Cloud Nine C989M Ergonomisch mechanisch toetsenbord: comfort en gaming beperkt door grootte en software

Inhoudsopgave:

Cloud Nine C989M Ergonomisch mechanisch toetsenbord: comfort en gaming beperkt door grootte en software
Cloud Nine C989M Ergonomisch mechanisch toetsenbord: comfort en gaming beperkt door grootte en software
Anonim

Bottom Line

Het Cloud Nine C989M Ergonomisch Mechanisch Toetsenbord is een computerrandapparaat boordevol functies voor zowel gamers als kantoormedewerkers, maar het beloofde comfort en functionaliteit gaat gepaard met hoge kosten en is niet per se one-size-fits-all.

Cloud Nine C989M ergonomisch mechanisch toetsenbord

Image
Image

We hebben het Cloud Nine C989M ergonomische mechanische toetsenbord gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je elke dag uren op een computer doorbrengt, kan vermoeidheid door onvoldoende computerrandapparatuur problemen zoals polspijn en carpale tunnel verergeren. Het Cloud Nine C989M Ergonomisch Mechanisch Toetsenbord biedt een groot, gesplitst toetsenbord, enigszins modulair ontwerp om die pijnpunten te verlichten. Dit toetsenbord combineert mechanische schakelaars - een favoriet van gamers en coders - en gamespecifieke functies zoals RGB- en macroprogrammering met ergonomische kenmerken zoals een royale polssteun en nul-helling van de voorkant naar de achterkant van het apparaat. Deze lijst met functies werpt een breed netwerk van potentiële fans op - als je enkele nadelen van het ontwerp en de software niet erg vindt.

Ontwerp: Veelzijdig maar omslachtig

De Cloud Nine C989M is groot en onbezonnen, en je hebt veel speciale bureauruimte nodig om hem te huisvesten, zelfs als je niet profiteert van de 9 inch ruimte op de aansluitende USB-C-kabel. Dit computertoetsenbord met 115 toetsen is meer dan 22 inch lang, 10 inch lang en weegt 4 pond, wat betekent dat het geen apparaat is dat u gemakkelijk kunt rondsjouwen. De rubberen voetjes bieden voldoende flexibiliteit om te voorkomen dat het toetsenbord gaat schuiven en vergemakkelijken het schuiven wanneer u kleine aanpassingen wilt maken. Ik vond dat het betere alternatief was om het toetsenbord op te tillen, wat lastig was, ook al zijn er maar twee bewegende delen.

Zoals bij de meeste ergonomische toetsenborden, splitsen de helften zich met de B-toets aan de linkerkant en de N-toets aan de rechterkant, en er is een stevig polskussen dat vrij dik is, maar niet gevoerd. De hoogte van het toetsenbord neemt geleidelijk toe in hoogte tot 14 inch in het midden waar de multifunctionele wijzerplaat zich bevindt om een tentachtig gevoel te creëren. Deze schuine vorm zou de natuurlijke positionering van de pols moeten bevorderen. Ik vond dit niet het geval, maar ik vermoed dat onervarenheid met ergonomische toetsenborden en kleine handen dit voor mij minder effectief bleek te zijn dan voor gebruikers met grotere handen.

De Cloud Nine C989M is groot en onbezonnen, en je hebt er veel bureauruimte voor nodig.

Alle toetsen, inclusief de wijzerplaat en het stadslicht, kunnen worden aangepast met onafhankelijke lichteffecten. Met de lichten aan, kon ik het niet helpen dat ik me een beetje overweldigd voelde. Maar met de lichten uit, kon ik de keycap-tekens niet lezen. Het was het beste om een effen kleur te kiezen en de helderheid te verminderen zodat de toetsen zichtbaar waren.

Verschillende ontwerpelementen, hoewel nuttig, bleken ook een uitdaging. De USB-doorvoer aan de bovenrand van de linkerhelft van het toetsenbord zit ingeklemd tussen het aansluitsnoer en de voedingspoort, waardoor het moeilijk was om een aangesloten apparaat eruit te halen, zoals een kleine nano-USB voor een draadloze muis.

Het belangrijkste USB-netsnoer is ook een beetje hinderlijk, tenzij je opstelling een bereik van 6 voet vereist. Op een bureau, aangesloten op een laptop, zal het wat gepruts vereisen om het snoer te beheren of te verbergen en ruimte te maken voor het toetsenbord. Een andere functie die ik niet veel heb gebruikt, is de multifunctionele wijzerplaat. Hoewel het het volume regelt en de achtergrondverlichting van het scherm aanpast, vond ik het meer een ontwerp dan een praktische knop.

Image
Image

Prestaties: Glad en responsief

De C989M is gebouwd met Cherry MX Brown-schakelaars die een snelle responstijd van 2 milliseconden zouden moeten leveren tussen de toetsklik en het resultaat. Cherry MX Brown-schakelaars hebben een bedieningskracht van 45 gram, de hoeveelheid kracht die nodig is om de sleutel te registreren. Daarentegen hebben Cherry MX Blue-schakelaars, die luid en klikkend zijn, doorgaans meer kracht nodig om in te schakelen: 60 gram. Voor gaming worden Cherry MX Brown-schakelaars soms als gunstiger gezien, omdat er niet zoveel werk is om toetsen in te schakelen en zelfs dubbelklikken sneller is.

Als een casual gamer op zijn best, presteerde het toetsenbord constant snel en zonder vertragingen of andere problemen tijdens eenvoudige puzzelspellen die waren gericht op twee tot drie WASD-toetsencombinaties. Serieuze FPS- en MOBA-gamers halen het meeste uit de volledige aanpassing voor het verzorgen van keybinds voor gamestijlen. Het is ook een 100 procent anti-ghosting toetsenbord, wat betekent dat je geen problemen zou moeten hebben met het verliezen van een aantal toetscombinaties tijdens het spel.

Voor algemeen gebruik waren de toetsen gemakkelijk te gebruiken en reageerden ze zonder veel moeite. Lange stints typen waren soms een uitdaging die uitsluitend gebaseerd was op comfort en niet op prestaties.

Image
Image

Comfort: Ergonomie werkt niet voor iedereen

De C989M biedt naast ergonomie nog een heleboel andere functies. Maar alleen al op basis van ergonomische eigenschappen, zullen sommige gebruikers merken dat dit toetsenbord ontbreekt of dat het veel tijd en aanpassing nodig heeft om de juiste stap te vinden. Ik ben nieuw op het gebied van ergonomische toetsenborden en had moeite met het vinden van een comfortabele positionering voor mijn polsen en de afstand en hoek van beide toetsenbordcomponenten. Als je net als ik bent en vertrouwt op de hobbels op de F- en J-toetsen, zul je merken dat ze een beetje te subtiel en niet driedimensionaal genoeg zijn.

Alleen al op basis van ergonomische eigenschappen, zullen sommige gebruikers dit toetsenbord niet vinden.

Behalve de leercurve waren ook bepaalde ontwerpaspecten een verlaging van het gebruiksgemak. De toetsen zelf, hoewel enigszins tactiel en behoorlijk responsief, leken soms te glad of te klein vanwege de hoek waaronder ze werden geplaatst. Mijn vingertoppen gleden vaak van en tussen toetsen. Mensen die van een luchtig gevoel van het toetsenbord houden, vinden dat misschien leuk. Voor mij leidde het tot een soort losgekoppeld gevoel en kramp in de hand. De kleinere toetsgrootte stond ook haaks op de grote schaal van het product als geheel.

Toen ik een behoorlijke hoek vond met het gespleten ontwerp, was het nooit perfect. Dankzij de modulaire flexibiliteit kon ik alleen de linkerhelft van het toetsenbord en een muis gebruiken voor een nauwere en comfortabelere game-ervaring. Maar terwijl mijn linkerhand en pols goed gepositioneerd aanvoelden, voelde de hand die de muis bedient minder. Deze onbalans in comfort domineerde mijn ervaring met dit toetsenbord.

Image
Image

Software: Eenvoudig te gebruiken, maar voelt onafgewerkt aan

De C989M wordt geleverd met bijbehorende software, maar is op dit moment alleen geschikt voor Windows-machines. Het toetsenbord is plug-and-play genoeg om zonder te gebruiken, zelfs voor macro-opnames. Hoewel het opnemen van macro's op het apparaat zelf universeel zou moeten werken, werkte het voor mij alleen op een MacBook. Op een Windows-computer moest ik de software gebruiken. De daadwerkelijke opname, via beide benaderingen, was eenvoudig en onmiddellijk.

De C989M wordt geleverd met bijbehorende software, maar op dit moment is deze alleen geschikt voor Windows-machines.

Afgezien van het gebrek aan Mac-compatibiliteit op dit moment (hoewel Cloud Nine zegt dat ze daaraan werken), blijft de software niet automatisch up-to-date. Alle software- en firmware-updates vereisen handmatige downloads van de website. Updates lijken frequent te zijn, maar deze ad hoc, ietwat onhandige aanpak is terug te vinden in de software.

Er zijn drie ingebouwde geheugenprofielen, maar de enige manier om ze te bereiken is door de software te openen en degene te selecteren die je wilt. Het is eenvoudig genoeg om door de kleuropties van de wijzerplaat en de zijverlichting te bladeren zonder de software, maar voor macro-opname en aanpassing van de RGB-achtergrondverlichting van de schijnbaar eindeloze lichtcombinaties (16.8 miljoen), je hebt het nodig.

Image
Image

Prijs: Duur, maar er zijn nog duurdere concurrenten

De Cloud Nine C989M wordt verkocht voor ongeveer $ 200, hoewel het mogelijk is om hem te koop te krijgen voor ongeveer $ 20 minder. Toch is dit, zelfs met korting, geenszins een goedkoop toetsenbord. Als je eenmaal over de sticker-schok heen bent, helpt het afbreken van de componenten om de premium prijs te rechtvaardigen. Solide mechanische toetsenborden kosten meestal meer dan $ 100, high-end gaming-toetsenborden lopen overal van $ 100 - $ 200 en hoger, en ergonomische toetsenborden kunnen op dezelfde manier worden geprijsd. Sommige tienkeypads op zichzelf kunnen ook $ 100 kosten. Als je denkt aan het drie-in-één karakter van dit toetsenbord, is het niet per se drastisch te duur.

Natuurlijk is de software niet game-georiënteerd zoals Logitech, Razer of Corsair ondersteuning bieden met in-app of automatische updates en integratie met andere gaming-randapparatuur, maar de essentie zit in de software. Maar nogmaals, als je op zoek bent naar een ergonomisch mechanisch toetsenbord en als tweede randapparatuur voor games of helemaal niet, dan zijn deze extra's overbodig.

Image
Image

Cloud Nine C989M ergonomisch mechanisch toetsenbord versus Kinesis Freestyle Edge RGB

Serieuze gamers die een optie met een lager profiel willen, moeten ook de KINESIS Freestyle RGB overwegen (zie over Kinesis). Hoewel het iets duurder is voor $ 219, wordt de tenkeyless, 95-key build geleverd met je keuze uit Cherry MX Brown, Blue of Red-schakelaars. Het is gebouwd met een volledig gesplitst ontwerp, dat je zelfs verder kunt verspreiden dan de C989M, dankzij de 20-inch verbindingskabel. Dat laat ruimte voor andere apparaten en accessoires tussen de twee helften en het kleinere formaat bespaart in het algemeen meer bureauruimte.

Hoewel het gevoerde polskussens biedt, is er geen vaste tenting. In plaats daarvan heeft u de mogelijkheid om een verstelbare sleuteltent aan te schaffen, met drie verschillende hoogteverstellingen. Dit kan beter zijn als je de 14-inch helling te veel vindt of liever wilt experimenteren met hoogteaanpassingen. Dat betekent natuurlijk een extra investering bovenop de basisprijs.

Beide toetsenborden bieden 16,8 miljoen RGB-verlichtingscombinaties, maar het regelen van die instellingen en snelle keymapping is sneller en gemakkelijker met de KINESIS, die is voorzien van een knop voor snel opnieuw toewijzen, een profielwisselknop om door 9 verschillende profielen te bladeren, evenals een app die kan worden gedownload op zowel Windows- als macOS-besturingssystemen.

Aantrekkelijke ergonomie en maatwerk als je genoeg bureauruimte en budget hebt en een geschikte pasvorm kunt vinden

Het Cloud Nine C989M Ergonomisch Mechanisch Toetsenbord streeft ernaar veel te doen: een ergonomische, stressvrije typervaring bieden, aanpasbare toetsbindingen ondersteunen en anti-ghosting voor hikkenvrij gamen, en de voordelen van een RGB-lichtshow en one-touch macro-opdrachten. Hoewel het veel te bieden heeft, is de prijs een hindernis voor degenen die de software niet ondersteunend genoeg vinden voor hun gamevoorkeuren of het ontwerp ergonomisch genoeg voor 9 tot 5 comfort.

Specs

  • Productnaam C989M Ergonomisch mechanisch toetsenbord
  • Productmerk Cloud Nine
  • UPC 855431007209
  • Prijs $200.00
  • Gewicht 4.08 lbs.
  • Productafmetingen 22,17 x 10,08 x 2,07 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 3 jaar
  • Compatibiliteit Windows, macOS (beperkt)
  • Connectiviteit Bekabelde USB
  • Poorten USB 2.0-uitgang, USB Type-C-aansluitpoort, USB Type-C naar USB Type-A voedingspoort

Aanbevolen: