Mophie Powerstation AC Review: een dure, maar handige oplader

Inhoudsopgave:

Mophie Powerstation AC Review: een dure, maar handige oplader
Mophie Powerstation AC Review: een dure, maar handige oplader
Anonim

Bottom Line

De Mophie Powerstation AC doet veel dingen goed, maar wordt overschaduwd door vergelijkbare concurrentie die veel minder kost.

Mophie Powerstation AC

Image
Image

We hebben de Mophie Powerstation AC gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Sinds het bekendheid heeft gekregen met zijn ongelooflijk handige iPhone-oplaadcases, heeft Mophie zichzelf gevestigd als een go-to-merk voor slanke, effectieve en ongetwijfeld eersteklas accessoires voor draagbare oplaadoplossingen. Dat betekent meestal dat je extra moet betalen in vergelijking met de producten van sommige concurrenten, maar nogmaals, het gaat meestal gepaard met een evenredig kwaliteitsniveau.

Mophie's Powerstation AC draagbare laptopbatterij is zo'n aanbod. Deze omvangrijke powerbank is gebouwd voor laptops en heeft voldoende vermogen om een MacBook of vergelijkbare premium notebook op te laden, om nog maar te zwijgen van smartphones, tablets, draagbare spelsystemen en andere draagbare apparaten. Het werkt goed en ziet er mooi uit, maar de aanzienlijke prijskloof tussen de Powerstation AC en vergelijkbare uitgeruste alternatieven maakt het lastig om aan te bevelen.

Ik heb de Mophie Powerstation AC meer dan een week getest op laptops en smartphones, waarbij ik de laadsnelheden heb gemeten en vergeleken met andere power-stenen.

Image
Image

Ontwerp: het is een baksteen

Mophie's Powerstation AC heeft een strakke uitstraling en ziet er op een afstand bijna uit als een dagboek dankzij de met stof beklede buitenkant, maar pak het op en het voelt absoluut als een krachtsteen. Met 7,48 x 4,49 x 1,1 inch (HWD) en een flinke 1,67 pond is dit een zware krachtcel. Je kunt het misschien in een heel grote zak stoppen, maar zorg ervoor dat je een riem draagt als dat zo is.

Mophie's Powerstation AC heeft een strakke uitstraling en ziet er op een afstand bijna uit als een dagboek dankzij de met stof beklede buitenkant, maar pak het op en het voelt absoluut als een krachtpatser.

Echt, deze grotere powerbank is echter ideaal om in een tas te stoppen tijdens het reizen of werken, weg van huis of kantoor. De zacht aanvoelende stoffen buitenkant is geplaatst op een stevige zwarte plastic behuizing van dit dichte apparaat, en de Powerstation AC voelt echt alsof hij door de jaren heen intensief gebruik kan weerstaan.

Aan de rechterbovenkant van het frame bevinden zich de USB-C- en USB-A-poorten, die zich in de buurt van vier kleine lampjes bevinden die de huidige batterijcapaciteit aangeven wanneer de aangrenzende knop wordt ingedrukt. De AC-stroompoort is slim afgedekt en verborgen onder de klep aan de bovenkant, die automatisch sluit via een magnetische verbinding wanneer deze niet in gebruik is. Je krijgt zowel USB-C naar USB-C als USB-A naar USB-C kabels binnenin, waardoor je wat meer flexibiliteit hebt bij het opladen van je apparaten.

Op zichzelf is de Mophie Powerstation AC een aantrekkelijk draagbaar batterijpakket.

Configuratieproces: Plug en play

Gebruik een stroomadapter voor een laptop of smartphone die je al hebt, steek gewoon het ene uiteinde van een van de meegeleverde kabels in de Mophie Powerstation AC en het andere in de adapter, en steek hem vervolgens in een stopcontact. Zodra de vier lampjes op de powerbank volledig branden, kunt u de Powerstation AC gebruiken om draagbare apparaten op te laden door ze aan te sluiten op de USB-poorten en/of de AC-ingang.

Image
Image

Oplaadsnelheid en batterij: grote capaciteit, maar bescheiden vermogen

De Mophie Powerstation AC heeft een stevige cel van 24.000 mAh binnenin, waardoor je voldoende extra vermogen hebt voor je draagbare apparaten. Dat gezegd hebbende, de maximale oplaadsnelheid van 30 W van de USB-C PD-poort is niet zo hoog als bij sommige andere oplaadstenen, zoals de ZMI PowerPort 20000, die tot 45 W bereikt met zijn USB-C PD-poort.

Het verschil was duidelijk tijdens het testen. Met behulp van de USB-C-poort laadde de Mophie Powerstation AC een 2019 MacBook Pro (13-inch) van 0 procent naar 100 procent op in 2 uur, 12 minuten (bij 27,9 W of 19,5 V x 1,43 A). Hoewel dat een redelijke snelheid is om een krachtige laptop volledig op te laden, duurde het 19 minuten langer dan met het pakket van ZMI. De Mophie Powerstation AC vertoonde daarna één verlicht lampje, wat suggereert dat er nog een kleine hoeveelheid energie in de cel aanwezig is.

Image
Image

Sneller opladen van een laptop is mogelijk als u de eigen oplader van uw laptop aansluit op de 100W/100V AC-poort van Mophie, hoewel dat minder handig is dan gewoon een kabel in de kabel te stoppen, vooral als u op reis bent en een tijdje van huis bent tijd. Ik stopte de eigen oplader van de MacBook Pro in de AC-poort en laadde de laptop op van 0 procent tot vol in 1 uur, 52 minuten, bijna identiek aan de USB-C-poort van de ZMI PowerPack. De Powerstation AC had echter een hoorbaar gezoem bij het opladen via de AC-poort.

De Mophie Powerstation AC heeft een stevige cel van 24.000 mAh binnenin, waardoor je genoeg extra vermogen hebt voor je draagbare apparaten.

In een afzonderlijke test heb ik een lokaal gedownloade film op volledig scherm met 100 procent helderheid herhaald op de MacBook Pro, die begon met een batterij van 100 procent. Met de Mophie Powerstation AC aangesloten via USB-C, speelde de film 6 uur, 22 minuten voordat de power brick leeg was. Met dezelfde film en omstandigheden ging de ZMI PowerPack 20000 veel langer mee met 8 uur en 4 minuten in dezelfde test. Als je bijvoorbeeld vastzit op een internationale vlucht, is dat mogelijk een volledige extra film die je kunt bekijken, of bijna een paar extra uren werktijd.

Een Samsung Galaxy S10-smartphone laadt sneller op met de Mophie Powerstation AC via de USB-C-poort, maar gaat van nul naar 100 procent in 1 uur, 37 minuten - dat is 10 minuten sneller dan met ZMI's power brick.

Image
Image

Prijs: het is te duur

Voor $ 200 is de Mophie Powerstation AC een goede $ 70-80 duurder dan vergelijkbare alternatieven die goed worden beoordeeld door Amazon-klanten. Het ontwerp van Mophie is sterk en het batterijpakket werkt goed, maar de functie weegt zwaarder dan de vorm als het gaat om een batterijpakket dat u slechts af en toe tevoorschijn ha alt, en het is moeilijk om dat soort enorme prijsstijging te rechtvaardigen. Ik zou de Mophie Powerstation AC graag gebruiken om mijn laptop, smartphone en Nintendo Switch op te laden… maar voor die prijs zou ik hem niet kopen

Image
Image

Mophie Powerstation AC vs. ZMI PowerPack 20000

Afgezien van de hierboven genoemde verschillen in laadsnelheden en mogelijkheden, is het grootste functionele verschil tussen deze laptopvriendelijke draagbare accu's het ontbreken van een AC-stroompoort op de ZMI PowerPack 20000 (zie op Amazon). Aan de positieve kant is het ongeveer de helft van de grootte en het gewicht en kost het slechts $ 70. Het is een ideale krachtpatser voor het opladen van MacBooks, smartphones en andere USB-C-apparaten, en zeker een veel aantrekkelijker koopje.

Een geweldige draagbare laptopbatterij voor een scherpe prijs

Op zichzelf is de Mophie Powerstation AC een aantrekkelijk draagbaar batterijpakket. Het is stevig en goed ontworpen, heeft veel kracht en kan een reeks draagbare apparaten goed opladen. Er zijn echter vergelijkbare apparaten die met een sneller wattage worden opgeladen, en misschien nog belangrijker, het prijskaartje van $ 200 maakt het hier aanzienlijk duurder dan veel andere laptopgerichte power-stenen die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Specs

  • Productnaam Powerstation AC
  • Productmerk Mophie
  • SKU 840472241675
  • Prijs $200.00
  • Gewicht 1,667 lbs.
  • Productafmetingen 7,48 x 4,49 x 1,1 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Poorten 1x USB-C, 1x USB-A, 1x AC
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: