Wat is Bitmoji precies?

Inhoudsopgave:

Wat is Bitmoji precies?
Wat is Bitmoji precies?
Anonim

Als je tijd doorbrengt op Facebook, Slack, Snapchat, Gmail of de talloze andere apps en services die online beschikbaar zijn, is de kans groot dat je de gepersonaliseerde cartoonavatar van een vriend of collega bent tegengekomen: een Bitmoji.

Image
Image

De basis van Bitmoji

Bitmoji is een merk van het bedrijf Bitstrips, dat oorspronkelijk bekend stond om het maken van je eigen stripverhalen met behulp van een gepersonaliseerde cartoonavatar van jezelf. Snapchat nam het bedrijf in 2016 over.

Het uitgangspunt van Bitmoji is dat je een cartoonversie van jezelf maakt die je kunt gebruiken voor verschillende webservices, van Snapchat tot Gmail en meer. Het draait allemaal om het toevoegen van plezier aan uw communicatie. U zult hier geen echte productiviteitsgerichte functies vinden.

Het merk gebruikt de slogan 'Jouw persoonlijke emoji'. Bitmoji laat je niet alleen een schattige, verrassend nauwkeurige digitale versie van jezelf maken, maar biedt ook veel versies van je avatar, met verschillende bijschriften en emoties.

Enkele van de beste apps en services die integratie met Bitmoji bieden, zijn onder meer:

  • Facebook Messenger
  • Gmail
  • Snapchat
  • Slack

Deze lijst is nauwelijks volledig; het Bitmoji-toetsenbord werkt met elke app die copy en paste ondersteunt, dus je kunt je avatar vrijwel overal mee naartoe nemen.

Aan de slag met Bitmoji

Misschien kom je de optie tegen om een Bitmoji-avatar te maken in de Snapchat-app, maar je moet de Bitmoji-app downloaden om te beginnen. De Android-app vereist Android 4.3 of hoger, en de iPhone-app vereist iOS 9.0 of hoger. U kunt Bitmoji ook gebruiken met de Chrome-webbrowser en u kunt het ook als een extensie toevoegen. Welke optie je ook kiest, het is gratis te downloaden.

Nadat je de Bitmoji-app voor het besturingssysteem van je smartphone of Chrome hebt gedownload, maak je een login aan. Je kunt je aanmelden via e-mail of Snapchat.

Nadat je je hebt aangemeld en bent ingelogd, kom je bij het leuke gedeelte: je eigen Bitmoji maken. Je gaat door verschillende schermen en past je avatar gaandeweg aan door een kapsel, oogkleur, neusvorm en nog veel meer te kiezen. Je kunt altijd teruggaan als je niet bev alt wat je hebt bedacht - en zelfs als je tevreden bent met wat je hebt gemaakt, kun je nog steeds teruggaan en dingen later veranderen.

Bitmoji-toetsenbord

Als je tevreden bent met de Bitmoji-versie van jezelf die je hebt gemaakt, stel dan het Bitmoji-toetsenbord in op je smartphone zodat je je avatar kunt delen in teksten en compatibele apps. De Bitmoji-app biedt instructies over hoe u dit op uw specifieke apparaat kunt doen nadat u uw eerste Bitmoji hebt opgeslagen.

De instructies staan ook in de instellingen als je besluit het toetsenbord later in te stellen.

Dingen verder aanpassen

Een van de leuke dingen van Bitmoji is dat de aanpassingsopties voor je avatar niet eindigen nadat je je digitale personage hebt voltooid. Je kunt de kleding van je Bitmoji veranderen door naar de Dress Your Avatar-sectie van de app te gaan, waar je tal van garderobe-opties zult vinden. Je vindt er ook seizoensopties; tijdens de NBA-play-offs biedt de app bijvoorbeeld meestal truien voor elk team. Er zijn ook tal van themakeuzes (zoals werkgerelateerde outfits voor alles van een chef-kok tot een brandweerman).

Snapchat is nu eigenaar van Bitmoji, dus je kunt enkele merksamenwerkingen verwachten. Je kunt ook betaalde themapakketten kopen als je nog meer Bitmoji-opties wilt.

De meeste kledingpakketten kosten $ 0,99, maar de prijzen kunnen fluctueren, dus controleer dit voordat je je hart op een outfit richt.

Bitmoji in Snapchat

Je moet Bitmoji in Snapchat inschakelen, zelfs als je de Snapchat-app hebt doorlopen om Bitmoji te downloaden. Om dit te doen:

  1. Open Snapchat.
  2. Tik op het ghost pictogram bovenaan het camerascherm.
  3. Klik op het tandwielpictogram om Settings. te openen
  4. Tap Bitmoji > Link Bitmoji.

Je hoeft Bitmoji niet in Snapchat in te schakelen om het in andere chat-apps te laten werken, maar misschien wil je dat wel.

Bottom Line

Bitmoji is een leuke - en voor het grootste deel gratis - manier om je teksten en berichten op te vrolijken, en het is gemakkelijk om het onder de knie te krijgen. Nu je de ins en outs van het gebruik van deze avatar begrijpt, ga je gang en deel je gekke versies van jezelf.

Aanbevolen: