Hoe te printen naar PDF

Inhoudsopgave:

Hoe te printen naar PDF
Hoe te printen naar PDF
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Windows: Kies de Microsoft Print to PDF optie. Linux: Kies Afdrukken naar bestand.
  • Chrome: Control+ P > Opslaan als PDF. Safari: File > Print > PDF > Save as PDF.
  • Android: Chrome-app gebruiken: Menu > Share > Print >Opslaan in PDF.

Dit artikel legt verschillende manieren uit om een bestand op te slaan in de PDF-bestandsindeling op Windows-, Linux-, macOS-, Android- en iOS-apparaten. Afhankelijk van de software of het besturingssysteem dat u gebruikt, kunt u mogelijk naar PDF afdrukken zonder zelfs maar iets te hoeven installeren.

Gebruik Microsoft Afdrukken naar PDF in Windows 10

Een ingebouwde PDF-printer is inbegrepen in Windows 10 genaamd Microsoft Print to PDF die werkt ongeacht het programma dat u gebruikt. Doorloop het normale afdrukproces, maar kies de PDF-optie in plaats van een fysieke printer, waarna u wordt gevraagd waar u het nieuwe PDF-bestand wilt opslaan.

Image
Image

Als u de printer "afdrukken naar PDF" niet ziet staan in Windows 10, kunt u deze in een paar eenvoudige stappen installeren.

  1. Open het hoofdgebruikersmenu met de Win+X sneltoets.
  2. Kies Instellingen > Apparaten > Printers en scanners > Toevoegen een printer of scanner.

    Image
    Image
  3. Selecteer de link met de naam De printer die ik wil, staat niet in de lijst.

  4. Selecteer Voeg een lokale printer of netwerkprinter toe met handmatige instellingen en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  5. Kies BESTAND: (Afdrukken naar bestand) onder de optie Gebruik een bestaande poort en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  6. Kies Microsoft aan de linkerkant en vervolgens Microsoft Print To PDF aan de rechterkant.

    Image
    Image
  7. Selecteer Next en volg de wizard, accepteer eventuele standaardinstellingen om de PDF-printer toe te voegen aan Windows 10. Wanneer u daarom wordt gevraagd, kunt u de printer een naam geven die u maar wilt.

Gebruik afdrukken naar bestand in Linux

Sommige versies van Linux hebben een vergelijkbare optie als Windows 10 bij het afdrukken van een document.

Image
Image

Als u onder Linux naar PDF wilt afdrukken, kiest u Afdrukken naar bestand in plaats van een gewone printer. Als u de optie krijgt, selecteert u PDF als uitvoerformaat, anders wordt het standaard het PDF-formaat. Gebruik de mapkiezer om te kiezen waar u het wilt opslaan en hoe u het een naam wilt geven, en gebruik vervolgens de knop Print om te voltooien.

Als uw Linux-besturingssysteem standaard geen PDF-afdrukken ondersteunt, kunt u een hulpprogramma van derden installeren. Daar staat hieronder meer over.

Gebruik de afdrukfunctie in Google Chrome

U kunt ook afdrukken naar PDF in Google Chrome:

  1. Gebruik de Ctrl+P sneltoets om de afdrukopties te openen, of ga naar het Chrome-menu (de drie gestapelde stippen) en kies Print.
  2. Kies Opslaan als PDF in het menu naast Bestemming.

    Image
    Image
  3. Selecteer Save om de PDF een naam te geven en te kiezen waar deze naartoe moet.

Exporteren of de afdrukfunctie gebruiken voor Safari op macOS

Er zijn twee manieren om vanuit Safari naar PDF te printen: via File > Export as PDF of via de reguliere printfunctie.

  1. Ga naar File > Print of gebruik de Command+P sneltoets.
  2. Selecteer PDF in het menu linksonder in het afdrukdialoogvenster en kies Opslaan als PDF.

    Image
    Image

    Er zijn hier ook andere opties beschikbaar, zoals opslaan op iCloud Drive of verzenden als e-mail.

  3. Geef de PDF een naam en sla hem op waar je maar wilt.

Gebruik de Apple Books-app voor iPhone, iPad en iPod Touch

Apple's iOS- en iPadOS-apparaten hebben ook een PDF-printer, en je hoeft geen vreemde apps te installeren of ergens voor te betalen. Deze methode maakt gebruik van de Apple Books-app, dus die heb je nodig als je die nog niet hebt.

Vanaf de webpagina die u in PDF-formaat wilt hebben, gebruikt u de deeloptie in Safari om een nieuw menu te openen. Van daaruit selecteert u Boeken zoals u hieronder ziet, en de PDF wordt gemaakt en automatisch in uw bibliotheek ingevoegd.

Image
Image

De Apple Books-methode werkt ook voor andere dingen, zoals het opslaan van foto's naar PDF. Als u de optie niet ziet in het menu Delen, bladert u helemaal naar rechts, selecteert u Meer en kiest u de optie uit de lijst.

Een andere manier om een webpagina naar PDF op te slaan vanaf je iPhone of iPad is door Safari's ingebouwde PDF-creator te gebruiken. Hiermee kunt u op de PDF tekenen en deze opslaan op iCloud Drive of verzenden via e-mail of een andere berichten-app.

Op de pagina die u wilt afdrukken, opent u het deelmenu en tikt u op Options net onder de titel van de pagina en boven de vermelde apps. Selecteer PDF en dan Back Nu kun je het delen via een van je apps, tik op Markup om teken erop, sla het op in Bestanden, enz.

Image
Image

Gebruik de Chrome-app voor Android

De eenvoudigste manier om op Android naar PDF af te drukken, is door de Chrome-app te gebruiken, aangezien deze, net als de desktopversie, standaard de optie bevat.

  1. Open de pagina die u wilt afdrukken, open de menuknop rechtsboven en ga naar Share > Print.
  2. Kies Opslaan in PDF als de printer.

    Image
    Image

    Als u van plan bent de PDF naar uw Google Drive-account te uploaden, kunt u dat nu doen door Opslaan in Google Drive te selecteren. Je hebt de optie later ook.

  3. Wijzig de opslaginstellingen als je wilt, zoals het opnemen of uitsluiten van kleur of bepaalde pagina's. Doe dit door de pijl-omlaag bovenaan te selecteren.
  4. Selecteer de PDF knop aan de zijkant.
  5. Wanneer u wordt gevraagd om op te slaan, geeft u het bestand de gewenste naam en drukt u vervolgens op SAVE of gebruikt u de menuknop bovenaan om Drive te kiezenzodat het in plaats daarvan naar uw Google Drive-account wordt verzonden.

    Image
    Image

Gebruik de downloadfunctie voor Google Docs

Google Documenten is geen besturingssysteem, maar gezien het feit hoe wijdverbreid deze tekstverwerkingstool is, zouden we nalaten de mogelijkheden voor het afdrukken van pdf's niet te vermelden.

Er zijn een paar manieren om een Google-document naar PDF te converteren, maar we bespreken de manier waarop het bestand op uw computer wordt opgeslagen. Het is eenvoudig: open het document en ga naar File > Download > PDF Document (.pdf).

Image
Image

U kunt hetzelfde doen met Google Spreadsheets en Google Presentaties.

Installeer een gratis PDF-printer

Als u geen besturingssysteem of softwareprogramma gebruikt dat standaard PDF-afdrukken ondersteunt, kunt u een printertool van derden installeren. Er zijn talloze programma's die kunnen worden geïnstalleerd om een virtuele printer te maken met als enig doel iets naar een PDF af te drukken.

Eenmaal geïnstalleerd, wordt de virtuele printer weergegeven naast elke andere printer en kan deze net zo gemakkelijk worden geselecteerd als een standaard, fysieke. Verschillende PDF-printers hebben echter verschillende opties, dus sommigen van hen kunnen het document onmiddellijk in PDF opslaan, maar anderen kunnen de afdruksoftware aanroepen en vragen hoe u het wilt opslaan (bijv. compressie-opties, waar het moet worden opgeslagen, enz.).

Enkele voorbeelden zijn CutePDF Writer, PDF24 Creator, PDFlite, Pdf995, PDFCreator, Ashampoo PDF Free, TinyPDF en doPDF.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het installeren van sommige van deze programma's, vooral PDFlite, omdat ze je kunnen vragen om andere niet-gerelateerde programma's te installeren die je niet nodig hebt. U kunt ervoor kiezen om ze niet te installeren, maar zorg ervoor dat u ze overslaat wanneer daarom wordt gevraagd.

Gebruik in plaats daarvan een conversietool

Als u alleen een webpagina naar PDF wilt afdrukken, hoeft u zich geen zorgen te maken over het installeren van iets. Hoewel het waar is dat u met de bovenstaande methoden webpagina's naar PDF kunt converteren, zijn ze niet nodig omdat er online PDF-printers zijn die dat kunnen.

Bij een online PDF-printer hoeft u alleen maar de URL van de pagina in de converter te pluggen. Met PDFmyURL.com of Web2PDF plakt u bijvoorbeeld de URL van de pagina in het tekstvak en drukt u vervolgens op de knop Opslaan of Converteren om de PDF te maken en volgt u alle andere instructies om deze te downloaden.

Beide online PDF-printers slaan een klein watermerk op de pagina op.

Dit telt niet als een PDF-printer die niet hoeft te worden geïnstalleerd, maar de add-on Print Friendly & PDF kan in Firefox worden geïnstalleerd om webpagina's naar PDF af te drukken zonder dat u een systeembrede PDF-printer hoeft te installeren die van toepassing is naar al je programma's.

Als je een mobiel apparaat gebruikt, heb je misschien meer geluk met een speciale converter in plaats van te proberen de PDF via een website te uploaden. UrlToPDF is een voorbeeld van een methode voor Android.

Houd er rekening mee dat er ook PDF-conversieprogramma's zijn die bestanden naar het PDF-formaat kunnen converteren. Doxillion en Zamzar kunnen bijvoorbeeld MS Word-indelingen zoals DOCX naar PDF opslaan. In dit voorbeeld, in plaats van een PDF-printer te gebruiken die vereist dat u het DOCX-bestand eerst in Word opent voordat u het "afdrukt", kan een bestandsconversieprogramma het bestand naar PDF opslaan zonder dat het in een DOCX-viewer wordt geopend.

Wat betekent afdrukken naar PDF?

Een PDF "afdrukken" betekent gewoon iets opslaan in een PDF-bestand in plaats van op een fysiek stuk papier. Afdrukken naar een PDF is meestal veel sneller dan het gebruik van een PDF-conversietool, en is niet alleen handig om een webpagina offline op te slaan, maar ook om dingen te delen in het zeer populaire en algemeen aanvaarde PDF-bestandsformaat.

Wat een PDF-printer onderscheidt van een converter, is dat de printer daadwerkelijk wordt weergegeven als een printer en naast elke andere geïnstalleerde printer wordt vermeld. Wanneer het tijd is om af te drukken, kiest u gewoon de PDF-optie in plaats van een gewone printer, en er wordt een nieuwe PDF gemaakt die een replica is van wat u ook afdrukt.

Aanbevolen: