Hoe een kernelbeveiligingscontrolefout in Windows op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe een kernelbeveiligingscontrolefout in Windows op te lossen
Hoe een kernelbeveiligingscontrolefout in Windows op te lossen
Anonim

Foutfouten in de kernelbeveiligingscontrole in Windows 10, Windows 8 en Windows 7 verschijnen op het Blue Screen of Death wanneer een of meer gegevensbestanden niet slagen voor een integriteits- of compatibiliteitscontrole.

De foutmelding verschijnt meestal als volgt.

  • Uw pc heeft een probleem ondervonden en moet opnieuw worden opgestart. We verzamelen alleen wat foutinformatie en beginnen dan voor u opnieuw.
  • Stopcode: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Oorzaak van fouten bij kernelbeveiligingscontrole

Foutfouten bij de kernelbeveiligingscontrole treden meestal op bij het opstarten, afsluiten of in de slaapstand zetten van een computer. Meestal begint het probleem na een Windows-update of RAM-upgrade.

Verschillende problemen kunnen aan de basis liggen van een fout in de kernelbeveiligingscontrole. Hoewel de meest voorkomende verouderde stuurprogramma's, beschadiging van de harde schijf of RAM of een virus- of malware-infectie zijn, kan de fout ook worden veroorzaakt door schade aan Windows OS-bestanden.

Image
Image

Hoe fouten in de kernelbeveiligingscontrole op te lossen

In sommige gevallen is de oplossing zo eenvoudig als het verwijderen van een update of stuurprogramma. In andere gevallen kost het wat meer tijd en moeite om dit probleem op te sporen en op te lossen. Door te beginnen met de meest voorkomende en gemakkelijk op te lossen oplossingen en zo nodig op te werken tot meer uitdagende oplossingen, kunt u deze snel vinden en repareren.

  1. Verwijder alle verwijderbare randapparatuur. Voordat u begint met het probleemoplossingsproces, verwijdert u alle randapparatuur die mogelijk interfereert. Verwijder ook alle andere verwijderbare items, zoals cd's of flashdrives. Als een van deze losse of beschadigde verbindingen heeft, kan dit een fout in de kernelbeveiligingscontrole veroorzaken, omdat Windows bij het opstarten eerst verbinding maakt met deze items. Start de computer opnieuw op om te zien of dit de fout oplost. Als dit niet het geval is, gaat u verder met het oplossen van problemen.

    Controleer op dit moment andere verbindingen, zoals het netsnoer en de monitor.

  2. Scannen op malware. Een virus of andere schadelijke software kan de oorzaak zijn van de schade die de foutmelding heeft veroorzaakt. Zoek met behulp van Windows Defender of andere antivirussoftware naar malware die mogelijk schadelijk is voor het systeem en verwijder deze. Start opnieuw op nadat u klaar bent en ga door met het oplossen van problemen als de fout blijft bestaan.

  3. Schakel de automatische herstart van Windows uit. Wanneer de BSOD (Blue Screen of Death) verschijnt, voorkom dan dat de computer automatisch opnieuw opstart, zodat je de kans hebt om in te graven en te beginnen met het oplossen van problemen.
  4. Start Windows in de veilige modus. Door op te starten met alleen essentiële applicaties die actief zijn, kan het zijn dat een recent geïnstalleerde applicatie de foutmelding heeft geactiveerd. Gebruik indien nodig de aan/uit-knop om een harde herstart uit te voeren. Eenmaal in de Veilige modus, verwijder programma's die zijn toegevoegd voordat de kernelbeveiligingscontrole fout verscheen. Start de computer opnieuw op en probeer het opnieuw. Als de fout nog steeds verschijnt, gaat u verder met het oplossen van problemen.
  5. Update de stuurprogramma's. Een beschadigd apparaatstuurprogramma is een van de meest voorkomende redenen waarom dit probleem optreedt. Controleer met Apparaatbeheer of er updates voor stuurprogramma's beschikbaar zijn, installeer deze en start de computer opnieuw op nadat u dit hebt gedaan. Ga door met het oplossen van problemen als de fout aanhoudt.

  6. Controleer op Windows-updates. Hoewel Windows-updates doorgaans automatisch worden geïnstalleerd, is er mogelijk een update beschikbaar die u nog niet hebt gedownload, waardoor het probleem mogelijk wordt opgelost. Windows moet opnieuw opstarten na eventuele updates, dus controleer of de fout is verdwenen zodra de computer opnieuw opstart.
  7. Voer een scan uit om mogelijke RAM-problemen te diagnosticeren. Windows Memory Diagnostic (WMD) is een gratis tool die vroeger beschikbaar was bij Microsoft en nog steeds beschikbaar is om te downloaden van een betrouwbare bron. Er zijn echter ook veel andere gratis geheugentests die u misschien wilt gebruiken. Start de computer opnieuw op nadat u de tool hebt gebruikt. Als de fout nog steeds verschijnt, gaat u verder met het oplossen van problemen.
  8. Scan het systeem om te controleren op corrupte bestanden. Met behulp van de systeembestandscontrole kunt u problemen met beveiligde Windows-bestanden opsporen. De tool vervangt alle beschadigde bestanden die het vindt. Start de computer opnieuw op om te zien of dit de fout oplost. Als dit niet het geval is, gaat u verder met het oplossen van problemen.

  9. Controleer de harde schijf op fouten. Een ander hulpmiddel dat in Windows is ingebouwd, is het hulpprogramma voor foutcontrole, dat u op elk moment handmatig kunt uitvoeren om fouten op de harde schijf te identificeren (en te corrigeren). Na gebruik van de Error Checking Tool is een herstart vereist. Als de fout nog steeds verschijnt, ga dan door met het oplossen van problemen.
  10. Herstel het systeem naar een eerder werkpunt. Als u Windows Systeemherstel gebruikt, worden alle wijzigingen die het probleem kunnen veroorzaken ongedaan gemaakt, waardoor de computer in feite teruggaat in de tijd naar een punt waarop deze correct werkte.
  11. Gebruik de Opstarthersteltool. Als u nog steeds de BSOD ziet wanneer u de computer opstart, voert u de Startup Repair Tool uit om eventuele openstaande problemen automatisch op te lossen. Een opstartreparatie (voorheen Automatische reparatie genoemd) is een effectief hulpmiddel om een computer te repareren die niet goed opstart. Opstartherstel is beschikbaar via het menu Geavanceerde opstartopties.
  12. Reset de computer. Reset deze pc gebruiken in Windows 10 of Windows 8 is het laatste redmiddel om te proberen als geen van de eerdere pogingen om problemen op te lossen werkte. Je hebt de mogelijkheid om je bestanden te behouden, alles te verwijderen of de computer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Pas op met deze optie als u niet helemaal opnieuw wilt beginnen met uw computer.

Aanbevolen: