Logitech M510 draadloze muis: comfort ontmoet maatwerk in dit programmeerbare apparaat

Inhoudsopgave:

Logitech M510 draadloze muis: comfort ontmoet maatwerk in dit programmeerbare apparaat
Logitech M510 draadloze muis: comfort ontmoet maatwerk in dit programmeerbare apparaat
Anonim

Bottom Line

De Logitech M510 draadloze muis biedt een voorgevormde pasvorm en is een geweldige upgrade van een eenvoudige, niet-programmeerbare muis, maar hij heeft last van grillige prestaties.

Logitech M510 draadloze muis

Image
Image

We hebben de Logitech M510 draadloze muis gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je klaar bent om een stap verder te gaan dan je standaard bedrade muis met drie knoppen, is de Logitech-reeks een uitstekende plek om te beginnen, en de M510 draadloze muis is een waardige optie. Deze draadloze muis heeft een voorgevormde vorm die is gericht op het vergroten van een comfortabelere pasvorm en wordt geleverd met zijwaarts scrollen, zoomen en volledige controle over vijf knoppen via de bijbehorende Logitech Options-software. Het biedt geen wereldschokkende snelheid, resolutie of nauwkeurigheid, maar het niveau van controle is een aantrekkelijke aankoop voor uw thuiskantooropstelling.

Ontwerp: Slank en ergonomisch

De Logitech M510 Wireless Mouse is slanker dan de meeste muizen. Het cinched midden zorgt voor een comfortabele pasvorm van de handpalm op de bovenkant van de muis met vingers gewikkeld rond de zijkanten in het met rubber gegrepen gebied. Hoewel het wordt geadverteerd als een muis van volledige grootte, is het slechts iets langer dan de Logitech Master MX3 of Logitech Marathon Mouse M705. Beide modellen zijn echter aanzienlijk breder.

Net als zijn tegenhangers heeft de M510 een aan/uit-knop aan de onderkant van het apparaat en programmeerbare knoppen, waaronder twee bij de duimsteun. Hoewel deze muis slechts twee extra knoppen lijkt te hebben dan je zou zien in een standaardmuis, biedt de toevoeging van de scrollwielknop en side-scrolling-acties meer mogelijkheden dan op het eerste gezicht lijkt zonder de hand te overweldigen. Het batterijcompartiment is ook gemakkelijk te openen en te sluiten, het klikt soepel op zijn plaats, en het heeft een sleuf voor de Logitech USB-ontvanger voor eenvoudig opbergen.

Image
Image

Performance: Een grotendeels responsieve en snelle multitasker

Het mooie van de M510 is het programmeerbare karakter van deze draadloze muis. Het is veel capabeler dan zijn gestroomlijnde uiterlijk. De terug- en vooruit-knoppen die zich bij de duimsteun bevinden, zijn voornamelijk bedoeld om gemakkelijk surfen op het web te ondersteunen. Omdat ik kleine handen heb, was deze beweging een beetje langdradig en enigszins storend.

Het scrollwiel is ook programmeerbaar op basis van de klikfunctie en de linker- en rechterrichting. Ik heb ervoor gekozen om desktop links/rechts-functies toe te wijzen aan die knoppen, waardoor het navigeren op meerdere desktops en displays een fluitje van een cent was. Zoomen wordt ook geleverd met verschillende keuzes, waaronder een slimme zoomfunctie die werkt zoals het klinkt: een klik op de knop zoomt intuïtief in en uit en omvat directionele scroll-bediening tijdens het inzoomen.

Het mooie van de M510 is het programmeerbare karakter van deze draadloze muis. Het is veel capabeler dan zijn gestroomlijnde uiterlijk.

Hoewel de 1000 DPI-gevoeligheid deze muis iets gevoeliger maakt dan een typische muis voor dagelijks gebruik, was het voltooien van zelfs de basis enigszins vervelend. De standaard scroll- en aanwijssnelheden voelden voor mij niet goed. Ik heb beide herhaaldelijk aangepast, maar ik kon geen gulden middenweg vinden tussen hogere snelheid en controle. Ik merkte ook consistente problemen op met nauwkeurigheid en snelheid. Klikken en scrollen kwamen met een duidelijke vertraging en sputteractie.

Een ander klein nadeel is het volume van het scrollwiel. Het maakte een luid klikkend geluid, tenzij ik een zeer gezamenlijke poging deed om mijn hand plat tegen het scrollwiel te drukken. Helaas is er geen knop om de scrollsnelheid te wijzigen of dat geluid te dempen.

Image
Image

Comfort: One size fits most

De combinatie van een slank postuur met voldoende oppervlakte voor de handpalm biedt een redelijk universele pasvorm. Gebruikers met zowel grotere als kleinere handmaten hebben een hoog niveau van comfort gemeld met de M510. Mijn kleine hand vond het ergonomisch vanwege de voorgevormde vorm, maar het was net iets te lang om comfortabel te voelen met alle knopbewegingen. Logitech zegt dat dit een tweehandig apparaat is, en ik kan zien dat dit alleen waar is als het goed is om de twee duimknoppen niet met de linkerhand te gebruiken.

De combinatie van een slank postuur met voldoende oppervlakte voor de handpalm biedt een vrij universele pasvorm.

Draadloos: solide USB-ontvanger

De Logitech M510 draadloze muis biedt geen Bluetooth-connectiviteit, maar wordt geleverd met stabiele 2,4 GHz draadloze prestaties via de Logitech Unifying USB-ontvanger. De draadloze prestaties van de USB-dongle waren consistent en onmiddellijk, ongeacht of ik hem op mijn MacBook, een Windows-laptop of een Chromebook had aangesloten. En hoewel Logitech zegt dat deze muis binnen een afstand van 30 voet kan werken, stopte hij een beetje kort op 15 voet.

Software: Degelijke opties en eenvoudig te configureren

Logitech Options maakt maatwerk een makkie. Het is gemakkelijk om de software op de Logitech-site te vinden, een account aan te maken als je er geen hebt, en dan kun je met de software tot zes randapparatuur aansluiten op de enige Unifying-ontvanger en functies toewijzen met een klik op een knop. Je vindt daar ook instellingen voor scrollsnelheid en aanwijzersnelheid, maar ik vond deze niet erg effectief om de nauwkeurigheid of snelheid te verbeteren.

Standaard is de software ingesteld om automatisch te updaten en wordt er een back-up van uw muisinstellingen opgeslagen voor het geval u aanpassingen moet terugdraaien. Het andere voordeel van de software is een visualisatie van de levensduur van de batterij, hoewel er geen echt percentage is. Maar u kunt een automatische e-mail ontvangen die u laat weten wanneer de batterij bijna helemaal leeg is en moet worden vervangen.

Image
Image

Bottom Line

Als je $ 50 tot $ 100 uitgeeft aan een draadloze muis, wordt de functieset aanzienlijk geopend. Maar het is lastiger om voor minder dan $ 50 een ergonomische muis te vinden met programmeerbare knoppen en dezelfde soort scrollfunctie. Met ongeveer $ 40 met een lange garantie, solide batterijduur en aanpassingsvermogen onderscheidt de M510's unieke waardeset hem van goedkopere concurrenten die niet dezelfde mix van functies bieden.

Logitech M510 draadloze muis versus Microsoft draadloze muis 900

De Microsoft Wireless Mouse 900 (zie op Amazon) is ongeveer $ 10 goedkoper en iets groter dan de M510, hoewel niet zo lang en breed. Alle knoppen bevinden zich aan de bovenkant van het apparaat, wat het een echt tweehandig model maakt. Een van die knoppen is bedoeld voor Windows-functies en heeft slechts beperkte functionaliteit met macOS, dus MacBook-gebruikers zullen dit geen ideale optie vinden. De levensduur van de batterij en de garantie zijn hetzelfde, maar de 900 biedt geen tilt-scrolling en biedt alleen maatwerk met drie knoppen in plaats van vijf.

Een veelzijdige en comfortabele muis die je productief houdt

De Logitech M510 draadloze muis is een betaalbare optie in de wereld van programmeerbare draadloze muizen. De unieke vorm spreekt shoppers aan die op zoek zijn naar een comfortabelere pasvorm en de Logitech-software houdt maatwerk eenvoudig en flexibel met slechts een klik op een knop. Hoewel de prestaties niet verbluffend zijn, weegt het goede zwaarder dan het slechte tegen een redelijke prijs.

Specs

  • Productnaam M510 draadloze muis
  • Product Merk Logitech
  • UPC 097855066596
  • Prijs $40.00
  • Gewicht 4.55 oz.
  • Productafmetingen 4,72 x 2,56 x 1,61 inch.
  • Kleur Zwart, Blauw of Rood
  • Garantie 3 jaar
  • Compatibiliteit Windows, macOS, Linux, Chrome OS
  • Batterijlevensduur Tot 24 uur
  • Connectiviteit 2,4 Ghz draadloos

Aanbevolen: