Je Nintendo-account is mogelijk gecompromitteerd. Dit is wat u nu moet doen

Je Nintendo-account is mogelijk gecompromitteerd. Dit is wat u nu moet doen
Je Nintendo-account is mogelijk gecompromitteerd. Dit is wat u nu moet doen
Anonim

Het is mogelijk dat hackers toegang hebben gekregen tot je Nintendo-account, persoonlijke informatie hebben gestolen en frauduleuze aankopen hebben gedaan. Nintendo neemt in dat geval rechtstreeks contact met je op. Bescherm uzelf door tweefactorauthenticatie in te schakelen.

Image
Image

Update: Volgens Business Insider heeft Nintendo het aantal getroffen accounts op basis van meer onderzoek herzien tot 300.000.

Nintendo heeft aangekondigd dat er sinds april ongeveer 160.000 spelersaccounts zijn gehackt. Ze raden alle spelers met een Nintendo-account aan om twee-factor-authenticatie (2FA) in te schakelen om hun gegevens te beveiligen.

Hoe dit gebeurde: Nintendo zegt dat hackers toegang hebben gekregen tot een ouder inlogsysteem, de Nintendo Network ID (NNID), dat werd gebruikt voor Wii U- en 3DS-systemen in het verleden. Het bedrijf stond toe dat dit oudere systeem verbinding maakte met het nieuwere Nintendo-account, dat wordt gebruikt voor Switch-gebruikers.

Stappen ondernemen: Nintendo heeft deze verbinding nu opgeheven, waardoor de NNID overbodig is geworden (en niet langer in staat om nieuwere accounts in gevaar te brengen). Het beveelt ook aan (en geeft stapsgewijze instructies voor) het inschakelen van 2FA op je Nintendo-account.

Nintendo zal iedereen wiens account is geopend via e-mail op de hoogte stellen en je wachtwoord opnieuw instellen. Je moet vanaf nu inloggen met een Nintendo-account, niet met een NNID. Als je hetzelfde wachtwoord voor beide hebt gebruikt, zegt het bedrijf, overweeg dan sterk om het een of het ander (of beide) te wijzigen, omdat je betalingsgegevens mogelijk illegaal worden gebruikt. Als je frauduleuze aankopen aantreft, kun je onmiddellijk contact opnemen met Nintendo.

The big picture: Omdat we allemaal thuis blijven tijdens de COVID-19-pandemie, zijn games zoals Nintendo's Animal Crossing ongelooflijk populair geworden, waarbij veel mensen de console kopen om te spelen het spel. Hoewel iedereen zonder een oudere NNID beschermd moet zijn tegen hackers, is het inschakelen van 2FA een gemakkelijke manier om je account te beveiligen, hoe dan ook.

Aanbevolen: