Hoe fout 0x80070020 op te lossen in Windows

Inhoudsopgave:

Hoe fout 0x80070020 op te lossen in Windows
Hoe fout 0x80070020 op te lossen in Windows
Anonim

De Windows Update-fout 0x80070020 komt het vaakst voor wanneer u een Windows-pc bijwerkt. Je hebt gedaan wat je moest doen en ervoor gezorgd dat de computer de laatste updates heeft. Om de een of andere reden zal Windows de updates echter niet installeren. Dat kan frustrerend zijn, maar repareren hoeft dat niet te zijn.

Wat is Windows Update Error 0x80070020?

De 0x80070020-fout verschijnt wanneer u de nieuwste Windows-update downloadt en soms ook installeert. Deze fout kan voorkomen in Windows 10, of eerdere versies zoals Windows 8 of Windows 7. Hoewel het vaak voorkomt in de nieuwste versie van het Microsoft-besturingssysteem.

Image
Image

Het is in feite de manier van Windows om je te vertellen dat de update niet of niet correct kon worden geïnstalleerd, en het heeft wat hulp nodig om over die hapering heen te komen.

Wat veroorzaakt fout 0x80070020?

Er kunnen een paar dingen fout gaan om deze specifieke Windows-updatefout te veroorzaken. De meest voorkomende is dat andere software het installatieproces verstoort. Het kan een antivirussoftware zijn of een stukje malware dat u ervan weerhoudt de nieuwste Windows-versie te gebruiken.

Uiteindelijk maakt de oorzaak van het probleem niet zoveel uit, omdat het diagnosticeren van het probleem verschillende oplossingen moet proberen. Het is beter om je te concentreren op de oplossing met deze fout, in plaats van op het probleem.

Bottom Line

Hoewel sommige fouten kunnen worden genegeerd, is het voor de beveiliging van een pc absoluut noodzakelijk dat u een bijgewerkte Windows-omgeving onderhoudt. Hoewel u dit probleem niet onmiddellijk hoeft op te lossen, moet u het niet langer dan een paar weken laten staan. Anders loop je het risico kwetsbaar te worden voor nieuwe exploits en hacks.

Hoe u Windows Update-fout 0x80070020 in Windows 10 kunt oplossen

Het kan even duren om het probleem op te lossen, maar er zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om het snel genoeg op te lossen.

Nadat u elke mogelijke oplossing hebt voltooid, voert u Windows-update opnieuw uit en kijkt u of de fout verschijnt. Als dat niet het geval is, heb je het probleem opgelost. Als dit het geval is, gaat u verder met de volgende mogelijke oplossing.

Deze methoden werken ook in Windows 8 en 7. De stappen voor het oplossen van de fout kunnen echter iets anders zijn.

  1. Voer een antivirusscan uit. Als een stukje software de installatie van de nieuwste Windows-update blokkeert, zou een goede antivirusscan het moeten vinden en repareren. Het kan dit doen om te voorkomen dat u beveiligingsoplossingen downloadt die de werking ervan in gevaar kunnen brengen. Het kan ook een algemeen verstorend virus zijn dat voorkomt dat u uw systeembeveiliging verbetert. Hoe dan ook, als een virus u ervan weerhoudt de computer bij te werken, zou een virusscan dit moeten oplossen.

    Als dit het probleem niet oplost, voer dan een volledige systeemscan uit vanuit de veilige modus om alle hoeken en gaten te doorzoeken op problematische software.

    Als je geen antivirusoplossing hebt, is Windows Defender een goede allround beveiligingstool. Het werkt het beste als het wordt ondersteund door een krachtige antivirus- of antimalware-oplossing.

  2. Antivirussoftware uitschakelen. Deze stap is alleen aan te raden als tijdelijke maatregel, omdat het uw systeem kwetsbaar kan maken. Antivirusprogramma's kunnen overijverig zijn als het gaat om het beschermen van een systeem. Als het om de een of andere reden het Windows Update-proces of de specifieke update die u hebt gedownload, ten onrechte als kwaadaardig heeft geïdentificeerd, kan het uitschakelen van het antivirusprogramma dat oplossen.

    • Als je Avast Antivirus hebt, schakel het dan tijdelijk uit (of permanent, als je naar iets anders wilt gaan).
    • Als u AVG heeft, kunt u dit eenvoudig uitschakelen.
    • Als je Malwarebytes gebruikt, raadpleeg dan de handleiding van de eerste partij om de re altime bescherming uit te schakelen.
    • Als u Norton Antivirus heeft, kan dit tijdelijk of permanent worden uitgeschakeld.
    • Als je McAfee gebruikt, is het uitschakelen van de antivirus niet moeilijker dan welke andere antivirustoepassing dan ook.

    Als je een andere antivirusservice gebruikt, kijk dan op de officiële site om te zien of er een handleiding is over hoe je dit moet doen. U kunt ook de taakbalk controleren. De kans is groot dat u het pictogram kunt selecteren en de service daar tijdelijk kunt uitschakelen.

    Of de Windows-update nu werkt of niet, schakel de antivirussoftware opnieuw in voordat u doorgaat.

  3. Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit. Moderne versies van Windows hebben verschillende hulpprogramma's voor probleemoplossing die effectiever zijn dan hun tegenhangers in oudere Microsoft-besturingssystemen. Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit als u deze fout tegenkomt. Het lost misschien niet elk probleem op, maar als dat niet het geval is, kan het u in de goede richting wijzen om het zelf op te lossen.
  4. Reset Windows Update Services. Soms werkt een element, of meerdere elementen, van Windows Update Services om de een of andere reden, en de een of de ander verhindert dat de update wordt voltooid. De beste manier om ervoor te zorgen dat dit niet het geval is, is door die services opnieuw te starten.

    Hoewel oorspronkelijk geschreven voor Windows 8.1 en Windows 7, werken de instructies voor het opnieuw instellen van Windows Update Services voor Windows 10 en helpen ze u deze services correct te laten werken.

  5. Herstart Achtergrond Intelligent Transfer Service (BITS). Windows BITS speelt een grote rol bij het leveren van updates aan een systeem. Als het niet meer werkt, kan de 0x80070020-fout verschijnen.

    Microsoft biedt een script dat u kunt uitvoeren en dat het voor u doet, hoewel de handleiding ook gedetailleerde stappen bevat om dit handmatig te doen.

Aanbevolen: