Mac Slaap-instellingen voor prestaties en batterijduur

Inhoudsopgave:

Mac Slaap-instellingen voor prestaties en batterijduur
Mac Slaap-instellingen voor prestaties en batterijduur
Anonim

De slaapstand van je Mac is een energiebesparende stand die zowel de batterij als de processor een pauze geeft. Van buitenaf lijkt het alsof alle slaapstanden hetzelfde zijn, maar Apple heeft verschillende typen geïmplementeerd die van invloed zijn op verschillende delen van de computer en hoe ze weer aan het werk gaan.

Dit is wat je moet weten over de slaapstand op je Mac.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Macs gemaakt in 2005 en later.

Soorten slaapstand op Macs

Apple ondersteunt drie hoofdtypen slaapstanden voor desktops en draagbare apparaten. De drie modi zijn Slaapstand, Slaapstand en Veilige slaap, en ze werken elk iets anders.

  • In Sleep blijft het RAM-geheugen van de Mac ingeschakeld terwijl het slaapt. De Mac kan snel wakker worden omdat er niets van de harde schijf hoeft te worden geladen. Dit is de standaard slaapmodus voor desktop Macs.
  • In Hibernation kopieert de computer de inhoud van het RAM-geheugen naar uw schijf voordat de Mac in de slaapstand gaat. Zodra de Mac slaapt, wordt de stroom uit het RAM-geheugen verwijderd. Wanneer u de Mac uit de slaapstand ha alt, moet de opstartschijf eerst de gegevens terugschrijven, dus de wektijd is iets langzamer. De sluimerstand is de standaard slaapmodus voor draagbare apparaten die vóór 2005 zijn uitgebracht.
  • In Safe Sleep kopieert de Mac de RAM-inhoud naar de opstartschijf voordat de Mac in de slaapstand gaat, maar het RAM-geheugen blijft ingeschakeld terwijl de Mac slaapt. De wektijd is snel omdat het RAM-geheugen nog steeds de nodige info bevat. Het schrijven van de RAM-inhoud naar de opstartschijf is een beveiliging. Mocht er iets gebeuren, zoals een batterijstoring, dan kunt u uw gegevens nog steeds herstellen.

Sinds 2005 is Safe Sleep de standaard slaapmodus voor draagbare apparaten, maar niet alle draagbare apparaten van Apple ondersteunen dit. Apple zegt dat modellen vanaf 2005 en later de Safe Sleep-modus direct ondersteunen. Sommige, maar niet alle, eerdere versies van Mac-hardware bevatten de functie.

Ontdek welke slaapstand je Mac gebruikt

Je kunt zien welke slaapmodus je computer gebruikt door een commando in de Terminal-toepassing in te voeren. Dit is wat je moet doen.

  1. Open de Terminal applicatie. Het staat in de Utilities map onder Applications.

    Image
    Image
  2. Voer de volgende opdracht in bij de prompt:

    pmset -g | grep slaapstand

    Image
    Image
  3. Je zou een van de volgende reacties moeten zien:

    • slaapstand 0: normale slaap; dit is de standaardinstelling als u een desktopcomputer gebruikt.
    • slaapstand 1: slaapstand; dit is de standaard voor laptops van vóór 2005.
    • hibernatemode 3: veilig slapen; dit is de standaard voor laptops gemaakt na 2005.
    • slaapstand 25: slaapstand; een instelling die compatibel is met laptops van na 2005.

    De sluimerstand 25 kan de batterijduur maximaliseren, maar dit doet er langer over om naar de sluimerstand te gaan en wakker te worden. Het verplaatst ook inactief geheugen naar schijf voordat de slaapstand plaatsvindt om een kleinere geheugenvoetafdruk te creëren. Wanneer uw Mac uit de slaapstand wordt gehaald, wordt het inactieve geheugen niet meteen hersteld. Het kan langer duren voordat apps zijn geladen nadat je Mac uit de slaapstand is gehaald.

    Image
    Image

Standby-modus is een andere optie

Macs kunnen ook naar een stand-bymodus gaan om de batterij te sparen. Een laptop kan onder ideale omstandigheden tot 30 dagen in deze staat blijven. De meeste gebruikers met batterijen in redelijke staat en volledig opgeladen kunnen 15 tot 20 dagen stand-by vermogen gebruiken.

Mac-computers van 2013 en later ondersteunen stand-by-bewerkingen. Ze gaan automatisch in stand-by nadat ze drie uur hebben geslapen en geen externe verbindingen hebben zoals USB, Thunderbolt of SD-kaarten.

Sluit stand-by af door het deksel van uw Mac-laptop te openen of op een willekeurige toets te tikken, de voedingsadapter aan te sluiten, met de muis of trackpad te klikken of een beeldscherm aan te sluiten.

Als je je Mac te lang in de standby-modus laat, kan de batterij leeg raken, waardoor je de lichtnetadapter moet aansluiten en de Mac opnieuw moet opstarten door op de aan/uit-knop te drukken.

De slaapstand van uw Mac wijzigen

Je kunt de slaapmodus die je Mac gebruikt wijzigen, maar als je een niet-ondersteunde slaapmodus probeert te forceren, kan dit ertoe leiden dat je computer gegevens verliest tijdens het slapen. Erger nog, je kunt eindigen met een apparaat dat niet wakker wordt. In dat geval moet je de batterij verwijderen en het en het besturingssysteem opnieuw installeren, als je Mac een verwijderbare batterij heeft.

Als uw Mac geen laptop van vóór 2005 is of u wilt toch de wijziging doorvoeren, voert u de volgende opdracht in Terminal in:

sudo pmset -a slaapstand X

Vervang X door het cijfer 0, 1, 3 of 25, afhankelijk van de slaapstand die je wilt gebruiken. U hebt uw beheerderswachtwoord nodig om de wijziging te voltooien.

Aanbevolen: