Brother MFC-L6800DW Printer Review: Small Business Printing

Inhoudsopgave:

Brother MFC-L6800DW Printer Review: Small Business Printing
Brother MFC-L6800DW Printer Review: Small Business Printing
Anonim

Bottom Line

De Brother MFC-L6800DW is de perfecte middenweg tussen een printer voor thuisgebruik en een kopieerapparaat voor kleine bedrijven met alle functies. Het biedt snel, hoogvolume, zwart-wit printen en scannen tegen een zeer redelijke prijs.

Broer MFC-L6800DW

Image
Image

We hebben de Brother MFC-L6800DW-printer gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Brother's MFC-L6800DW is een imposante, leisteengrijze toren die eruitziet als een monsterlijke thuisprinter of een miniatuur kantoorfotokopieerapparaat, afhankelijk van je perspectief. Deze dualiteit tussen thuis en professioneel bepa alt elk aspect van het ontwerp. De printer biedt elegante esthetiek en indrukwekkende functies die u van een professionele printer mag verwachten, maar tegen een schaal en prijs die volledig haalbaar zijn voor een serieus thuiskantoor of een klein bedrijf.

We hebben de MFC-L6800DW grondig getest en getest op het printen en scannen van een verscheidenheid aan media om te zien waar hij het sterkst was en waar Brother moest bezuinigen om die relatief toegankelijke prijs te halen. Uiteindelijk waren we blij om slimme, gerichte functies te vinden die dit een ideale alles-in-één maken voor het printen en scannen van grote volumes.

Image
Image

Ontwerp: lang, donker en knap

Het ontwerp van de MFC-L6800DW is strak en ingetogen. Het is relatief lang en rechthoekig en doet denken aan de vormfactor van een typische kantoorprinter/fotokopieerapparaat, maar dit is niet uw traditionele lichtgrijze of beige kantoorapparaat. In plaats daarvan heeft het een donkere, leigrijze afwerking die meer doet denken aan The Matrix dan aan Office Space, waardoor het een vleugje klasse krijgt.

Deze hoogwaardige kwaliteit komt vooral tot uiting in de gestroomlijnde interface. Het numerieke toetsenblok en de power-lamp gaan volledig op in de matgrijze behuizing wanneer ze niet in gebruik zijn. Met een hoogte van 20 inch, maakt de hoogte van de printer het ook mogelijk om een handige kleine voetafdruk te hebben in verhouding tot zijn totale omvang. Het heeft een indrukwekkende basispapiercapaciteit van 570 vel die kan worden uitgebreid tot 2650 vel met optionele laden, die verkrijgbaar zijn bij de fabrikant.

Het is relatief lang en rechthoekig en doet denken aan een traditionele kantoorprinter/fotokopieerapparaat, maar de donkere, leisteengrijze afwerking is donkerder dan de traditionele lichtgrijze en beige tinten van kantoorapparatuur, wat het een vleugje klasse geeft.

Configuratieproces: Plug en play

Het instellen van de MFC-L6800DW was heel eenvoudig. De instructies worden uiteengezet in een snelle installatiehandleiding, die samen met de volledige handleiding wordt meegeleverd. Het proces van uitpakken, verbinding maken met het lokale draadloze netwerk en het afdrukken van een eerste testpagina duurde slechts vijftien minuten. Het kostte toen echter nog eens vijf tot tien minuten zoeken naar, downloaden en bijwerken van de juiste stuurprogramma's om toegang te krijgen tot de volledige reeks mogelijkheden van de MFC-L6800 DW. Dit omvat essentiële mogelijkheden zoals dubbelzijdig printen en scannen.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: Redelijke hoge kwaliteit, zonder afbeeldingen

Het printen van de MFC-L6800DW is weliswaar beperkt tot zwart-wit, maar is snel, functioneel en geoptimaliseerd voor bulkdocumenten. Bij het printen van enkelzijdige, standaard tekstdocumenten konden we bijna de nominale snelheid van 48 pagina's per minuut halen. Het afdrukken van dubbelzijdige documenten vertraagde tot ongeveer 20 pagina's per minuut, een behoorlijke reductie.

Tekstdocumenten waren van redelijk hoge en constante kwaliteit. Tijdens het rigoureuze testproces hebben we elke pagina nauwkeurig onderzocht op artefacten. Over het algemeen waren er slechts een handvol kleine, incidentele artefacten, vaak niet ernstiger dan een vlekje verdwaalde inkt.

Het printen van de MFC-L6800DW is weliswaar beperkt tot zwart-wit, maar is snel, functioneel en geoptimaliseerd voor bulkdocumenten.

De printer verwerkt afbeeldingen minder goed. We merkten een zekere lichte en onontkoombare korreligheid op die vloeiende gradiënten en kleine details in foto's doorbrak. Dit is niet ideaal, maar niet slechter dan je normaal zou verwachten van een zwart-wit laserprinter. Als u foto's van hoge kwaliteit wilt afdrukken, heeft u een printer nodig die daarin is gespecialiseerd.

Scannerkwaliteit: kwantiteit boven kwaliteit

De flatbedscanner van legal-formaat van de MFC-L6800DW is snel en effectief. Dat gezegd hebbende, hadden we wat problemen om de afbeelding goed uit te lijnen bij het scannen van boeken op groot formaat. De echte ster van de show is echter de aan de bovenkant gemonteerde automatische documentinvoer, die dubbelzijdige documenten in één keer kan scannen met een indrukwekkende clip. Bij de eenvoudigste instellingen voor zwart-wit documenten kan de feeder tot 50 dubbelzijdige pagina's per minuut bereiken. De lade kan maximaal 80 pagina's tegelijk bevatten, wat misschien laag klinkt gezien de scansnelheid, maar het is ook heel gemakkelijk om extra pagina's toe te voegen terwijl de scanner draait.

De echte ster van de show is echter de aan de bovenkant gemonteerde automatische documentinvoer, die dubbelzijdige documenten in één keer en met een indrukwekkende clip kan scannen.

Faxkwaliteit: Over het algemeen solide

De faxkwaliteit van de MFC-L6800DW komt overeen met zijn scan- en afdrukmogelijkheden, waardoor een hoge efficiëntie wordt bereikt voor eenvoudige documenten tegen lage kosten, tot fijnkorrelige kwaliteit in meer gedetailleerde afbeeldingen. Het heeft een totaal geheugen van maximaal 500 pagina's als buffer in geval van afdrukproblemen, en werkt zowel via een telefoonlijn (met een standaard 33.6k-modem) als via een pc.

Image
Image

Software/Connectiviteit: Universele opties

Zoals hierboven vermeld, was het verbinden van de MFC-L6800DW met het Wi-Fi-netwerk snel en eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is de aanwijzingen op het scherm volgen vanaf het ingebouwde touchscreen. De MFC-L6800DW ondersteunt ook de standaardsuite van extra verbindingsopties: Ethernet of rechtstreekse verbinding via USB, evenals de Apple AirPrint-, Google Cloud Print- en Mopria-apps voor mobiel printen.

Brother's eigen iPrint & Scan-app zorgt voor leuke extra's, zoals rechtstreeks scannen naar de opslag van je mobiele telefoon of inktniveaubewaking op afstand. De gebruikersinterface op het 4,85-inch touchscreen van de printer is duidelijk en functioneel, met grote, leesbare pictogrammen en scherpe tekst. Het touchscreen kan wat traag aanvoelen als je gewend bent om de hele dag met moderne smartphones te swipen, maar het reageert meer dan genoeg voor de eisen.

Prijs: de meeste printer voor uw dollar

De MFC-L6800DW staat op de website van de fabrikant voor $ 699,99 en is meestal $ 100 minder op Amazon. Dat prijspunt klinkt misschien aanzienlijk voor een thuisprinter, maar deze machine is in wezen een alles-in-één voor thuisgebruik. Voor dit afdrukvolume, deze snelheid en kwaliteit en met alle meegeleverde connectiviteitsfuncties is $ 700 eigenlijk vrij laag.

Naast de redelijke kosten profiteert u van de besparingen die voortvloeien uit de hoge capaciteit van de enkele kleurentoner van de printer. De meegeleverde high-capacity toner is geschikt voor het afdrukken van 8000 pagina's, wat gemiddeld een tot twee cent per pagina is bij aankoop van Brother's officiële vervangingen à la carte voor een vermelde $ 130, met nog grotere efficiëntie mogelijk door te upgraden naar een grotere tonervervanger die drukt tot 12.000 pagina's af voor $ 150.

Concurrentie: de middenweg

Voor de aangeboden kosten en functies steekt de MFC-L6800DW van Brother ver boven zijn gewicht uit als we naar de concurrentie kijken, waarbij het verschil tussen kosten en kwaliteit wordt verdeeld in een aantrekkelijke pro-consumentenverhouding.

HP's LaserJet Enterprise-serie biedt een vergelijkbare reeks functies voor een all-in-one printer/scanner/fax van dit formaat, maar tegen meer dan het dubbele van de kosten voor een model met vergelijkbare mogelijkheden. HP is een gerenommeerd merk in de ruimte en wordt over het algemeen iets beter beoordeeld, maar Brother verslaat HP op prijs met weinig opoffering aan kwaliteit en functies.

De analoog van Lexmark in termen van functies is ook vergelijkbaar geprijsd. Het WorkCentre van Xerox ligt aanzienlijk lager dan de prijs van Brother voor vergelijkbare mogelijkheden, zij het met een lagere algehele afdruksnelheid en minder flexibiliteit met papierformaten. Deze alternatieven hebben echter niet alleen een lelijke esthetiek, maar zijn ook het onderwerp geweest van veel meer klachten tijdens hun klantrecensies (inclusief gemelde problemen zoals defecte componenten, verbindingsproblemen en vlekkerige ondersteuning van de fabrikant). Op basis van ons onderzoek slaagt Brother erin dezelfde of betere prestaties en specificaties te behalen met minder algemene problemen.

Kwaliteit voor kleine bedrijven tegen een prijs voor een thuiskantoor

De Brother MFC-L6800DW biedt de perfecte balans tussen snelheid, functies en kosten voor een printer voor elk budgetgericht klein bedrijf of thuiskantoor. Waar de afdruksnelheid en ladecapaciteit voor gemiddelde thuisgebruikers buitensporig kunnen zijn, kosten vergelijkbare zakelijke aanbiedingen vaak twee keer zoveel voor dezelfde kwaliteit en mogelijkheden.

Specs

  • Productnaam MFC-L6800DW
  • Product Merk Brother
  • UPC 012502642084
  • Prijs $699.99
  • Releasedatum februari 2016
  • Productafmetingen 14 x 15 x 20 inch.
  • Ondersteunde papierformaten Letter, Legal, Executive, A4, A5, A6
  • Aantal lades 2 (standaard - 520, multifunctioneel - 50) + 2 optioneel (250 of 520)
  • Garantie 1 jaar
  • Type printer monochrome laser
  • Connectiviteitsopties Draadloos 802.11 b/g/n, Gigabit Ethernet, Hi-Speed USB 2.0, AirPrint®, Google Cloud Print™ 2.0, Brother iPrint&Scan, Mopria®, Cortado Workplace, Wi-Fi Direct®, NFC

Aanbevolen: