Silicon Power Armor A60 Review: een harde schijf die moeilijk te breken is

Inhoudsopgave:

Silicon Power Armor A60 Review: een harde schijf die moeilijk te breken is
Silicon Power Armor A60 Review: een harde schijf die moeilijk te breken is
Anonim

Bottom Line

De Silicon Power A60 is een draagbare HDD die is gebouwd om een beetje misbruik te overleven.

Silicon Power 1TB Rugged Armor A60 Militaire kwaliteit

Image
Image

We hebben de Silicon Power Armor A60 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Draagbare externe harde schijven, zoals de Silicon Power Armor A60, maken het gemakkelijk om je opgeslagen foto's, bestanden, media en games onderweg mee te nemen. De robuuste Armor A60 wordt verondersteld extreem duurzaam, waterbestendig en relatief snel te zijn voor een harde schijf van zijn formaat en prijs. Ik heb een week lang de Armor A60 HDD getest om te zien of het echt zo geweldig is als het klinkt.

Image
Image

Ontwerp: Schokbestendig en waterbestendig

De Silicon Power Armor A60 heeft een unieke uitstraling. Het is ingekapseld in een grijszwarte rubberen behuizing met een felgroene siliconen bumper die de omtrek omringt. Net zoals je zou zien in een hoesje voor een mobiele telefoon met een poortafdekking, bedekt de siliconen bumper de USB-A-poort van de harde schijf, waardoor de poort wordt beschermd tegen stof en vuil.

De HDD zelf is 2,5-inch, maar de hele eenheid is behoorlijk groot voor een draagbare schijf. Het meet 5,5 centimeter lang, 3,4 centimeter breed en bijna een centimeter dik. De A60 vertoont niet echt vingerafdrukken en krast of deukt ook niet snel.

De behuizing is schokbestendig van militaire kwaliteit, dus de A60 is bestand tegen een paar druppels. Om de schokbestendige behuizing te testen, liet ik hem tien keer vanaf heuphoogte op beton vallen. De aandrijving vertoonde geen tekenen van schade en werkte een week later nog perfect. De A60 heeft rubber aan de onderkant om hem op zijn plaats te houden, wat ook zou moeten helpen voorkomen dat hij per ongeluk van de tafel v alt.

Omdat de Silicon Power A60 ook waterbestendig is, met een weerstandsclassificatie van IPX4, moet hij bestand zijn tegen waterspatten. Ik heb dit getest door 15 druppels water op willekeurige delen van de schijf te plaatsen en ze te laten drogen. Het water heeft geen schade aangericht.

Leessnelheden waren redelijk constant tussen 128 en 132 MB/s voor een bestand van 1 GB.

Aanvankelijk was een ding dat ik erg op prijs stelde aan de A60 de meegeleverde kabelclips die de USB A-naar-A-kabel op het apparaat bevestigen. Ze worden aangesloten op een sleuf op de siliconenbumper en vervolgens op de USB-kabel. Het enige probleem is dat de kabelconnectoren er gemakkelijk af vallen en gemakkelijk kwijtraken.

Over het algemeen is het ontwerp van de Armor A60 ideaal voor draagbaarheid - als een harde schijf voor gaming die je in een rugzak kunt gooien of als een harde schijf voor algemeen gebruik die je mee kunt nemen in je laptoptas.

Prestaties: Een behoorlijke rit

De A60 werkt met Windows, Mac en Linux. Omdat de Silicon Power A60 vooraf is geformatteerd met NTFS (New Technology File System), is deze over het algemeen plug-and-play met Windows. Als je een Mac gebruikt, moet je de schijf formatteren of bestandsbeheersoftware zoals Paragon gebruiken, maar het proces is vrij pijnloos.

De A60 heeft een interfacesnelheid tot 5 Gbps via SuperSpeed USB. Om de lees-/schrijfsnelheden van de schijf te testen, heb ik CrystalDiskMark en Atto Disk Benchmark gebruikt. Ik heb de schijf aangesloten op een goedkope Windows 10-laptop die gloednieuw uit de doos was (een Lenovo IdeaPad Series S145), aangezien veel mensen goedkope laptops gebruiken voor media, foto- en video-opslag en tekstverwerking.

Image
Image

Na 10 testruns op CrystalDiskMark waren de leessnelheden redelijk constant tussen 128 en 132 MB/s voor een bestand van 1 GB, en de schrijfsnelheden bleven constant tussen 118 en 120 MB/s voor een bestand van 1 GB. Op Atto waren de snelheden iets lager, met een leessnelheid van ongeveer 116 MB/s en een schrijfsnelheid van ongeveer 114 MB/s voor een bestand van 1 GB.

Ik heb ook de laadsnelheid getest op de A60. Ik heb een oudere game - Sims 4 Deluxe - gedownload naar dezelfde Lenovo-budgetlaptop. De game van 1,14 GB duurde iets minder dan zes seconden om te laden. Nadat het spel was geladen, duurde het 7,64 seconden om een eerder opgeslagen spel te laden.

Als je rekening houdt met de andere functies, zoals de schokbestendige behuizing, waterbestendigheid en draagbaarheid, is de A60 een fatsoenlijke prijs.

Bottom Line

De 1TB-versie van de Silicon Power A60 wordt verkocht voor slechts $ 50, maar sommige retailers hebben een prijs tot $ 110. Als je het aan de onderkant van de prijsklasse krijgt, betaal je ongeveer 5 cent per GB, wat een beetje hoog is. Maar als je rekening houdt met de andere functies, zoals de schokbestendige behuizing, waterbestendigheid en draagbaarheid, is de A60 een behoorlijke prijs. De Silicon Power komt ook in hogere capaciteiten, en je kunt het 5TB-model meestal vinden voor ongeveer $ 130. Dit apparaat biedt ongeveer 2,5 cent per GB opslagruimte en is nog steeds schokbestendig en waterbestendig.

Silicon Power A60 vs. Toshiba Canvio Advance

De Toshiba Canvio Advance is een draagbare, USB-aangedreven HDD die ook ongeveer 2,5 cent per GB aan opslagruimte biedt voor de modellen met hogere capaciteit.

De 4TB-versie van de Canvio Advance wordt verkocht voor ongeveer $ 100. De Canvio Advance is kleiner - hij is klein genoeg om in de palm van je hand te passen. Wat de Silicon Power aan stijl mist, biedt de Canvio Advance in een compacte schijf met een aantrekkelijke, hoogglans afwerking. De Silicon Power A60 is echter iets duurzamer, grotendeels dankzij de bumper rond de omtrek en de weerstand tegen water.

Je hoeft de draagbare Silicon Power A60 niet te vertroetelen

Een ideale keuze voor gamers, studenten of reizigers, de A60 optimaliseert de duurzaamheid zonder in te boeten op andere gebieden zoals snelheid, opslagcapaciteit of betaalbaarheid.

Specs

  • Productnaam Power 1TB Rugged Armor A60 Militaire kwaliteit
  • Product Merk Silicium
  • Prijs $110.00
  • Gewicht 8 oz.
  • Productafmetingen 5,5 x 3,4 x 0,9 inch.
  • Kleur Zwart
  • Capaciteit 1TB
  • Interface 3.1 Gen 1 (USB 2.0 achterwaarts compatibel)
  • Snelheid tot 5,0 Gbps

Aanbevolen: