Bandbreedte op uw router beperken

Inhoudsopgave:

Bandbreedte op uw router beperken
Bandbreedte op uw router beperken
Anonim

Pas de verkeersquota op uw router aan om apparaten met een snelheidsbeperking te garanderen, zodat het hele netwerk redelijke toegang heeft tot uw bandbreedte.

Verifieer uw routeradres

Voordat u de bandbreedte op uw router kunt beperken, moet u het internetprotocoladres van uw thuisrouter weten. Dit adres wordt de standaardgateway genoemd.

Elke router heeft zijn eigen menusysteem, maar het algemene principe blijft hetzelfde. Gebruik het IP-adres of MAC-adres van elk apparaat om de maximale bandbreedte te beheren die het kan gebruiken.

In de meeste routers wordt deze functie Quality of Service genoemd. De locatie van die functie is afhankelijk van de router die je hebt.

Bandbreedte op een Linksys-router beperken

Linksys-routers ondersteunen Quality of Service.

Gebruik het gateway-IP dat u hierboven hebt genoteerd om u als beheerder aan te melden bij uw thuisrouter. Nadat u bent ingelogd, volgt u de onderstaande stappen om de bandbreedte op die router te beperken voor specifieke apparaten in uw netwerk.

  1. Ga vanuit het hoofdaanmeldingsscherm naar de QoS-functie door Applications & Gaming te selecteren in het hoofdmenu. In het Applications & Gaming menu, selecteer QoS in het submenu.

    Image
    Image
  2. In het QoS-menu ziet u een vervolgkeuzelijst onder Upstream Bandwidth. Gebruik het om MAC-adres. te selecteren

    Image
    Image
  3. Typ in het veld Enter a Name de naam van het apparaat waarvoor u de bandbreedte definieert. Typ in het veld Mac Address het MAC-adres dat u eerder hebt genoteerd. Stel het veld Priority in op de hoeveelheid bandbreedte die u voor dat apparaat wilt toestaan. Hoog geeft het apparaat de hoogste prioriteit voor de totale bandbreedte. Laag beperkt de totale bandbreedte van het apparaat het meest.

    Image
    Image
  4. Je ziet het apparaat dat je hebt geconfigureerd in de Samenvatting sectie. Selecteer Instellingen opslaan om te voltooien.

Zodra je al je apparaten hebt geconfigureerd, zou je een aanzienlijke verbetering van je internetsnelheid moeten zien op de apparaten die je hebt geconfigureerd met een Hoge prioriteit.

De slimme aanpak is om alle apparaten in je huis te configureren met verschillende prioriteiten, afhankelijk van hoe ze worden gebruikt.

  • Stel je werklaptop (waar je de snelste internetverbinding nodig hebt) in op hoge prioriteit.
  • Stel streaming-apparaten zoals Chromecast of Roku in met een hoge prioriteit.
  • Stel kinderlaptops in die meestal worden gebruikt voor casual online gamen met een normale prioriteit.
  • Stel alle slimme apparaten voor thuisgebruik in die zelden toegang hebben tot internet met een normale of lage prioriteit.

Nadat je alle apparaatprioriteiten op deze manier hebt georganiseerd, zou je een enorme verbetering moeten zien in de algehele kwaliteit van je internettoegang.

Bandbreedte op andere routers beperken

Er zijn veel merken en modellen routers op de markt, en het vinden van de QoS-functie zal van de een naar de ander verschillen.

De onderstaande instructies helpen u het QoS-menu op de meest populaire routers te vinden.

Bandbreedte op een Netgear-router beperken

Maak verbinding met uw Netgear-router met hetzelfde IP-adres dat u in het vorige gedeelte hebt genoteerd voor uw gateway-IP. Nadat u als beheerder bent verbonden, beperkt u de bandbreedte op apparaten in het netwerk als volgt:

  1. Selecteer in het hoofdmenu ADVANCED > Setup > QoS setup.
  2. Selecteer vervolgens Setup QoS rule en selecteer vervolgens Add Priority Rule. Selecteer in het menu Prioriteitscategorie MAC-adres.
  3. Selecteer het keuzerondje in de tabel en selecteer onder Priority het prioriteitsniveau voor dat apparaat, van Highest totLaag . Klik op Toepassen om te voltooien.

Bandbreedte op een TP-Link-router beperken

TP-Link-routers gebruiken specifiekere bandbreedte-instellingen dan andere routers. Definieer de bandbreedtebereiken in plaats van een instelling van hoog naar laag.

  1. Selecteer Bandwidth Control en Rules List in het menu aan de linkerkant.
  2. Selecteer Add New om een nieuwe regel te maken. Selecteer Enkel IP-adres. Stel het protocol in op both (TCP en UDP).
  3. Stel de Uitgangsbandbreedte min en max in op een deel van uw totale uploadbandbreedte die door uw ISP wordt geleverd. Stel de Ingress Bandwidth min en max in op een deel van uw totale downloadbandbreedte die wordt geleverd door uw ISP.

Controleer uw totale upload- en downloadbandbreedte door een online snelheidstest uit te voeren met uw computer.

Bandbreedte op een D-Link-router beperken

D-Link-routers gebruiken ook een specifiek IP-adres in plaats van een MAC-adres voor apparaten. U krijgt het IP-adres van uw computer te zien met hetzelfde ipconfig /all commando als eerder in dit artikel.

Bandbreedte op apparaten in uw netwerk beperken:

  1. Selecteer in het hoofdmenu Advanced en selecteer vervolgens Verkeersbeheer.
  2. Selecteer Add om een nieuwe clientregel toe te voegen. Selecteer Regels toevoegen.
  3. Voer het IP-adres van uw computer in het veld Source IP in en de bandbreedtelimiet (een deel van uw totale bandbreedte) in de Up Flooren Down Floor velden. Klik op Regels toevoegen om te voltooien.

Aanbevolen: