Wat is geocachen?

Inhoudsopgave:

Wat is geocachen?
Wat is geocachen?
Anonim

Geocaching is een buitenactiviteit die GPS-technologie (Global Positioning System) combineert met schattenjacht. Het basisidee is dat iemand een cache met kleine items verbergt, de coördinaten noteert en die coördinaten vervolgens uploadt naar een website. Andere mensen kunnen die coördinaten dan gebruiken om de cache te vinden, een logboek te ondertekenen, een klein item van zichzelf achter te laten en het dan terug te leggen zodat de volgende persoon het kan vinden.

Wat is een geocache?

Een geocache is een kleine weerbestendige container die verborgen is voor geocachers om te vinden. De inhoud varieert van exemplaar tot exemplaar, maar elke geocache bevat een logboek dat geocachers kunnen ondertekenen na een succesvolle vondst, en de meeste bevatten een assortiment van kleine items die swag worden genoemd. Geocachers zijn vrij om één item te verwijderen na een succesvolle vondst, maar alleen als ze het vervangen door iets van gelijke of grotere waarde.

Image
Image

Basisinstructies voor Geocaching

Geocaching kan gemakkelijk of moeilijk zijn, afhankelijk van waar een bepaalde cache is verborgen en hoeveel zorg is besteed aan het opbergen ervan. Sommige caches zijn een uitdaging om te bereiken vanwege moeilijk of afgelegen terrein, en sommige zijn moeilijk te vinden vanwege een bijzonder slimme verstopplek.

Zo ziet het algemene proces van het zoeken naar een geocache eruit:

  1. Verkrijg de coördinaten voor een lokale geocache.
  2. Lokaliseer de cache met behulp van een handheld GPS-apparaat, een app op je telefoon of andere navigatietechnieken.
  3. Ontdek de verborgen locatie van de cache.

    Geocachers zijn slim en de cache kan moeilijk te vinden zijn, zelfs als je op de juiste locatie bent. Kijk boven en onder dingen en probeer te bedenken waar je een cache op dit terrein zou kunnen verbergen.

  4. Na het vinden van de geocache: teken het logboek, verwijder een item als je wilt, plaats een item van gelijke of grotere waarde in de cache als je er een hebt verwijderd, en breng de cache voorzichtig terug naar zijn schuilplaats.
  5. Bestudeer de site zorgvuldig en verwijder eventuele tekenen van uw aanwezigheid. Maak het de volgende geocacher niet makkelijker, maar ook niet moeilijker.

Wat zijn trackables voor geocaching?

De meeste items, of swags, die in geocaches worden gevonden, zijn slechts kleine snuisterijen die je naar believen kunt meenemen of achterlaten. Trackables zijn een beetje anders, in die zin dat ze specifiek bedoeld zijn om van de ene geocache naar de andere te worden verplaatst. Als je een trackable vindt, neem hem dan alleen mee als je van plan bent hem in de nabije toekomst daadwerkelijk naar de volgende cache te verplaatsen.

Er zijn een paar verschillende soorten trackables:

  • Reisbugs: dit is de originele trackable en heeft de vorm van metalen dogtags die aan een ander item zijn bevestigd. De dogtags bevatten een volgnummer en enkele instructies. Als je er een vindt, kun je de website geocaching.com bezoeken om te zien wat je moet doen.
  • Geocoins: dit zijn kleine munten met unieke ontwerpen en volgnummers. Als de munt is geactiveerd, kun je op een site als geocaching.com zien wat je ermee kunt doen. Als het niet is geactiveerd, kun je het zelf activeren en desgewenst in je eigen geocache plaatsen.
  • Andere trackables: je kunt stickers, lego's en andere kleine items met trackingcodes vinden. Het item kan u naar een trackingsite verwijzen, in welk geval u de code daar kunt invoeren om het doel van het item te ontdekken.

Als je een trackable vindt, heb je een paar keuzes. Je kunt het voor de volgende persoon achterlaten, of je kunt het meenemen. Als je besluit om het te gebruiken, vereist de geocaching-etiquette dat je de trackingcode invoert op de juiste website, meestal geocaching.com, en ontdek het doel van het item.

De eigenaar van een trackable wil misschien dat je hem naar een andere cache in de buurt verplaatst, of hij kan een specifieke bestemming hebben. Als je niet bereid bent om de trackable te helpen zijn doel te bereiken, laat hem dan in de cache voor de volgende persoon.

Vereiste uitrusting voor geocaching

Voordat je op je eerste geocachejacht begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste uitrusting hebt om de klus te klaren. De exacte apparatuur die u nodig heeft, hangt af van de locatie van uw vraag. Een geocache die verborgen is in een plaatselijk park zal bijvoorbeeld beter toegankelijk zijn dan een geocache die, met toestemming, verborgen ligt in het achterland van een particulier bosgebied.

Geocaching is vrij eenvoudig om in te komen, maar je hebt deze basisbeginselen minimaal nodig:

  • GPS-apparaat: Een handheld GPS-apparaat of een robuuste smartphone met ingebouwde GPS is voldoende om de coördinaten van een geocache te lokaliseren.
  • Backup power: Extra batterijen of een draagbare oplader om je GPS-tracker of telefoon aan de gang te houden als de batterijen leeg raken.
  • Een manier om het logboek te ondertekenen: Sommige caches bevatten een pen, maar neem er zelf een mee voor het geval dat.
  • Verse logboeken: Als het bestaande logboek vol is, kun je een geheel nieuw logboek achterlaten, zodat mensen de geocache kunnen blijven gebruiken.
  • Swag: Als je iets uit de cache wilt pakken, zorg er dan voor dat je een klein item of een gelijke of grotere waarde achterlaat.

Afhankelijk van omstandigheden zoals het weer en de moeilijkheid om de door jou gekozen geocache te bereiken, wil je misschien ook items inpakken zoals:

  • UV-licht als je op zoek bent naar een nachtcache met UV-reflectoren.
  • Gereedschappen zoals een zaklamp, kleine spiegel, uitschuifbare magneet en flexibel mechanisch ophaalgereedschap om je te helpen de cache te lokaliseren en te bereiken.
  • Water en snacks om je gehydrateerd en gevoed te houden.
  • Een logroller als je op zoek bent naar een microcache.
  • Camera om wat foto's van je reis te maken.
  • Regenkleding als de kans bestaat dat het weer omslaat.
  • Eerste hulp kind inclusief verband en antisepticum.
  • Bug spray als je in een gebied bent met bijtende of stekende insecten.
  • Sunblock als er een kans is dat je een tijdje in de zon zult zijn.
  • Toestemming om op het land te zijn waar de cache verborgen is, indien nodig.

Waar vind je geocache-coördinaten?

Er zijn een aantal bronnen voor geocachecoördinaten. De hobby is begonnen op een mailinglijst voor GPS-enthousiastelingen, maar je kunt vandaag de dag coördinaten vinden op websites en in apps.

Hier zijn enkele van de beste plaatsen om geocache-coördinaten bij jou in de buurt te vinden:

  • Geocaching.com: dit is de oudste en meest populaire bron voor geocache-coördinaten. Lidmaatschap is vereist, maar ze bieden veel informatie over de moeilijkheid om elke cache te bereiken en hebben zelfs een app om te helpen bij je zoektocht.
  • OpenCaching.us: Deze site heeft minder geocaches, maar alle door de gebruiker ingediende caches zijn geverifieerd en goedgekeurd door het personeel. Naast traditionele geocaches hebben ze ook varianten zoals webcam- en podcastcaches.
  • Terracaching.com: Deze site is exclusiever, omdat het lidmaatschap niet open is. Nieuwe leden moeten worden gesponsord door bestaande leden, wat betekent dat je bestaande leden moet ontmoeten als je er nog geen kent.
  • EarthCache: deze site wordt beheerd door de Geological Society of America en werkt samen met Geocaching.com voor bepaalde functionaliteit. In plaats van caches te vinden die andere mensen hebben verborgen, leidt het je naar unieke en interessante geologische kenmerken.

Aanbevolen: