Wat is Samsung DeX en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Samsung DeX en hoe werkt het?
Wat is Samsung DeX en hoe werkt het?
Anonim

Samsung DeX is een combinatie van hardware en software waarmee je van een smartphone of tablet een desktop-achtige computer kunt maken. Het werkt met de Samsung Galaxy S8 en nieuwer, de Galaxy Note 8 en nieuwer en Tab S4-tablets. Toch is de ervaring anders, afhankelijk van het apparaat dat je hebt.

Raadpleeg de Samsung-website voor een volledige lijst met systeemvereisten voor het uitvoeren van Samsung DeX.

Wat is Samsung DeX?

Dex breidt de Android Multi-Window- of gesplitste schermmodus uit, zodat je gemakkelijk kunt multitasken tussen apps, tools en apparaten. In de DeX-modus kunt u uw volledige lijst met apps bekijken, toegang krijgen tot een schermtoetsenbord, zoeken naar apps en items en de foto's en bestanden van uw telefoon openen en bewerken. Je kunt ook sms-berichten beantwoorden en oproepen aannemen.

DeX is geen volwaardige desktopvervanger. Het is een metgezel die langzamer en minder dynamisch is dan een traditionele desktopomgeving. U kunt bijvoorbeeld niet meerdere Google-documenten of -spreadsheets tegelijk openen zoals op een laptop of desktop. Dit kan een probleem vormen voor sommige mensen, zoals schrijvers, analisten en financiële professionals. DeX is ook beperkt tot het gebruik van mobiele apps, die mogelijk minder functionaliteit hebben dan desktop-apps, en er zijn geen browserextensies zoals adblockers of wachtwoordmanagers.

Hier leest u hoe u Samsung DeX instelt en wat u ermee kunt doen.

Hoe Samsung DeX uit te voeren op de Galaxy Note 9 en Galaxy Tab S4

Als je een Galaxy Note 9-smartphone hebt, wordt deze geleverd met Samsung DeX-software geïnstalleerd. Het enige dat u nodig hebt, is een USB-naar-HDMI-adapter en een monitor met een HDMI-ingang. Sluit de kabel aan op de smartphone en monitor om de installatie automatisch te starten.

Image
Image

Nadat je je apparaten hebt aangesloten, verschijnt er een welkomstscherm op het scherm. Selecteer Start Samsung DeX. Navigeer door tips, lees de servicevoorwaarden en selecteer Start. Wanneer DeX start, kunt u uw telefoon gebruiken alsof het een desktopcomputer is.

U kunt uw smartphone ook gebruiken zoals u dat normaal zou doen wanneer u het externe beeldscherm gebruikt voor een presentatie, demo of andere activiteit. Dit is een uitkomst voor zakenreizigers die een presentatie of video op hun telefoon kunnen opslaan en deze vervolgens op een scherm in een vergaderruimte of een andere zakelijke omgeving kunnen projecteren. Je kunt ook video's van Netflix of andere streamingdiensten op een apart scherm bekijken.

De Galaxy Tab S4-tablet heeft ook een ingebouwde DeX-modus en je kunt gemakkelijk schakelen tussen de normale en DeX-modus. U kunt de DeX-modus gebruiken op een tabletscherm of door deze op een monitor aan te sluiten met behulp van de USB-naar-HDMI-adapter van Samsung.

Wat is de DeX Pad?

Samsung DeX Pad verandert een Galaxy S9, S9+ of nieuwer in een touchpad en laadt tegelijkertijd een smartphone op. Wanneer aangesloten, krijgt u dezelfde functionaliteit als bij het gebruik van de adapterkabel, inclusief toegang tot apps, afbeeldingen en documenten op een groter scherm. De touchpad-functionaliteit ondersteunt scrollen, klikken (enkel en dubbel tikken) en knijpen om te zoomen.

Image
Image

De DeX Pad heeft een HDMI Out-poort, twee USB 2.0-poorten en één USB Type-C-poort.

Wat is het DeX Station?

Het DeX Station voegt meer functionaliteit toe, waaronder Ethernet-connectiviteit voor toegang tot netwerkbestanden en de mogelijkheid om een telefooncamera te gebruiken voor videochatten.

Image
Image

Net als de DeX Pad laadt het Station een Samsung-telefoon op. Het is ook lichtgewicht en gemakkelijk te vervoeren. Het DeX Station heeft een verstelbare connector zodat je een goede hoek op het scherm van je smartphone kunt krijgen.

In DeX-modus ziet u het smartphonescherm op het externe beeldscherm. U kunt Screen Mirroring gebruiken, wat betekent dat de telefoon en monitor hetzelfde scherm weergeven. Om in DeX-modus te navigeren, sluit u een USB- of Bluetooth-muis aan. In de modus Screen Mirroring kunt u uw telefoon als touchpad gebruiken. In beide modi kunt u een extern toetsenbord gebruiken of het virtuele toetsenbord dat in DeX is ingebouwd.

Moet je DeX krijgen?

Het concept van DeX is interessant. Dit kan een groeiende categorie zijn naarmate telefoons krachtiger worden en werkplekken mobieler. Op dit moment is DeX een goede keuze voor zakenmensen die rondreizen om presentaties of videodemonstraties te geven en het beu zijn om tijd te verspillen aan het delen van hun scherm terwijl deelnemers toekijken met hun ogen glazig. Als je de hele dag aan een bureau werkt, ben je misschien beter af met een traditionele computer, althans voorlopig.

Aanbevolen: