Asus USB-AC68 dual-band USB wifi-adapter: de meest onbetrouwbare gamingadapter op de markt

Inhoudsopgave:

Asus USB-AC68 dual-band USB wifi-adapter: de meest onbetrouwbare gamingadapter op de markt
Asus USB-AC68 dual-band USB wifi-adapter: de meest onbetrouwbare gamingadapter op de markt
Anonim

Bottom Line

De Asus USB-AC68 is duur genoeg om iedereen twee keer te laten nadenken over deze snelle adapter. Het gebrek aan betrouwbaarheid en de niet-compatibiliteit met oudere pc-modellen maakt het op zijn best middelmatig.

Asus USB-AC68 AC1900 dual-band USB wifi-adapter

Image
Image

We hebben de Asus USB-AC68 Dual-Band USB Wi-Fi-adapter gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als ik op dag 7 in 7 Days to Die op hordes ondoden vecht, of als ik midden in een zoektocht in Lord of the Rings Online zit, is het laatste wat ik nodig heb mijn internet viel me uit. Gaming Wi-Fi-adapters, zoals de Asus USB-AC68, zijn bedoeld om de Wi-Fi-snelheden te verhogen om snelle, betrouwbare gameplay te garanderen.

Met ongelooflijke snelheden tot 1300 Mbps op een 5GHz-netwerk, een overvloed aan zowel interne als externe antennes, en Ai Radar voor draadloze versterking, zou het alles aan moeten kunnen. Na vier dagen gebruik gooide ik de Asus echter aan de kant, teleurgesteld en niet onder de indruk van betrouwbaarheid, snelheid en ontwerp - en het enorme aantal keren dat ik stierf in mijn games. Lees verder om te zien wat er is gebeurd.

Ontwerp: rechtstreeks uit een sci-fi

De Asus USB-AC68 is een beest van een wifi-adapter, die eruitziet als iets dat je in Star Trek zou zien met een alienachtig rood en zwart ontwerp. Deze adapter is enorm, op 1,2 x 0,7 x 4,5 inch (LWH). Het is zelfs zo groot dat de adapter zelf wordt geleverd met een aparte dockingpoort voor laptopgebruikers. Anders zou de laptop scheef staan dankzij zijn gigantische formaat.

Image
Image

Hoewel dit misschien niet zo belangrijk lijkt voor desktopgebruikers, moet u er rekening mee houden dat de grootte betekent dat het andere USB-poorten blokkeert die nodig kunnen zijn voor bijvoorbeeld een draadloze muis of een externe harde schijf. Met behulp van de dockingpoort kunnen zowel desktop- als laptopgebruikers die onhandige adapter gemakkelijk opzij schuiven, comfortabel op een toren of op een bureau laten rusten, terwijl er ruimte is voor andere, mogelijk noodzakelijke USB-poorten.

Houd er rekening mee dat de grootte betekent dat het andere USB-poorten blokkeert die nodig kunnen zijn voor bijvoorbeeld een draadloze muis of een externe harde schijf.

Nog een leuke eigenschap van de Asus-adapter: twee verstelbare antennes ontvouwen zich om een betrouwbaardere ervaring met elk wifi-netwerk te creëren. Gebruikers moeten echter oppassen dat deze antennes alleen maar groter worden, dus als u weinig bureauruimte heeft, is dit belangrijk om te overwegen. Je kunt deze zelfs in verschillende posities verschuiven om je verbinding te verbeteren, wat ook een leuke functie is.

Nog een leuke eigenschap van de Asus-adapter: twee verstelbare antennes ontvouwen zich om een betrouwbaardere ervaring met elk wifi-netwerk te creëren.

Instelproces: kort en krachtig

Bij de adapter wordt een cd geleverd, wat de installatie een fluitje van een cent maakt. Er verschijnt een menu met verschillende basisopties: installeren; verwijderen; verken CD en neem contact op met Asus. Klik op de installatieknop en CD neemt het vanaf daar over en voltooit de last van het werk. Er verschijnt een balk en zodra deze 100 procent bereikt, was het laatste taak om het wachtwoord in te voeren. Binnen vijf minuten was ik verbonden.

Image
Image

Prestaties: op zijn best demoraliserend

Ik begon de eerste van mijn onaangename saga met de Asus op de derde verdieping van mijn huis met drie verdiepingen, op de verste afstand van mijn router in de kelder. De Asus kan eenvoudig worden aangesloten op een aangepaste pc. De snelheid van 7,92 Mbps was ijzig vergeleken met de 600 Mbps die het beloofde op zijn 2,4 GHz dual-band netwerk. Het kan het lange bereik enigszins aan, maar jammer genoeg, waardoor het eerder voor casual surfen wordt gebruikt dan voor veeleisende games zoals Apex Legends. De software bleek ook de meest problematische van de adapters die ik ooit heb getest. Ik heb regelmatig drop-offs en “connecting…” ervaren. blurbs van de signaalknop op het startscherm van mijn computer.

De snelheid van 7,92 Mbps was ijzig vergeleken met de 600 Mbps die beloofd werd op zijn 2,4 GHz dual-band netwerk.

Dichter bij de router probeerde ik de Asus op een alles-in-één HP pc uit 2014, model. Nu zou je denken dat een Asus Wi-Fi-adapter die in 2016 is uitgebracht nog steeds compatibel zou zijn met een pc uit 2014 met Windows 7. Ik wil echt zeggen dat ik deze adapter met succes heb aangesloten op de HP pc van 2014, maar de waarheid is is dat elke keer dat ik probeerde verbinding te maken, ik een bevroren scherm kreeg gevolgd door blauwe en zwarte schermen. Het bevroor zo erg dat ik elke keer de stekker uit het stopcontact trok en me afvroeg of ik deze arme machine niet per ongeluk had vernietigd.

Gelukkig herstelde en herleefde de pc zich na ongeveer twintig seconden, maar in de tussentijd was het extreem stressvol. Voor iedereen die nog steeds op een pc uit 2016 of ouder werkt, gebruik deze adapter op eigen risico. Ik kan niet garanderen dat je een vergelijkbare ervaring zult hebben, ondanks het gebruik van software waarvan Asus beweert dat deze ermee compatibel is.

Voor iedereen die nog steeds werkt op een pc uit 2016 of ouder, gebruik deze adapter op eigen risico.

Ten slotte heb ik het landschap en de pc's gewijzigd voor de snelle wifi van de buitenwijken van Chicago op de 5GHz-band en voor een nieuwere gaming-laptop. Door de adapter een kamer verder te installeren met de router, was ik volledig voorbereid om tranen van vreugde te huilen over een geweldige verbinding en die prachtige snelheden die Asus beloofde voor optimaal gamen.

Stel je mijn wanhoop voor toen de Asus slechts 111,2 Mbps op de 5 GHz-band kroop ondanks een wifi-verbinding van 250 Mbps. Ik heb de test een paar keer uitgevoerd en elke keer zweefde hij rond de 111 Mbps. Voor een wifi-adapter die optimale snelheden voor gaming moest bieden, was het teleurstellend om te zien dat zelfs op een nieuwere router en een nieuwer systeem de Asus niet kon presteren. Dat gezegd hebbende, de verbinding was beter dan met oudere apparaten en ik heb geen drop-offs ervaren. Ik had ook geen problemen met het streamen van Spotify of YouTube, omdat beide platforms gemakkelijk werden geladen en uitgevoerd.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 90 wordt dit zeker beschouwd als een adapter van het hoogste niveau. Als je denkt dat het buitensporig lijkt om deze bedragen uit te geven, er zijn goedkopere modellen op de markt, en gezien de matige prestaties is het niet de moeite waard om zo'n hoge prijs te betalen.

Asus USB-AC68 versus Netgear Nighthawk A7000-10000S

Omdat ze qua kosten redelijk dicht bij elkaar liggen, heb ik de Asus getest tegen de Netgear Nighthawk AC1900 (bekijk op Amazon) om te zien hoe ze elkaar staande hielden. Beide zijn groot en worden geleverd met dockingpoorten, waardoor ze aanpasbaar zijn aan desktops en laptops. Ik was wantrouwend over de flagrante waarschuwing van de Nighthawk over een magneet in de dockingpoort, aangezien magneten en computers niet zo goed samengaan, maar het is geweldig als je een muurmagneet hebt om achter je pc of laptop te monteren.

Omdat beide meer gericht lijken te zijn op zware gameplay, wilde ik hun betrouwbaarheid, snelheid en bereik zien. In bijna elke test kwam de Nighthawk als beste uit de bus. De snelheid was soepel met bijna 90 Mbps in vergelijking met de 7 Mbps van Asus.

In tegenstelling tot de Asus herinnerde de Nighthawk ons eraan wat een soepele, snelle gameplay was, verbonden blijven zonder drop-offs of "verbindings"-meldingen. In combinatie met de weigering van Asus om aan oudere machines te werken - een functie die de Nighthawk als een charme hanteert - was de Nighthawk de duidelijke koploper. Als je van pakkende, flitsende ontwerpen houdt, is de Asus iets voor jou; Als je echter de voorkeur geeft aan een solide gameplay-ervaring, dan is de Nighthawk je wifi-superheld.

Te onbetrouwbaar om het hoge prijskaartje waard te zijn

Er zijn andere, goedkopere modellen op de markt die niet met de hoofdpijn van de Asus USB-AC68 komen. We waren teleurgesteld over de drop-offs, lage snelheden en het zwakke signaal over een afstand, ondanks de dual-band netwerkmogelijkheden. Zoek ergens anders een adapter als je jezelf niet wilt teleurstellen.

Specs

  • Productnaam USB-AC68 AC1900 dual-band USB wifi-adapter
  • Productmerk Asus
  • Prijs $89,99
  • Gewicht 1,6 oz.
  • Productafmetingen 1,2 x 0,7 x 4,5 inch.
  • Snelheid 1, 300 Mbps/5,0 GHz; 600 Mbps/2,4 GHz
  • Compatibiliteit Windows 7 en hoger, Mac 10 en hoger
  • Firewall Nee
  • MU-MIMO Nee
  • Aantal antennes 2
  • Aantal banden 2
  • Aantal bedrade poorten 1 USB 3.0-poort (compatibel met 2.0-poorten)
  • Bereik 100+ meter

Aanbevolen: