Plantronics Voyager Legend Review: voor de casual gebruiker

Inhoudsopgave:

Plantronics Voyager Legend Review: voor de casual gebruiker
Plantronics Voyager Legend Review: voor de casual gebruiker
Anonim

Bottom Line

Als je een middelgroot werkpaard wilt dat je dagelijkse gesprekken aankan, dan zou de Voyager Legend moeten passen, maar verwacht niet dat hij je echt zal verbazen.

Plantronics Voyager Legend

Image
Image

We hebben de Plantronics Voyager Legend gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Plantronics Voyager Legend is een middenwegoptie die een solide optie is voor gemiddelde gebruikers. Toen Plantronics deze Bluetooth-headset ontwikkelde, deden ze dat met gemak en connectiviteit in het achterhoofd, door een aantal interessante sensorfunctionaliteit in te vouwen, een zekere mate van vochtbestendigheid en zelfs integratie van spraakondersteuning.

De pasvorm in het oor van een gebruiker en de geluidskwaliteit die inherent is aan die losse pasvorm, laten een beetje te wensen over, dus kijk hier niet naar als je van plan bent om te bellen in extreem lawaaierige omgevingen. Maar als u een redelijk geprijsde Bluetooth-headset wilt met veel gemak en solide spraakhelderheid, dan kan dit een geweldige optie zijn.

Image
Image

Ontwerp: Subtiel en strak met een omvangrijke batterijbehuizing

Het uiterlijk van de meeste meer "actieve" Bluetooth-headsets van Plantronics is grotendeels hetzelfde: een met grill versierde boommicrofoon die uit een cilindrische driverbehuizing komt, een doorzichtige siliconen oordop en een omvangrijke achter-het-oorbehuizing die bevat het grootste deel van de innerlijke werking, inclusief de batterij. Dit ontwerp is enigszins opzettelijk, omdat het veel van de componenten achter je oor plaatst, en ogenschijnlijk uit het zicht, maar dat feit heeft enkele gevolgen als het gaat om comfort (daar komen we zo op terug).

De boommicrofoon zelf meet iets minder dan 3 inch van het oorstuk, en dat omvangrijke achter-het-oor-onderdeel is ongeveer 2 inch lang en.5 inch dik. De giek is draaibaar om op te vouwen naast het over-ear-onderdeel, waardoor er een kleinere voetafdruk overblijft, zowel bij het opbergen als bij het dragen van de headset. En met een overwegend zwart ontwerp en een zilveren, geperforeerde grill langs de giek, is dit eigenlijk ons favoriete Plantronics-ontwerp (de duurdere 5200 heeft rode accenten die niet bepaald subtiel zijn).

Comfort: een onhandige pasvorm met wat volume achter het oor

Image
Image

Een van de grootste minpunten van de Voyager Legend is de stabiliteit van de pasvorm. Dat is vreemd, want Plantronics ging duidelijk voor een wat sportief design met deze headset, wat impliceert dat het een zeer stevige pasvorm zou hebben met veel comfort, maar door enkele ontwerpkeuzes is dat niet het geval.

Ten eerste, een punt op het oordopje - wat het strakste, meest ergonomische deel zou moeten zijn, is eigenlijk een beetje onhandig. Het oordopje is gemaakt van doorzichtige siliconen, maar het is een beetje stijver dan de siliconen die je normaal gesproken aantreft in sportieve oordopjes. Als zodanig vormt het zich ook niet naar uw gehoorgang en creëert het ook niet de stevigste afdichting.

Indrukwekkende connectiviteit en sensorfunctionaliteit, naast echt heldere gesprekshelderheid.

De standaardset heeft een diameter van ongeveer 0,5 inch en Plantronics bevat twee andere siliconentips in de doos (de ene set is iets groter en de andere iets kleiner). Hoewel de meeste oordopjes je belonen voor het vinden van de juiste maat, is het bij de Voyager Legend bijna noodzakelijk dat je je ideale pasvorm vindt. We vonden het ook comfortabeler om de siliconen tips in de meegeleverde zwarte schuimlaagjes te wikkelen, hoewel we verwachten dat dit materiaal na verloop van tijd zal slijten.

Het andere lastige deel van de pasvorm hier is het gedeelte achter het oor. Zoals gezegd, lijkt het erop dat een groot deel van de batterij- en connectiviteitscomponenten zich in deze arm bevinden. Het is daardoor behoorlijk dik en volumineus, wat prima is vanuit het oogpunt van het uiterlijk wanneer het achter je oor is weggestopt, maar we ontdekten dat dit een ongemakkelijk gewicht toevoegde dat naar achteren trok, wat de losse pasvorm verergerde. Over het algemeen zal dit waarschijnlijk voor u werken als u eraan kunt wennen dat het oorstuk in uw oor zweeft in plaats van lekker te rusten, maar we denken dat Plantronics het een beetje beter had kunnen doen.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: stevig, licht en vooral betrouwbaar

Wat Bluetooth-headsets betreft, is de constructie hier grotendeels solide. Het hele apparaat is omhuld met een zacht, mat rubberen oppervlak, wat het zowel aangenaam op het oor als flexibel maakt. Deze zachtheid werkt in zijn voordeel, omdat het niet stijf genoeg is om te breken. Er is één draaibaar, stijf onderdeel - de giekmicrofoon - en hoewel we raden aan voorzichtig te zijn bij het opbergen en draaien, voelt het behoorlijk stevig aan.

Er is geen geadverteerde IP-classificatie voor deze, wat betekent dat we u geen definitieve niveaus van water- of stofbestendigheid kunnen bieden, maar Plantronics stelt wel dat er een P2i nano-coating is waardoor de headset bestand is tegen vocht en zweet. Deze headset dekt u voor de meeste van uw behoeften, zelfs als u veel beweegt en zweet, maar we raden u aan deze niet te gebruiken bij hevige regenbuien of ze onder te dompelen in water.

De geluidskwaliteit hiervan was bruikbaar, met een hoog detailniveau zonder substantiële hoeveelheid low-end.

Oproepkwaliteit: helder en bruikbaar zonder enige diepgang

We hebben een paar dagen met deze headset doorgebracht om de belmogelijkheden tussen onze kantoren, op straat en bij ons thuis te testen. De geluidskwaliteit hiervan was bruikbaar, met een hoog detailniveau zonder substantiële hoeveelheid low-end. Dit gebrek aan low-end zou grotendeels te wijten kunnen zijn aan het ontbreken van een afdichting in ons oor, maar als je hoopt naar muziek op deze te luisteren, dan zul je niet super onder de indruk zijn.

Image
Image

Waar de headset echt schittert, is de kwaliteit van de microfoon. Er is een array met drie microfoons die tot doel heeft geluid op te pikken en ruis vanuit verschillende hoeken te annuleren. Er is een interne DSP die ruis onderdrukt dat door de microfoon komt om een goed niveau van scherpte te garanderen wanneer je spreekt, en in combinatie met een 20-bands equalizer die zich aanpast aan de omgeving, is de spraakkwaliteit indrukwekkend.

Ze hebben zelfs iets dat "zijtoondetectie" wordt genoemd, dat tot doel heeft akoestische galm in uw ruimte te lokaliseren en te onderdrukken. Ze hebben ook een windscherm van mesh onder de microfoongrill gebouwd dat eigenlijk als voorruit dient, waardoor het knippen door de wind wordt verminderd. In onze tests straalde de microfoon echt op dit apparaat, zelfs in bijzonder echo-y kamers.

Batterijlevensduur: solide en betrouwbaar, trouw aan de reclame

Plantronics stelt de levensduur van de batterij op ongeveer 7 uur gesprekstijd en 11 dagen standby-tijd. We kunnen zeggen dat de gesprekstijd ongeveer 7 uur is (misschien een beetje verlegen als je deze headset in een lawaaierige omgeving gebruikt, wat veel reductie vereist), en ons gebruik neigde naar 11 dagen stand-by. Dit wordt grotendeels beïnvloed door uw persoonlijk gebruik, maar we kunnen subjectief zeggen dat de levensduur van de batterij indrukwekkend was en trouw aan de beweringen op de doos.

De interessante sensortechnologie en de standvastige connectiviteit in de meeste van onze tests dienen als belangrijkste verkoopargumenten voor deze headset.

Bovendien duurt het ongeveer 90 minuten voordat de batterij volledig is opgeladen. Er is hier geen snellaadfunctie, maar die 90 minuten tot een volledige lading is behoorlijk indrukwekkend, zelfs voor hogere dollaropties. Een belangrijke opmerking is dat de lithium-ionbatterij hier wordt opgeladen met een meegeleverde eigen oplader die via een magneet wordt vergrendeld. Het maakt het heel eenvoudig om de headset gewoon in de oplader te plaatsen terwijl deze op uw bureau staat (het is als een mini-dock), maar omdat deze headset geen gebruik maakt van de meer universele micro-USB, moet u ervoor zorgen dat u de meegeleverde oplader, waar u ook bent. Het is een gebrek aan gemak dat deze headset zeker een beetje terugzet.

Bediening en connectiviteit: intuïtief, flitsend en zeer indrukwekkend

De interessante sensortechnologie en de standvastige connectiviteit in de meeste van onze tests dienen als belangrijkste verkoopargumenten voor deze headset. Er zijn dubbele capacitieve sensoren rond het oor die daadwerkelijk detecteren of de headset op je oor zit of niet. Dit vouwt in de connectiviteit, omdat dit je telefoon daadwerkelijk vertelt of een inkomende oproep naar je headset of naar de telefoon moet worden geleid, zonder op een knop te drukken. Je kunt deze headset met twee telefoons tegelijk verbinden en je kunt oproepen van beide telefoons beantwoorden - in onze ervaring was deze overdracht vrij naadloos.

Er is een echt uitgesproken aan / uit-tuimelschakelaar, evenals een op een schuifregelaar gebaseerde volumeregeling en een functieknop die kan worden toegewezen aan de bijbehorende app. Er is Bluetooth 3.0 aan boord, inclusief A2DP-, AVRCP-, HFP- en HSP-headsetprotocollen, wat betekent dat je ongeveer 10 meter bereik krijgt en voldoende compatibiliteit met de meeste telefoons. Het is een heel mooi pakket dat redelijk goed werkt, hoewel het belangrijk is om op te merken dat we bij onze eerste koppeling een lichte Bluetooth-interferentie tegenkwamen. Dit werd gelukkig opgelost bij het repareren.

Image
Image

Bottom Line

De adviesprijs op de Voyager Legend-headset is $ 99,99, wat behoorlijk hoog is in vergelijking met zijn functionaliteit. Meestal kun je deze headset vinden voor ongeveer $ 60. Dit lijkt misschien veel voor een eenvoudig randapparaat voor telefoongesprekken, maar het is eigenlijk minder dan veel van de andere premium-opties die er zijn. Met deze prijs krijgt u indrukwekkende connectiviteit en sensorfunctionaliteit, naast een zeer heldere gesprekshelderheid. Als u op zoek bent naar een Bluetooth-headset, gaat deze een tijdje mee.

Concurrentie: het kost je

Plantronics Voyager 5200: Vergelijkbaar qua ontwerp, maar duurder dan de Voyager Legend, de Plantronics Voyager 5200 geeft je net iets meer op het gebied van premiumfuncties. Als je schonere gesprekken en een stevigere constructie nodig hebt, ga dan voor de 5200.

Jabra Ste alth: Er zijn een paar Jabra-opties die als concurrentie kunnen worden beschouwd, maar in deze prijsklasse met deze compacte constructie lijkt de Jabra Ste alth een interessant, bescheiden alternatief te bieden. Dat is als je het extra geld wilt uitgeven.

Sony MBH22 Mono Headset: Van een merk als Sony mag je een solide betrouwbaarheid verwachten. Maar de functies van de Sony MBH22 Mono Headset laten te wensen over. Als je de voorkeur geeft aan Sony als merk, ga ervoor, maar functies plaatsen de Voyager Legend in een betere klasse.

Kijk eens naar enkele van de andere beste Bluetooth-headsets die je kunt kopen.

Solide prestaties voor een middenklasse prijs, maar de pasvorm is niet de beste

De Voyager Legend is een echt solide Bluetooth-headset die voor een mooie prijs zit en je geweldige gesprekshelderheid geeft. Dat gezegd hebbende, er v alt nog genoeg te verbeteren als het gaat om de pasvorm en het comfort.

Specs

  • Productnaam Voyager Legend
  • Productmerk Plantronics
  • Prijs $99,99
  • Releasedatum oktober 2013
  • Gewicht 0,64 oz.
  • Productafmetingen 1 x 1 x 1 inch.
  • Kleur Zwart/zilver
  • Batterijlevensduur 7 uur praten/11 dagen stand-by
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 ft.
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 3.0
  • Headset-protocol A2DP, AVRCP, HFP, HSP
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: