Ylife TWS Bluetooth-oordopjes Review: schokkend betaalbaar luisteren

Inhoudsopgave:

Ylife TWS Bluetooth-oordopjes Review: schokkend betaalbaar luisteren
Ylife TWS Bluetooth-oordopjes Review: schokkend betaalbaar luisteren
Anonim

Bottom Line

De Ylife TWS zijn oordopjes met bouten en moeren, met een geweldige batterijduur en Bluetooth 5.0. Ze slaan boven hun gewicht voor de prijs.

Ylife TWS Bluetooth-oordopjes

Image
Image

We hebben de Ylife TWS Bluetooth-oordopjes gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Ylife's TWS Bluetooth 5.0-oordopjes onder de radar zijn verre van de meest flitsende echte draadloze oordopjes op de markt, maar ze bieden misschien wel de beste waarde. Om heel eerlijk te zijn, heb ik niet veel met Ylife als bedrijf, en zelfs na een beetje onderzoek is het duidelijk dat hun naam eigenlijk alleen wordt geassocieerd met deze oordopjes. Dit doet me geloven dat het een in massa geproduceerd, merkloos apparaat is dat je misschien op een site als AliExpress aantreft.

Dat is niet per se een slechte zaak, want voor degenen die niet veel willen uitgeven aan gadgets en niet de absolute premium merknaam nodig hebben, is dit een geweldige manier om te gaan. Ik kreeg een paar (van Amazon) in handen en bracht een paar dagen gemiddeld gebruik door. Hier is hoe de dingen uit elkaar vielen.

Image
Image

Design: saai en alles behalve premium

Het grootste ding op deze oordopjes vanuit mijn perspectief is hoe eenvoudig en goedkoop ze eruit zien. De oordopjes zelf zijn gemaakt van een volledig zwart, volledig glanzend plastic dat "massaproductie" schreeuwt. Elke oordop heeft aan de buitenkant een rubberen ronde knop en via die knop zie je de LED-indicatielampjes. Deze lampen hebben niet alleen een normale puntvorm, maar hebben in plaats daarvan een geometrische lijnvorm.

Dit is een kleine aanraking die differentiatie toevoegt, maar het is alleen zichtbaar als het licht knippert, wat zelden gebeurt. De behuizing is niet veel beter op het ontwerpfront. Het is een grote en onhandige rechthoek ter grootte van een Altoids-blikje, waarbij de basis is gemaakt van grijs aluminium met een knop en de bovenkant is van goedkoop, ondoorzichtig zwart plastic. De grootte van de behuizing zorgt voor een behoorlijk enorme batterij, maar wint zeker geen designprijzen.

Comfort: eenvoudig, maar werkbaar

Deze oordopjes zijn erg basic vanuit een constructiestandpunt. Als ze bij de oordopjes worden vastgehouden, zien ze er bijna uit als een traan die een beetje schuin is gebogen. Dit betekent eigenlijk dat het oordopje veel verder in je gehoorgang steekt dan sommige andere echte draadloze oordopjes. En omdat de rest van het oordopje zo ver horizontaal uitsteekt, drukt het stevig tegen de bovenkant van de achterkant van je oor zodra je het omhoog draait. Dit helpt om de oordopjes veel veiliger te houden dan ik normaal verwacht van oordopjes die alleen op een oordopje vertrouwen om op hun plaats te blijven.

Omdat de punt echter zo ver naar binnen gaat, is de verzegeling een beetje te strak en benauwd naar mijn smaak. Omdat het plastic van de achterkant van de behuizing van de oordopjes goedkoop is, zit het ook niet zo comfortabel op je oor als iets met een siliconen oorvleugel. De oordopjes zijn erg licht, dus als je gewend bent aan de pasvorm (en de juiste maat oordopje voor je kiest), kunnen ze goed voor je zijn - ze zijn net iets te krap voor mij.

Het grootste ding op deze oordopjes vanuit mijn perspectief is hoe eenvoudig en goedkoop ze eruit zien. De oordopjes zelf zijn gemaakt van een geheel zwart, volledig glanzend plastic dat "massaproductie" schreeuwt.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: niet erg premium

De meeste consumenten op de markt voor echte draadloze oordopjes zijn ook op zoek naar een tastbaar premium product. We kunnen merken als Bose en Apple hier gedeeltelijk voor bedanken, omdat ontwerpkenmerken zoals een pittige magnetische behuizing en mooie materialen echt bevredigend zijn om mee te werken, en daarom worden verwacht. De Ylife-oordopjes bieden dit allemaal niet. Het plastic van de oordopjes is goedkoop, het plastic van het deksel voelt alsof het meer thuis zou zijn in een speeltje, en de sluiting gebruikt drukstijf in plaats van een magneet.

Hoewel er enkele lichte magneten zijn om de oordopjes vast te pakken wanneer je ze terug in de hoes plaatst, moet je ervoor zorgen dat je ze in de juiste sleuf plaatst, want die magneten houden de oordopjes in een van beide vast. Toen ik ze voor het eerst opbergde, stopte ik ze per ongeluk in de verkeerde slots, maar merkte het niet op, wat ertoe leidde dat de behuizing niet helemaal sloot. Het zijn dit soort details die een anders indrukwekkend paar oordopjes echt wegnemen.

Nog een laatste opmerking: Ylife heeft IPX5-waterdichtheid inbegrepen, wat een leuke functie is om te zien of je van plan bent deze oordopjes te gebruiken om te sporten of te wandelen in de regen.

Geluidskwaliteit: redelijk, vooral voor de prijs

Ik zou de geluidskwaliteit van deze oordopjes gelijk stellen aan de gemiddelde bedrade oordopjes, van Apple of anderszins. De meegeleverde 6 mm-drivers (een indrukwekkend formaat voor de kleine behuizing) pompen veel volume - zo veel dat ik ze eigenlijk nooit boven ongeveer tweederde van het maximale volume hoef te duwen.

Deze hoge output leidde echter wel tot een beetje troebelheid in het hele frequentiespectrum. Vanwege de strakke afdichting is er meer bas dan je uit veel andere oordopjes ha alt, maar je krijgt niet veel details, vooral in het midden tot hoge einde van het spectrum. Ik denk dat het belangrijkste punt van het geluid is dat het warmte en aanwezigheid mist. Het voelt net een beetje platter dan ik zou willen van een paar oordopjes die zo luid worden. Maar als je op zoek bent naar een krachtig en betaalbaar paar oordopjes voor elke dag, voor muziek, podcasts en meer, dan klinken deze perfect bruikbaar.

Image
Image

Dat gezegd hebbende, de gesprekskwaliteit ontbrak meer dan ik had gehoopt, en pikte veel meer achtergrondgeluid op van de microfoons dan de meeste andere oordopjes. Dus als u een randapparaat voor telefoongesprekken in uw oortelefoonpakket wilt, moet u waarschijnlijk ergens anders zoeken.

Batterijlevensduur: eigenlijk de beste die ik heb gezien

Omdat de fabrikant heeft gekozen voor zo'n grote batterijbehuizing, is het duidelijk dat ze hebben besloten om all-in te gaan op de batterij. Immers, als je al voor een omvangrijke behuizing gaat, kun je er net zo goed een enorme batterij in stoppen. Hoe groot? De case heeft een capaciteit van 3.500 mAh, wat in feite de grootste is die ik heb gezien op een paar echte draadloze oordopjes.

Ylife stelt dat de oordopjes ongeveer 5 uur spelen op één lading, wat ongeveer is wat ik heb ervaren tijdens mijn testen. De enorme ingebouwde batterij beweert echter in staat te zijn de oordopjes maar liefst 18 keer op te laden, wat neerkomt op een belachelijke batterijduur van 90 uur.

Ik kwam nergens in de buurt van dit totaal, het lijkt erop dat de batterij iets sneller leegliep dan dat. Maar zelfs als er minder echte capaciteit is, zijn deze cijfers nog steeds sprongen beter dan je krijgt van zelfs de beste opties die er zijn. Omdat de batterij zo groot is, hebben ze ook een USB-A-uitgang van volledige grootte waarmee je je telefoon vanuit de hoes kunt opladen. Dit is een heel slim idee, omdat het je echte draadloze oordopjes laat verdubbelen als een draagbare oplader.

Connectiviteit, installatie en bediening: niet zo slecht als je zou verwachten

Een van de meest verdachte categorieën voor een budgetpaar echte draadloze oordopjes is hoe naadloos ze verbinding maken, en ik ben blij te kunnen zeggen dat dit hier niet het geval was. De installatie is ongeveer net zo eenvoudig als maar kan, omdat de oordopjes in de koppelingsmodus moeten staan wanneer je ze voor het eerst uit de hoes ha alt. Van daaruit vind je ze gewoon in je Bluetooth-menu. Wanneer je ze aan een tweede apparaat wilt koppelen, wordt het lastig. Ik moest ze eigenlijk ontkoppelen van mijn eerste apparaat om opnieuw te beginnen - een feit dat vervelend is wanneer de Bluetooth 5.0 die op de oordopjes is meegeleverd, technisch gezien in staat is om twee apparaten aan te kunnen.

Ylife stelt dat de oordopjes ongeveer 5 uur spelen op één lading, wat ongeveer is wat ik heb ervaren tijdens mijn testen. De enorme ingebouwde batterij beweert echter in staat te zijn de oordopjes maar liefst 18 keer op te laden, wat neerkomt op een belachelijke batterijduur van 90 uur.

Ylife stelt dat de oordopjes ongeveer 5 uur spelen op één lading, wat ongeveer is wat ik heb ervaren tijdens mijn testen. De enorme ingebouwde batterij beweert echter in staat te zijn de oordopjes maar liefst 18 keer op te laden, wat neerkomt op een belachelijke batterijduur van 90 uur.

Er is geen app om van te spreken, geen sensor om muziek automatisch te pauzeren wanneer je het uit je oor ha alt, en zeker geen ruisonderdrukking hier. Dus hoewel de connectiviteit die ik ervoer vrij naadloos was (slechts een paar haperingen hier en daar), is dit pakket behoorlijk barebones.

Bottom Line

De bedieningselementen zijn ook vrij eenvoudig, omdat je gewoon de drukknoppen op elk oordopje gebruikt om muziek af te spelen / te pauzeren, telefoontjes te beantwoorden of je stemassistent op te roepen. Ik vond wel dat de knoppen te stijf zijn voor dit soort oordopjes omdat ze ervoor zorgen dat je de toch al strakke oordopjes verder in je oor drukt, wat oncomfortabel is.

Ylife TWS Bluetooth-oordopjes versus Anker Soundcore Liberty Air

Ik heb de Ylife-oordopjes opgehaald voor ongeveer $ 39, rechtstreeks verzonden vanaf Amazon. Dit is ongeveer net zo goedkoop als je kunt verwachten om een paar echt draadloze oordopjes te vinden, en het is de beste prijs die je gaat vinden. Natuurlijk kun je veel meer oordopjes voor je geld krijgen als je meer dan $ 100 uitgeeft, maar aangezien de Ylifes Bluetooth 5.0, waterdichtheid, een waanzinnige batterij en een bruikbare geluidskwaliteit hebben, begint die $ 39 te voelen alsof het een lange weg gaat.

Een onverslaanbare batterijduur en een betaalbare prijs maken deze oordopjes tot winnaars

Een ander budgetmerk, Anker, heeft zijn eigen echte draadloze oordopjes die er een beetje meer uitzien en aanvoelen als AirPods. Voor slechts ongeveer $ 20 of $ 30 meer, geeft de Soundcore Liberty Air (zie op Amazon) je een comfortabelere pasvorm en een marginaal betere geluidsrespons. Maar die oordopjes kunnen de batterijduur van Ylife niet aan. Als je de iets minder premium build niet erg vindt, is de budgetkoning Ylife.

Specs

  • Productnaam TWS Bluetooth-oordopjes
  • Product Merk Ylife
  • Prijs $39.00
  • Releasedatum december 2019
  • Productafmetingen 1 x 0,5 x 0,75 inch.
  • Kleur Zwart
  • Draadloos bereik 40M
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 5.0
  • Audiocodec SBC, AAC

Aanbevolen: