GoPro vs. Dash Camera

Inhoudsopgave:

GoPro vs. Dash Camera
GoPro vs. Dash Camera
Anonim

Een GoPro-camera is geweldig voor het vastleggen van extreme sporten en activiteiten. Het is geen ideaal alternatief voor een speciale dashcamera. Een dashcam zit in uw auto en registreert continu uw ritten en dient als getuige bij een verkeersongeval. Er zijn andere doeleinden, maar de continue, altijd ingeschakelde functionaliteit van een dashcam stelt technologische eisen waaraan GoPro-camera's niet voldoen.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Niet zo handig als een dashcam, maar zal het werk doen.
  • Over het algemeen duurder dan dashcams.
  • Moet je meebrengen en elke keer dat je rijdt aanzetten.
  • Ideaal voor het bewaken van verkeer voor beveiligings- en verzekeringsdoeleinden.
  • Over het algemeen goedkoper dan GoPro-camera's.
  • Gaat automatisch aan en neemt op. U hoeft het niet mee te nemen of aan te zetten voordat u gaat rijden.

GoPro-camera's zijn over het algemeen duurder dan dashcams en zijn niet ontworpen om voor onbepaalde tijd in een voertuig te blijven zitten. Deze apparaten kunnen niet worden ingesteld om in te schakelen en te beginnen met opnemen wanneer de auto wordt gestart, en hebben geen hardware om te beschermen tegen extreme kou of extreme hitte. Als je een GoPro als dashcam gebruikt, moet je hem op het dashboard monteren, aansluiten en elke keer dat je rijdt aanzetten.

Gemak: met dashcams kunt u het instellen en vergeten

  • Moet je meebrengen en elke keer dat je rijdt aanzetten.
  • Niet zo duurzaam of bestand tegen extreme temperaturen.
  • Gaat automatisch aan en neemt op. U hoeft het niet mee te nemen of aan te zetten voordat u gaat rijden.

Omdat dashcams automatisch worden ingeschakeld en opgenomen, hoef je je geen zorgen te maken dat je ze vergeet mee te nemen of ze niet aan te zetten, zoals je zou doen met een GoPro.

In tegenstelling tot een smartphone-app of een GoPro, die je waarschijnlijk mee zou nemen, zijn dashcams speciale apparaten. Dashcams zitten altijd op het dashboard. Dit biedt een set it and forget it aantrekkingskracht. Zodra een dashcam is geïnstalleerd, begint deze met opnemen zodra u de auto start.

Kenmerken: beide bieden een reeks handige hulpmiddelen

  • Geen intelligente parkeermodus om op te nemen terwijl u niet bij het voertuig bent.

  • Met lusopname kunt u opslagruimte behouden, aangezien nieuwe opnamen de oudere vervangen.
  • Sommige modellen zijn voorzien van GPS- en schoksensoren.
  • Veel bevatten ingebouwde GPS en schoksensoren.
  • Sommige hebben een intelligente parkeermodus, zodat u kunt blijven opnemen terwijl u niet bij het voertuig bent.
  • Met lusopname kunt u opslagruimte behouden, aangezien nieuwe opnamen de oudere vervangen.

Dash-camera's zijn ontworpen voor voertuigen en worden vaak geleverd met ontwerpen en functies die het rijden gemakkelijker maken. Sommige worden geleverd met ingebouwde GPS en schoksensoren. Met GPS registreert een dashcam precies waar je was en hoe je je bewoog toen er een ongeluk gebeurde. Met schoksensoren kunnen dashcams een lusopname activeren of markeren wanneer het voertuig een plotselinge verandering in acceleratie ervaart.

Je kunt veel van deze functies vinden op veel GoPro's en sommige dashcam-apps, aangezien de meeste versnellingsmeters, GPS-navigatie en waterdichte behuizing hebben. Je telefoon bij je dragen is waarschijnlijk intuïtiever en gemakkelijker te onthouden dan een GoPro.

Hoewel dashcams handiger kunnen zijn vanwege de geautomatiseerde functionaliteit, bieden zowel dashcams als GoPro's lusopname. De camera vervangt automatisch oude videobestanden als er geen opslagruimte meer is. Deze functionaliteit is een vereiste voor elke oplossing voor dashboardbewaking. Zonder dit zou u in korte tijd geheugen en opslagruimte vullen.

Als je een GoPro als dashcam gebruikt, moet je de lusopnamefunctie inschakelen en de GoPro in een skeletbehuizing of houder plaatsen. In tegenstelling tot de waterdichte behuizing, kunt u met een skeletbehuizing de camera van stroom voorzien terwijl deze in gebruik is. Je hebt een 12 volt USB-adapter of een 12 volt oplader met een micro-USB-connector nodig om de GoPro op een sigarettenaansteker of accessoire-aansluiting aan te sluiten.

Nadat je lusopname hebt geactiveerd en je GoPro in een skeletbehuizing hebt geplaatst, kun je hem op een dashboard of voorruit monteren. Het belangrijkste nadeel is dat je het elke keer dat je rijdt moet aanzetten.

Waarde: Dashcams zijn goedkoper, tenzij u een GoPro bezit

  • Moet je meebrengen en elke keer dat je rijdt aanzetten.
  • Over het algemeen duurder dan dashcams.
  • Niet zo duurzaam of bestand tegen extreme temperaturen.
  • Over het algemeen goedkoper dan GoPro-camera's.
  • Het verliezen van een dashcam is niet zo lastig als het verliezen van een GoPro.

GoPro-camera's zijn herkenbare consumentengadgets. Voertuigen met een dure GoPro op het dashboard lopen waarschijnlijk een groter risico op diefstal dan een generieke dashcam.

Dashcams zijn meestal, maar niet altijd, gebouwd om veerkrachtiger te zijn dan GoPro's, omdat dashcams de extreme warme en koude temperatuurschommelingen van een auto moeten doorstaan.

Hoewel de meeste dashcams automatisch opnemen, hebben dashcam-apps veel van dezelfde problemen als GoPro-camera's. U moet een apparaat bij u hebben en het voor elke rit inschakelen. Het gemak van geautomatiseerde functionaliteit voegt waarde toe.

Eindoordeel: blijf voor autorijden bij een dashcam

Als je op een GoPro vertrouwt voor hobby's en andere activiteiten in de buitenlucht, en je wilt een goedkope manier om je rijgedrag te volgen, gebruik je GoPro dan als dashcam. Als je geen GoPro hebt en alleen je rijgedrag wilt vastleggen, is een dashcam de juiste keuze.

De waarde en het gemak van een speciale dashcam maken hem meer geschikt voor voertuig- en verkeersmonitoring dan een GoPro. De geautomatiseerde functionaliteit is een argument in het voordeel. Met een volledige reeks prijzen en functiesets is er echter geen concurrentie.

Aanbevolen: