Huawei MateBook X Pro Signature Edition Review: een spot-on MacBook-kloon

Inhoudsopgave:

Huawei MateBook X Pro Signature Edition Review: een spot-on MacBook-kloon
Huawei MateBook X Pro Signature Edition Review: een spot-on MacBook-kloon
Anonim

Bottom Line

Waardezorgen en vreemde eigenaardigheden terzijde, de Huawei MateBook X Pro Signature Edition is een indrukwekkende ultradunne laptop en een genot om te gebruiken.

Huawei MateBook X Pro

Image
Image

We hebben de Huawei MateBook X Pro Signature Edition gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Huawei heeft onlangs zijn westerse fortuin zien dalen dankzij een conflict met de regering van de Verenigde Staten, waardoor zijn Android-telefoons aanzienlijk zijn gehinderd vanwege een gebrek aan Google-services. Maar als het op Windows-pc's aankomt, kun je de MateBook-lijn van Huawei nog steeds op de markt vinden. En één ding is zeker: de Chinese reus kan een serieus indrukwekkende Apple MacBook-knock-off maken.

Wat de Huawei MateBook X Pro Signature Edition aan originaliteit ontbeert, wordt goedgemaakt door een ongelooflijk gepolijste en goed gemaakte laptop te zijn, met een van de beste schermen die we hebben gezien op een notebook in combinatie met een geweldig toetsenbord en behoorlijke batterijduur. Het is in wezen de Windows-versie van een MacBook Pro, wat geweldig is voor diegenen die de sprong willen maken van macOS- of Windows-die-hards die al lang jaloers zijn op het Apple-ontwerp. Ik heb de Huawei MateBook X Pro Signature Edition meer dan 40 uur getest als een alledaagse werkcomputer, maar ook voor gaming en streaming media.

Ontwerp: Meestal uitstekend, maar met eigenaardigheden

Het lijkt nauwelijks oneerlijk om de MateBook X Pro Signature Edition een merkloze MacBook te noemen. De inspiratie is door en door duidelijk, van de hoeken tot de grootte en positionering van elementen, om nog maar te zwijgen van de materialen. Huawei maakt kleine aanpassingen aan de formule, sommige ten goede, maar het overgrote deel van het ontwerp voelt alsof het is voortgekomen uit Apple's recente reeks laptops, inclusief de nu niet meer geproduceerde MacBook en de MacBook Pro zonder de Touch Bar.

Dat neemt iets weg van de allure van de laptop, maar het wordt grotendeels gecompenseerd door het feit dat Huawei uitstekend werk heeft geleverd door de vertrouwde ontwerpesthetiek van Apple te repliceren. Het is griezelig, en als een oude, alledaagse MacBook Pro-gebruiker, is mijn overgang naar de MateBook X Pro vrij naadloos verlopen. Zelfs de fysieke afmetingen (11,97 x 8,54 x 0,57 inch), inclusief gewicht (ongeveer 2,9 pond), zijn bijna identiek aan de huidige 13-inch MacBook Pro.

Als een oude, alledaagse MacBook Pro-gebruiker, is mijn overgang naar de MateBook X Pro vrij naadloos verlopen.

De MateBook X Pro heeft hetzelfde soort slanke, dichte en stevig aanvoelende frame van geborsteld aluminium, hier met enkele mooie afgeschuinde randen en hoekige openingen langs de rechter- en linkerkant aan de onderkant. Aan de buitenkant is het glanzende Huawei-logo in het midden een duidelijke ruil voor het iconische logo van Apple, terwijl de zwarte rubberen voetzolen eveneens identiek zijn.

Aan de binnenkant snijdt Huawei zeker een groot deel van de rand af van de huidige MacBook-modellen en heeft het een groter 3:2-scherm. De selfiecamera is weggestopt in wat lijkt op een klaviertoets direct boven de "7" -toets, en hij klapt omhoog als een koplamp op een sportwagen. Je kunt het niet gebruiken voor Windows Hello biometrische beveiliging omdat het niet altijd aan staat, maar de MateBook X Pro Signature Edition heeft een snelle vingerafdruksensor op de aan / uit-knop rechtsboven boven het toetsenbord. Elders, van de minuscule luidsprekerroosters aan weerszijden van het toetsenbord tot de positionering van het touchpad, is vrijwel alle invloed van Apple in zicht.

Het toetsenbord zelf voelt geweldig aan, en afkomstig van een 13-inch MacBook Pro uit 2019, is het verschil duidelijk. De toetsen van Huawei zijn veel minder oppervlakkig en hoewel er niet genoeg ruimte is voor een aanzienlijke hoeveelheid reizen, voelen ze goed aan. Ik heb niet zoveel moeite gehad met de laptoptoetsenborden van Apple als sommige andere notebookgebruikers, maar ik voelde meteen de verbetering op het toetsenbord van Huawei.

Het touchpad van de MateBook X Pro is groot en reageert snel, hoewel niet zo groot als dat van recente MacBook Pro-modellen. Grootte is echter niet het probleem: het touchpad van de MateBook voelt vreemd los aan, omdat lichte tikken erop een beetje ongewoon reizen opleveren dat niet als een klik wordt geregistreerd. Het zette me meteen van de MateBook X Pro af, en als ik op internet rondkijk, lijkt het een veel voorkomend probleem te zijn; er zijn veel doe-het-zelf-oplossingen voor degenen die het chassis willen openen. Ik deed dat niet, maar de sensatie was weliswaar niet zo schokkend omdat ik steeds meer uren met de laptop aan het loggen was.

Het touchpad van de MateBook voelt vreemd los, omdat lichte tikken erop een beetje ongewoon reizen opleveren dat niet als een klik wordt geregistreerd.

De eerder genoemde pop-upcamera is een slimme oplossing om eventuele angsten over privacy weg te nemen, maar de positionering is verschrikkelijk in uitvoering. De opwaartse hoek is erg onflatteus, vooral als je de MateBook X Pro op je schoot hebt, en het zal vooral je vingers laten zien als je typt tijdens een videogesprek. Op papier was het een leuk idee, maar de afweging is het niet waard.

Het Signature Edition-model dat ik heb beoordeeld, wordt geleverd met een stevige SSD van 512 GB binnenin, wat een enorme hoeveelheid snelle opslag biedt om mee te werken. Wat je op de foto's ziet is de Space Grey uitvoering, al verkoopt Huawei deze ook in een lichtere Mystic Silver. De laptop heeft een paar USB-C-poorten aan de linkerkant, waarvan er één ook dienst doet als Thunderbolt 3-poort, en één USB-A-poort aan de rechterkant. Het wordt ook geleverd met een USB-C-dongle die een paar extra poorten toevoegt: USB-A, USB-C, HDMI en VGA.

Image
Image

Bottom Line

Er is niets bijzonders aan het installatieproces voor de Huawei MateBook X Pro Signature Edition. Als een Windows 10-laptop is het proces eenvoudig en precies hetzelfde als dat van andere huidige Windows-notebooks. Volg gewoon de aanwijzingen op het scherm om in te loggen op een Wi-Fi-netwerk en een Microsoft-account, en ga akkoord met de algemene voorwaarden en kies uit een aantal instellingen, en je zou binnen 10-15 minuten op het bureaublad moeten zijn.

Display: Absoluut prachtig

Hier is hij dan: de stralende ster van de MateBook X Pro-ervaring. Het 13,9-inch scherm is een van de beste die ik ooit op een laptop heb gezien. Het is ongelooflijk scherp met een resolutie van 3000 x 2000 (3K), zelfs beter dan het 2560 x 1600-scherm van de MacBook Pro, en de beeldverhouding van 3: 2 betekent dat het een stuk groter is dan je typische 16:9- of 16:10-laptopscherm. Gelukkig is dit LTPS LCD-scherm ook superhelder, met Huawei-reclame voor een piekhelderheid van 450 nits, en de kleuren en het contrast zijn uitstekend.

Zo goed als de laptopschermen van Apple zijn, die van Huawei zijn nog beter. Het is ook een aanraakscherm, wat u al dan niet handig vindt. Ik heb nooit een goede reden om mijn scherm aan te raken op een standaard, niet-converteerbare laptop, en dat is zeker niet veranderd met de MateBook X Pro.

Het 13,9-inch scherm is een van de beste die ik ooit op een laptop heb gezien. Het is ongelooflijk scherp met een resolutie van 3000x2000 (3K).

Prestaties: Snel, maar niet de snelste

De Huawei MateBook X Pro Signature Edition is stevig uitgerust aan de voorkant en heeft een quad-core 8e generatie Intel Core i7-8550U-processor met 16 GB RAM. Alles was snel in mijn ervaring, van het opstarten tot het surfen op internet op verschillende tabbladen en het laden van verschillende apps en games. Deze specifieke laptop is echter sinds 2018 op de markt, dus de processors in nieuwere premium laptops laten een aantal voordelen zien in benchmarktests.

Ik heb een score van 3.272 punten geregistreerd op de PCMark 10-benchmark, wat minder is dan de huidige Razer Blade 15-gamecomputer (3, 465) en MSI Prestige 15 (3, 830). Evenzo leverde Cinebench een score van 1.135 punten op voor de MateBook X Pro, terwijl de MSI Prestige 15 1. 508 bereikte en de Razer Blade 15 nog hoger ging met 1.869 punten. Bij dagelijks gebruik merk je waarschijnlijk geen verschil. Als u echter van plan bent om resource-intensieve apps te gebruiken, kunt u op zoek gaan naar een nieuwere laptop met een snellere chip aan boord.

De MateBook X Pro is ook niet gebouwd voor intensief gamen, maar hij is in ieder geval niet afhankelijk van een geïntegreerde grafische chip. De GeForce MX150 van de Signature Edition is absoluut een stap boven de Intel UHD Graphics 620 in de instapversie, en het geeft je wat meer kracht voor bescheiden 3D-gaming. Ik slaagde erin om Rocket League met bijna 60 frames per seconde te draaien door anti-aliasing uit te schakelen en een aantal visuele effecten te verminderen, terwijl Fornite op die framesnelheid veel meer grafische aanpassingen vergde. Het was echter nog steeds behoorlijk solide.

Dat is echter ongeveer het beste dat het kan opbrengen. Een grafisch intensieve open-wereldgame zoals Assassin's Creed Odyssey slaagde erin om 30 frames per seconde te halen in zijn benchmarktest, maar alleen bij een resolutie van 1280x720 en lage grafische instellingen. En het werkelijke in-game gemiddelde lag daaronder. Het is speelbaar, maar het is geen bijzonder geweldige ervaring op de Huawei MateBook X Pro Signature Edition. Dit is niet de laptop die je moet kopen als je nu en vooral in de toekomst serieus pc-gaming plant.

Image
Image

Bottom Line

Verbeterd door Dolby Atmos, produceren de luidsprekers van de MateBook X Pro Signature Edition een indrukwekkende weergave die groots en vol klinkt. Zulke kleine luidsprekers leveren hier een serieus geluid, en er is ook een 3,5 mm koptelefoonpoort aan de linkerkant voor als je wilt aansluiten en uitschakelen.

Netwerk: geen vertraging

De Huawei MateBook X Pro Signature Edition kan verbinding maken met 2,4 GHz en 5 GHz wifi-netwerken, en alles leek snel genoeg, ongeacht waar ik verbinding maakte, of dat nu thuis of in een coffeeshop is. Ik zag snelheden tussen 60-90 Mbps op mijn thuisnetwerk, wat typisch is, en uploadsnelheden in het bereik van 10-15 Mbps.

Bottom Line

De MacBook Pro-vergelijking geldt ook voor de batterij, aangezien ik vergelijkbare resultaten zag op de MateBook X Pro Signature Edition. Tijdens mijn dagelijkse werkroutine, die een mix is van het schrijven van artikelen, browsen op websites, chatten in Slack en Discord en een beetje media streamen, kreeg ik meestal ongeveer vijf uur uptime bij 100 procent helderheid - bijna identiek aan de huidige 13- inch-MacBookPro. Je kunt dat verder uitbreiden door de helderheid natuurlijk te verminderen. In onze video-overzichtstest, waarin een film continu wordt gestreamd via Netflix met maximale helderheid, duurde de MateBook X Pro langer om 6:32 in tegenstelling tot 5:51 op de MacBook Pro.

Software: niet veel toegevoegde rommel

Naast een paar voorgeïnstalleerde Candy Crush-spellen die je desgewenst snel kunt verwijderen, wordt de MateBook X Pro Signature Edition geleverd met een paar Huawei-hulpprogramma's. De PC Manager controleert of al uw hardwarecomponenten werken zoals verwacht en meer nuttige controles om te zien of u stuurprogramma's moet bijwerken. Er is ook een Display Manager-tool waarmee u de kleurtemperatuur van het scherm kunt aanpassen en een "oogcomfort"-modus kunt inschakelen die blauw licht minimaliseert.

Bottom Line

De MateBook X Pro Signature Edition is niet meer leverbaar, dus het is niet zo algemeen verkrijgbaar als voorheen, maar we hebben gezien dat het onlangs op Amazon is verkocht voor ongeveer $ 1749. Dat is een aardige cent om te betalen voor een laptop, hoewel het er een is die wordt geleverd met een grote SSD van 512 GB waarvoor bij sommige andere laptops mogelijk een aanzienlijke upgradeprijs vereist is. Dat gezegd hebbende, hoewel de MateBook X Pro een geweldige, ultra-premium laptop is, kun je een Windows-notebook vinden met veel meer grafische kracht en/of batterijduur voor minder geld.

Huawei MateBook X Pro Signature Edition versus MSI Prestige 15

De MSI Prestige 15 (zicht op Amazon) is een van die concurrerende Windows 10-laptops die op een aantal belangrijke manieren de MateBook X Pro voor is, met hogere benchmarkscores, verbeterde spelprestaties via de NVIDIA GeForce GTX1650 (Max-Q)-kaart en een langere levensduur van de batterij. De laptop van Huawei heeft een veel beter scherm (hoewel de Prestige 15 groter is) en slanker gebouwd, terwijl ze allebei een SSD van 512 GB hebben. Voor $ 1.399 kunnen de prijsbesparingen van de MSI Prestige 15 echter een rol spelen bij uw beslissing.

Image
Image

Een fantastische facsimile van een Macbook

Als MacBook-fan gebruikte ik graag de Huawei MateBook X Pro Signature Edition. Hoewel het zenuwachtige touchpad zenuwslopend is en de plaatsing van de camera verschrikkelijk is, wordt de algehele gebruikservaring verder vakkundig uitgevoerd, waarbij de essentie van Apple-ontwerp wordt vastgelegd op een Windows-pc. Gezien de prijs en leeftijd kun je elders in de Windows-ruimte betere deals vinden, die een zeer breed scala aan opties heeft. Maar als u op zoek bent naar deze specifieke combinatie van elementen en het niet erg vindt om het equivalent van de zogenaamde "Apple-belasting" te betalen, voelt het geweldig om te gebruiken.

Specs

  • Productnaam MateBook X Pro
  • Product Merk Huawei
  • MPN Mach-W29C
  • Prijs $1, 749.00
  • Releasedatum mei 2018
  • Gewicht 2.93 lbs.
  • Productafmetingen 11,97 x 0,57 x 8,54 inch.
  • Kleurruimte Grijs
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Windows 10
  • Processor 1,8 Ghz quad-core Intel Core i7-8550U
  • RAM 16GB
  • Opslag 512GB SSD
  • Camera 1MP
  • Batterijcapaciteit 57,4 Wh
  • Poorten 2x USB-C (1x Thunderbolt 3), USB-A, 3,5 mm koptelefoonpoort

Aanbevolen: