Hoe een Wdf01000.sys-fout in Windows te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe een Wdf01000.sys-fout in Windows te herstellen
Hoe een Wdf01000.sys-fout in Windows te herstellen
Anonim

Het kan frustrerend zijn om de wdf01000.sys-fout in Windows te zien. Het oplossen ervan is echter eenvoudig te doen als u eenmaal begrijpt waarom het gebeurt. Dit is wat wdf01000.sys is, hoe het fout gaat en hoe je het kunt oplossen als je de fout tegenkomt.

De tips voor het oplossen van problemen in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Bottom Line

Wdf01000.sys is een stuurprogramma voor Windows, onderdeel van wat Microsoft het Windows Driver Framework noemt. Als het goed werkt, heb je niet door dat het in gebruik is. Alle huidige gebruikers van Windows 10, Windows 8 en Windows 7 zullen waarschijnlijk op zijn minst enige verwijzing naar wdf01000 vinden.sys in hun systemen.

Hoe veroorzaakt wdf01000.sys fouten?

Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder verouderde stuurprogramma's op oude apparatuur, per ongeluk gedownloade malware en beschadigde bestanden. Bovendien kunnen deze fouten op elk moment optreden, niet alleen bij het opstarten van een programma of het aansluiten van een apparaat, of kunnen ze alleen optreden wanneer u specifieke acties uitvoert.

Hoewel er verschillende manieren zijn waarop de fout kan worden vermeld, staat wdf01000.sys meestal in de tekst van de crashdump of foutcode, aan het einde van de fouttekst.

Image
Image

Hoe wdf01000.sys-fouten te herstellen

Het stuurprogramma wdf01000.sys is een standaard stuk software en het voorkomen of oplossen van de fout is consistent in alle Windows-versies.

  1. Gebruik Systeemherstel. Herstel de computer naar een eerder systeemherstelpunt en installeer alle nieuwe software of stuurprogramma's die u hebt toegevoegd opnieuw. Door het systeem naar een eerder tijdstip te herstellen, verwijdert u mogelijk de update of code die de fout heeft veroorzaakt.
  2. Start de computer opnieuw op. Koppel eerst alle apparaten los. Nadat de computer opnieuw is opgestart, sluit u elk apparaat opnieuw aan totdat de fout zich opnieuw voordoet en werkt u vervolgens de stuurprogramma's van dat apparaat bij. Dit helpt bij het isoleren van het stuurprogramma dat de fout heeft veroorzaakt. Hoewel het extra tijd kan kosten om elk onderdeel te controleren, zou het u rechtstreeks naar de oorzaak van het probleem moeten brengen.

  3. Scannen op malware. Wanneer de scan is voltooid, voert u de vereiste reparatieacties uit. Malware kan allerlei fouten en problemen met een computer veroorzaken. Een regelmatige, diepgaande malwarescan kan ook veel problemen voorkomen of stoppen.
  4. Controleer op beschadigde of verouderde stuurprogramma's. Gebruik Apparaatbeheer om de stuurprogramma's weer te geven die op de computer zijn geïnstalleerd. Corrupte en verouderde stuurprogramma's worden gemarkeerd met een geel uitroepteken. Een beschadigd of verouderd stuurprogramma veroorzaakt dit soort problemen, en het bijwerken van het stuurprogramma zou de fout en eventuele problemen die ermee samenhangen moeten stoppen.
  5. Repareer Windows-systeembestanden. Gebruik de Windows System File Checker (SFC) om beschadigde bestanden te herstellen. Corrupte bestanden zijn net zo slecht (of misschien erger) dan verouderde bestanden. Beschadigde bestanden op het systeem kunnen fouten en problemen met andere software op het systeem veroorzaken.

  6. Controleer schijf uitvoeren. Deze opdracht scant op beschadigde bestanden. Beschadigde bestanden lijken op corrupte bestanden, behalve dat er meestal iets ontbreekt in een beschadigd bestand. In veel gevallen isoleert en repareert het controleren van een systeem met Check Disk deze problemen.
  7. Wdf01000.sys opnieuw registreren. Gebruik het systeemregister om deze taak uit te voeren.

    Zoek altijd de herinstallatiebestanden en maak een back-up van het systeem voordat u wijzigingen aanbrengt in het register. Het register is een gecompliceerd onderdeel van het Windows-besturingssysteem, en het aanbrengen van wijzigingen aan het verkeerde kan voor meer problemen zorgen.

  8. Windows opnieuw installeren. Als al het andere fa alt, voorkomt de nucleaire optie vaak dat het probleem zich opnieuw voordoet. Wanneer het opnieuw installeren is voltooid, herstelt u uw bestanden vanaf een back-up. Als u Windows opnieuw installeert, wordt alles op de computer gewist, dus zorg ervoor dat u een actuele back-up van uw bestanden en toepassingen hebt voordat u begint.

Aanbevolen: