Astell & Kern AK Jr Review: een draagbare hi-res muziekspeler

Inhoudsopgave:

Astell & Kern AK Jr Review: een draagbare hi-res muziekspeler
Astell & Kern AK Jr Review: een draagbare hi-res muziekspeler
Anonim

Bottom Line

De Astell & Kern AK Jr is een stijlvolle DAP die geweldig klinkt, maar de batterijduur en schermresolutie zijn niet vergelijkbaar met die van sommige van zijn concurrenten.

Astell & Kern AK Jr

Image
Image

We hebben de Astell & Kern AK Jr gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Voor muziekpuristen, mensen met een enorme muziekbibliotheek of iedereen die hi-res audiobestanden wil downloaden, is de Astell & Kern AK Jr een digitale audiospeler die bedoeld is om een uitstekende geluidsweergave en voldoende opslagruimte te bieden. Een draagbare hifi-audiospeler met een uniek ontwerp, de Astell & Kern AK Jr biedt ondersteuning voor meerdere bestandsindelingen, uitbreidbare opslag en externe USB DAC-functionaliteit. Ik heb de Astell & Kern AK Jr samen met vijf andere DAP- en MP3-spelers getest om te zien hoe het ontwerp, de functies en de geluidskwaliteit zich verhouden tot andere opties op de markt.

Image
Image

Ontwerp: Stijlvol… op het eerste gezicht

De Astell & Kern AK Jr is 4,61 inch lang en 2,08 inch breed, dicht bij dezelfde afmetingen als de originele iPhone SE. De speler die ik heb getest was roségoud, maar hij is verkrijgbaar in andere kleuren, zoals zilver. De behuizing is van aluminium met een glazen achterkant en voelt over het algemeen stevig aan.

Op het eerste gezicht is de AK Jr aantrekkelijk, maar hij heeft een aantal vreemde ontwerpkenmerken die hem minder functioneel en aantrekkelijk maken. Het heeft een 3,1-inch touchscreen, dat alleen een WQVGA-resolutie heeft (400 x 240). Het scherm bedekt ook niet de hele voorkant. Er is een groot gebied van wat lijkt op verspilde ruimte onder het scherm, waar meer dan een centimeter lege randruimte is zonder knoppen of bedieningselementen. De bezel loopt ook taps toe en het creëert scherpe hoeken die bijna puntig zijn, genoeg dat ik mezelf een paar keer krabde toen ik de AK Jr uit mijn zak trok.

Langs de omtrek zijn er speciale knoppen voor trackcontrole en stroom en een microSD-slot, maar het is niet afgedekt, dus het is niet beschermd tegen stof en vuil. De hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm bevindt zich bovenop het apparaat, wat ik leuk vond omdat het helpt voorkomen dat het snoer in de knoop raakt. Er is ook een volumewiel, dat bediening met één hand mogelijk moet maken, maar ik vond de volumeknop kieskeurig en te los, en het springt verschillende volumeniveaus omhoog of omlaag als je te snel scrolt. Ik had liever alleen fysieke volumetoetsen gehad.

Image
Image

Geluidskwaliteit: Uitstekend

Geluidskwaliteit is waar de Astell & Kern AK Jr gedijt. Nummers hebben diepte en helderheid, en muziek klinkt uitstekend. De AK Jr ondersteunt verschillende bestandsindelingen, waaronder FLAC, WAV, WMA, MP3, OGG, APE (normaal, hoog, snel), AAC, ALAC, AIFF, DFF en DSF.

Ik heb een WAV-versie van Alanis Morrisette's Jagged Little Pill gedownload. Ik had het album al een tijdje niet gehoord, dus dit was de eerste keer dat ik het in dit formaat hoorde, en ik kan niet beginnen uit te drukken hoe geweldig het klonk. De zang van Alanis klonk minder helder, en prettiger en krachtiger. Ik hoorde zelfs achtergrondinstrumenten die me nog niet eerder waren opgevallen, omdat ze duidelijk doorkwamen, maar zonder de melodie of zang te overheersen. Ik heb ook naar andere nummers geluisterd - Under the Bridge van de Chili Peppers, Lovely Day van Bill Withers en meer. Ik was onder de indruk van de geluidskwaliteit en helderheid van de AK Jr.

De AK Jr heeft een signaal-ruisverhouding van 112 dB en een frequentierespons van 20 hZ tot 70 kHz. Het heeft een lage uitgangsimpedantie van slechts 2 ohm.

Liedjes hebben diepte en helderheid, en muziek klinkt uitstekend.

Kenmerken: Een externe USB DAC

Hoewel de schermresolutie niet zo geweldig is, is de interface schoon en gemakkelijk te navigeren. Het is vrij eenvoudig, maar ik had geen moeite om mijn muziekbibliotheek te vinden en te sorteren.

De Astell & Kern AK Jr heeft Bluetooth (versie 4.0, A2DP/AVRCP), zodat je een draadloze koptelefoon of een draadloze speaker kunt aansluiten. Helaas is er geen Wi-Fi-connectiviteit, dus er zijn geen streaming-applicaties. De AK Jr kan echter functioneren als een externe USB DAC (geluidskaart) wanneer u deze aansluit op een pc of Mac.

Het pakket wordt geleverd met schermbeschermers voor zowel de voor- als achterkant van de muziekspeler, zodat je het scherm en de glazen achterkant kunt beschermen. Het bevat echter geen koptelefoon of een hoesje.

Hoewel de schermresolutie niet zo geweldig is, is de interface schoon en gemakkelijk te navigeren.

Bottom Line

De 1, 450mAh Li-Polymeer batterij gaat tot 12 uur mee. Tijdens het testen duurde het ongeveer twee en een half uur voordat de muziekspeler volledig was opgeladen (van ongeveer 75% leeg). Eenmaal opgeladen, ging de batterij 8 uur en 15 minuten mee, afwisselend Bluetooth en bedrade hoofdtelefoons, radio en hi-res muziekbestanden.

Prijs: een redelijke daling

De Astell & Kern AK Jr wordt verkocht voor ongeveer $ 220, wat veel minder is dan de oorspronkelijke verkoopprijs van $ 500 toen hij een paar jaar geleden voor het eerst op de markt kwam. Met $ 500 was de AK Jr te duur, maar de prijs van $ 220 is redelijk gezien de bouwkwaliteit, het geluid en de functies.

Image
Image

Astell & Kern AK Jr vs. Sony NWA45 Walkman

Ik heb onlangs de Sony NWA45 Walkman getest en deze heeft enkele vergelijkbare functies als de AK Jr. De NWA45 (bekijk op Amazon) dient als een USB DAC, ondersteunt een aantal bestandstypen, heeft een touchscreen en heeft Bluetooth (maar geen wifi). De Sony NWA45 heeft echter een aantal extra voordelen, zoals een betere schermresolutie en een gebruiksvriendelijke opschalingsfunctie waardoor bestanden met verlies dichter bij hoge resolutie klinken.

De NWA45 heeft naast andere functies ook NFC Bluetooth, ondersteuning voor LDAC (Sony's codec) en een aanraakschuif waarmee je het touchscreen kunt in- en uitschakelen. Aan de andere kant, hoewel de Astell & Kern AK Jr een paar minder dan wenselijke ontwerpkenmerken heeft (zoals de lege ruimte aan de onderkant en puntige randen), heeft de AK Jr. een glazen achterkant, evenals de hoofdtelefoonaansluiting, idealiter geplaatst op de bovenkant van de muziekspeler in plaats van onderaan zoals de Sony Walkman.

Een digitale audiospeler die er goed uitziet en nog beter klinkt

De Astell & Kern AK Jr. zal een wenselijke keuze zijn voor liefhebbers en puristen die willen dat hun muziek nauwkeurig klinkt, maar zijn vorm boven functieontwerp en hoge prijs kan voor sommige mensen een afknapper zijn.

Specs

  • Productnaam AK Jr
  • Productmerk Astell & Kern
  • Prijs $220.00
  • Gewicht 3.36 oz.
  • Productafmetingen 4,61 x 2,08 x 0,35 inch.
  • Beeldscherm 3,1-inch WQVGA-aanraakscherm (240 x 400 resolutie)
  • Opslag 64 GB, uitbreidbaar (256 GB)
  • Batterijlevensduur tot 12 uur (1450 mAh)
  • Garantie Een jaar
  • Ondersteunde audioformaten LAC, WAV, WMA, MP3, OGG, APE (normaal, hoog, snel), AAC, ALAC, AIFF, DFF, DSF
  • Decodering tot 24bit/192kHz bit-naar-bit-decodering
  • Frequentierespons ±0.04dB (Conditie: 20Hz~20kHz) / ±0.3dB (Conditie: 20Hz~70kHz)
  • Signaal naar ruis 112dB @ 1kHz
  • Uitgangsimpedantie 2ohm
  • Bluetooth Spec-versie 4.0, A2DP, AVRCP
  • Wat is inbegrepen AK Jr-apparaat x 1, micro-USB-kabel x 1, snelstartgids x 1, garantiekaart x 1, schermbeschermer x 2, achterglasbeschermer x 2

Aanbevolen: