Hoe de fout 'Probleem met dit Windows Installer-pakket' op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe de fout 'Probleem met dit Windows Installer-pakket' op te lossen
Hoe de fout 'Probleem met dit Windows Installer-pakket' op te lossen
Anonim

Het is niet ongebruikelijk dat een Windows Installer-pakketfoutbericht wordt weergegeven in Microsoft Windows. Hoewel het probleem moeilijk te lokaliseren kan zijn, is dit probleem met het Windows Installer-pakket, ook wel Error 1722 genoemd, geen reden tot paniek en is het een klein, maar vervelend computerprobleem.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Hoe de fouten in het Windows Installer-pakket verschijnen

Windows Installer-pakketfouten verschijnen vaak als een van de volgende of een combinatie van meerdere in een systeemwaarschuwingsbericht.

  • De Windows Installer-service kon niet worden geopend.
  • ERROR 1722 Er is een probleem met dit Windows Installer-pakket. Een programma dat als onderdeel van de installatie werd uitgevoerd, eindigde niet zoals verwacht.
  • Windows Installer Service kan niet worden gestart.
  • Kon de Windows Installer-service niet starten op de lokale computer. Fout 5: Toegang is geweigerd.
Image
Image

Oorzaak van fouten in Windows Installer-pakket

Als je een waarschuwing of waarschuwingsbericht krijgt waarin staat dat er een probleem is met het Windows Installer-pakket, betekent dit meestal dat een programma niet goed werkt. Dit kan worden veroorzaakt door programma's of apps die met elkaar in conflict zijn, een virus- of malware-infectie, een gebrek aan voldoende systeemgeheugen om de actieve apps van stroom te voorzien, of een grafische driverfout.

Windows Installer-pakketfouten kunnen ook worden veroorzaakt door schijnbaar willekeurige systeemstoringen zonder dat er een groot probleem achter zit.

Een probleem oplossen met het Windows Installer-pakket

Hier zijn enkele van de beste dingen die u kunt doen als een Windows-computer u vertelt dat er een probleem is met het Windows Installer-pakket.

  1. Start de computer opnieuw op. Het herstarten van Windows kan verschillende problemen oplossen, waaronder fouten in het Windows Installer-pakket.
  2. Windows bijwerken. Het uitvoeren van een Windows-update scant het apparaat tijdens het updateproces en lost verschillende mogelijke conflicten op. Het updateproces werkt ook het besturingssysteem en de stuurprogramma's bij, wat de oorzaak van de Windows Installer-pakketfout zou kunnen herstellen.
  3. Update Windows-apps. Als je de apps op je computer nog niet hebt bijgewerkt, is dit het juiste moment. Naast het toevoegen van nieuwe functies, kunnen app-updates ook de beveiliging verbeteren en bugs in systeemconflicten verwijderen.

  4. Voer een Windows-probleemoplosser uit. Ga naar Settings > Update & Security en voer de probleemoplosser voor programmacompatibiliteit en de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit. Beide scannen en bieden oplossingen voor app-problemen die ervoor zorgen dat dit foutbericht optreedt.
  5. Repareer de app. Klik in Windows 10 en Windows 8 met de rechtermuisknop op het pictogram of de tegel van een app en selecteer More > App-instellingen > Repair. Dit scant alleen de app en corrigeert eventuele fouten in de codering.

    Selecteer in Windows 7 Configuratiescherm > Een programma verwijderen, klik met de rechtermuisknop op een app-naam en selecteer vervolgens Wijzigen > Reparatie.

    De reparatieoptie verschijnt mogelijk niet voor alle apps.

  6. Reset de app. Het resetten van een app is een manier om deze te vernieuwen zonder deze volledig te verwijderen en opnieuw te installeren. Het proces kan eventuele problemen oplossen die u ervaart.

    Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram van de app en selecteer More > App-instellingen > Reset. De optie bevindt zich direct onder de optie Repareren.

    Het resetten van een app verwijdert alle lokale gegevens.

  7. Installeer de app opnieuw. Als je weet welke app het conflict heeft veroorzaakt, verwijder deze dan en installeer hem opnieuw, aangezien de installatie mogelijk beschadigd is geraakt of een belangrijk bestand is verwijderd.
  8. Schakel sommige opstart-apps uit. Veel Windows-apps worden automatisch uitgevoerd bij het opstarten. Voor sommige dingen is dit handig. Voor de meesten vertraagt het een computer. Schakel degenen uit die u niet wilt.
  9. Schijfopruiming uitvoeren. Een eenvoudige schijfopruiming is goed pc-onderhoud, en het maakt ook ruimte vrij en helpt Windows soepeler te werken. Het kan er ook voor zorgen dat programma's, zoals installatieprogramma's, efficiënter werken.

  10. Controleer of de installatieservice actief is. Open het menu Start, selecteer Run, voer Services.msc in en druk op Enter Dubbelklik op de Windows Installer pictogram en stel het opstarttype van Windows Installer in op ManualSelecteer Start en selecteer vervolgens OK
  11. Registreer het Windows-installatieprogramma opnieuw. Open in Windows 10 en Windows 8 het menu Start en typ Run Open in Windows 7 het menu Start en selecteer Alle programma's > Accessoires > Run Voer in het dialoogvenster Run msiexec /unregister inen selecteer OK Doe hetzelfde opnieuw, maar voer deze keer msiexec /regserver in en selecteer OK

Aanbevolen: