Kootek Laptop Cooling Pad Review: een sterke allround optie

Inhoudsopgave:

Kootek Laptop Cooling Pad Review: een sterke allround optie
Kootek Laptop Cooling Pad Review: een sterke allround optie
Anonim

Bottom Line

Hoewel het systeem voor hoogteverstelling vervelend is, is bijna al het andere aan de Kootek Laptop Cooling Pad geweldig, en het is goed geprijsd voor wat het biedt.

Kootek Laptop Cooling Pad

Image
Image

We hebben de Kootek Laptop Cooling Pad gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor hun volledige productbeoordeling.

Als je je laptop gebruikt voor het spelen van games of het uitvoeren van krachtige apps, dan heb je waarschijnlijk gezien dat het erg warm werd en op zijn potentieel luide interne fans schopte. De ingebouwde ventilatoren kunnen echter alleen zoveel doen om de immense warmte die erin is ingebouwd af te voeren, hoe ze ook proberen. Dat is waar laptop-koelkussens binnenkomen, die extra koele lucht in je laptop blazen om de interne en externe temperaturen te verlagen.

De Kootek Laptop Cooling Pad is een redelijk geprijsde optie met solide prestaties en de mogelijkheid om grotere laptops te huisvesten.

Kootek's Laptop Cooling Pad is niet de goedkoopste optie, en ook niet de meest premium, maar het is effectief en verkoopt voor een redelijke prijs, en is groot genoeg voor grotere laptops met 17-inch beeldschermen. Een onhandig systeem voor hoogteverstelling is het grootste nadeel, maar het weerhoudt de Kootek-pad er niet van om te werken zoals verwacht.

Ontwerp: onhandig, maar het werkt

De Kootek Laptop Cooling Pad is een grotere eenheid, van bijna 15 inch breed, 11,8 inch hoog en ongeveer 1,4 inch dik, met een gewicht van 2,6 pond. Het is zwaarder en omvangrijker dan bijvoorbeeld de lichtgewicht TopMate C302 Cooling Pad, en voelt daardoor duurzamer aan.

Het is gemaakt voor laptops met schermen tussen 12 en 17 inch diagonaal, met een breed metalen rooster op het oppervlak om de warmte af te voeren als de vijf ventilatoren op je laptop blazen. Het grootste deel van de rest van de constructie is van plastic. Elke ventilator heeft rode LED-verlichting voor een extra gloed op de pad.

Het systeem voor hoogteverstelling voelt niet zo stevig aan als uitklapbare poten, en het is luid en onhandig in uitvoering.

Twee opklapbare, gewatteerde stoppers aan de onderkant van het oppervlak helpen je laptop op zijn plaats te houden, zelfs als je de pad onder een hoek hebt staan, dankzij het systeem voor hoogteverstelling. Toegegeven, dat systeem is gemakkelijk mijn minst favoriete onderdeel van dit koelkussen.

In wezen hangt er een losse metalen staaf aan de hoofdeenheid van het koelkussen, en je steekt die in een van de zes richels op de onderste standaard om hem te ondersteunen. Het systeem voelt niet zo stevig aan als uitklapbare poten, en het is luid en onhandig in uitvoering. Het werkt en het biedt fijnere hoogteaanpassingsniveaus, maar het voelt als een onhandige oplossing voor een technisch accessoire.

Image
Image

Er zijn twee knoppen aan de achterkant van de pad: één knop bedient de grote, centrale ventilator (4,72 inch), terwijl de andere de vier kleinere ventilatoren bedient (2,76 inch elk). Ik weet niet zeker waarom je ervoor zou kiezen om slechts enkele fans tegelijk te gebruiken, omdat ze allemaal stil zijn, maar de optie is er als je dat wilt. U vindt ook twee USB-A-poorten, wat betekent dat dit koelkussen fungeert als een hub voor het aansluiten van extra accessoires op uw laptop.

Configuratieproces: Zeer eenvoudig

De Kootek Laptop Cooling Pad heeft geen software of een eigen voedingseenheid nodig om te functioneren. Plaats hem eenvoudig onder uw laptop, pas de hoogte naar wens aan en sluit vervolgens de ingebouwde USB-kabel aan op uw laptop om hem aan te zetten. Zoals vermeld, kun je de ventilatoren bedienen met de knoppen aan de achterkant van de pad, en de USB-poorten kunnen worden gebruikt voor extra accessoires.

Image
Image

Prestaties: Koel en stil

Ik heb de Kootek Laptop Cooling Pad getest met de Razer Blade 15 (2019), met een Intel Core i7-9750H-processor met 16GB RAM, samen met de NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti (6GB). Het is een solide krachtige gaming-laptop en ik heb hem op de proef gesteld met een aantal populaire games en een grafische benchmarktest.

Al met al heeft de Kootek Laptop Cooling Pad een solide impact gehad bij het verlagen van de temperatuur van de Razer Blade 15 tijdens het spelen van Dirt 5 en Fortnite.

Ik heb de interne temperatuur geregistreerd met de CAM-app van NZXT en de externe temperatuur met een infraroodthermometer, eerst met de laptop zelf. Nadat het was afgekoeld, heb ik het opnieuw getest met het koelkussen dat de hele tijd was uitgerust.

In de ingebouwde benchmarktest van racegame Dirt 5 heeft de Razer Blade een interne processortemperatuur van 184 graden Fahrenheit en een externe temperatuur van 117 graden, maar piekte op 169 graden intern en 107 graden extern met de Kootek-pad uitgerust. De gemiddelde framesnelheid was bijna identiek tussen de tests, zonder significant verschil met het gebruik van het koelkussen.

Ondertussen zag ik een maximale interne temperatuur van 196 graden bij het spelen van Fortnite, samen met een externe temperatuur van 118 graden. Met het koelkussen uitgerust, zag ik een iets lagere interne piek van 192 graden, hoewel deze tijdens het testen meestal in het bereik van 160 tot 170 graden zweefde. De externe piek met de Kootek-pad was 106 graden. Vreemd genoeg zag ik exact dezelfde cijfers met de Heaven grafische benchmark-test met en zonder het koelkussen: 162 graden intern en 109 graden extern.

Image
Image

Alles bij elkaar heeft de Kootek Laptop Cooling Pad een stevige inspanning geleverd om de temperatuur van de Razer Blade 15 te verlagen tijdens het spelen van Dirt 5 en Fortnite, hoewel de goedkopere TopMate C302-koelpad met dubbele ventilator iets betere algemene resultaten opleverde. Uw ervaring kan echter variëren, afhankelijk van uw laptop naar keuze. Al die tijd bleef de Kootek-pad behoorlijk stil in schril contrast met de eigen zeer luide interne fans van de Razer Blade.

Prijs: heel redelijk

Voor $ 26 van Amazon is de Kootek Laptop Cooling Pad een redelijk geprijsde optie met solide prestaties en de mogelijkheid om grotere laptops te huisvesten. Er zijn goedkopere opties die er zijn, evenals sommige met extra functies zoals temperatuursensoren en extra ventilatorbedieningen, maar het apparaat van Kootek biedt goede functionaliteit voor de prijs.

Image
Image

Kootek Laptop Cooling Pad vs. TopMate C302

Zoals hierboven vermeld, is de TopMate C302 een lichtere, eenvoudigere koelkussenoptie. Het is ontworpen voor laptops tot 15 inch en is niet zo dik of zwaar, maar het klaart de klus met effectieve koeling en eenvoudig ontwerp. De pad van Kootek biedt echter een extra USB-poort voor accessoires en zorgt voor meer hoogtevariatie dan de standaard pop-outvoeten van de TopMate.

Een goede allround optie

Een onhandig ontwerp maakt de Kootek Laptop Cooling Pad een beetje onhandig in gebruik, maar uiteindelijk doet het goed werk om hete laptops te koelen en grotere apparaten te accommoderen. De extra USB-poorten zijn handig, vooral voor laptops met beperkte poorten, en de prijs is redelijk.

Specs

  • Productnaam Laptop Cooling Pad
  • Product Merk Kootek
  • MPN LCP05
  • Prijs $35.99
  • Releasedatum augustus 2018
  • Gewicht 2.91 lbs.
  • Productafmetingen 15 x 11,8 x 1,4 inch.
  • Kleur Blauw, Rood
  • Poorten USB-A x2
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: