepen toevoegen voor een betere balans of levensduur van de batterij. Het kan het centrum zijn van een op flits gebaseerde studio-opstelling of op een statief zitten bij een koude dageraad, om landschapsfoto's te maken.

Het belangrijkste voordeel van een DSLR is dat je door de lens kijkt - via een opklapbare spiegel - in plaats van een aparte zoeker te hebben.

Historisch gezien betekende dit dat een DSLR-body net zo gemakkelijk te gebruiken was achter een telescoopachtige telelens als achter een superbrede fisheye. Wat je zag was altijd wat je kreeg. Bijna.

Spiegelloos voordeel

Door de spiegel te verwijderen die het beeld in de zoeker reflecteert, kunnen spiegelloze camera's veel kleiner en lichter zijn dan DSLR's. Deze spiegel was essentieel op filmcamera's. Hoe zou je anders het beeld van de lens in de zoeker krijgen?

Image
Image

Een digitale camera kan het livebeeld van de sensor gewoon naar de zoeker sturen. Dit heeft nog een belangrijk voordeel. Met spiegelloos kun je de daadwerkelijke foto zien zoals deze eruit zal zien, compleet met je belichtingsinstellingen, voordat je op de ontspanknop drukt.

Canon staat niet stil bij het verleden

Canon's nieuwe R3 brengt al zijn professionele functies naar zijn spiegelloze R-lijn. Afgaand op het historische modelnummeringssysteem van Canon, zal het op een gegeven moment vrijwel zeker worden vergezeld door een R1-vlaggenschipmodel. De R3 lijkt veel op Canon's huidige top-of-the-line DSLR, de EOS-1D X Mark III, alleen iets kleiner.

Image
Image

Toen Canon in de jaren tachtig autofocuscamera's introduceerde, gooide het zijn oude lensvatting volledig weg. Geen van de oude lenzen kon worden gebruikt op de nieuwe camera's. Dat kwam goed van pas. Canon liep jarenlang voorop in het autofocusspel. Het lijkt erop dat Canon nu op dezelfde manier all-in is op spiegelloos. Het kan DSLR's zien als het oude ontwerp dat ze zijn, een overblijfsel van de beperkingen van het ontwerp van filmcamera's.

Er is deze keer één verschil. U kunt uw oude lenzen meenemen. Canon verkoopt zelfs een adapter die je oude lenzen volledige functionaliteit geeft op de nieuwe bodies.

De R3

De R3 zelf is indrukwekkend. Het kan nauwelijks als een kleine camera worden beschouwd, maar in vergelijking met DSLR's is het niet slecht. En je krijgt zeker veel camera voor je geld.

Met de EOS R3 willen ze iedereen overtuigen, zelfs sport- en natuurfotografen, dat spiegelloze camera's voor elk gebruik geschikt zijn voor DSLR's.

Zonder die vervelende klapspiegel kan hij tot 30 frames per seconde opnemen. Autofocus gebruikt AI om onderwerpen te volgen, en Canon bracht een oude favoriet terug: oogcontrole. Dit volgt het oog van de fotograaf en concentreert zich op waar ze naar kijken. Het is in elk geval de professionele camera en zal voor de meeste fotografen meer dan genoeg zijn.

"[Canon] zou de 1DX over een paar jaar nog kunnen updaten met een Mark IV voor de laatst overgebleven grote klanten die nog steeds op het systeem vertrouwen", zegt Nepori, "maar dat zal niet zo relevant zijn. De EOS R3 is het eerste duidelijke teken dat Canon's professionele DSLR-serie en het EF-systeem bijna met pensioen gaan."

De R3 heeft nog geen prijs of lanceringsdatum, en Canon laat zijn DSLR's nog niet vallen. Maar de toekomst is duidelijk spiegelloos. En dat is geweldig nieuws.

Aanbevolen: