Jabra Steel Review: een van de zwaarste Bluetooth-headsets die u kunt kopen

Inhoudsopgave:

Jabra Steel Review: een van de zwaarste Bluetooth-headsets die u kunt kopen
Jabra Steel Review: een van de zwaarste Bluetooth-headsets die u kunt kopen
Anonim

Bottom Line

De Jabra Steel gedijt op veel gebieden, vooral op het gebied van duurzaamheid, maar de matige geluidskwaliteit voor muziek en het grote luidsprekerformaat maken hem van een uitstekende tot een gewoon goede headset.

Jabra Steel

Image
Image

We hebben de Jabra Steel gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Jabra is een begrip geworden in de wereld van koptelefoons en headsets. Een van Jabra's headset-aanbiedingen, de Jabra Steel, staat bekend om zijn robuuste duurzaamheid - het is een stof-, water- en schokbestendige headset die is bedoeld voor buitenmensen of werknemers die onderweg zijn. Op de voorkant van de verpakking staat zelfs een bouwvakker.

Voor een verkoopprijs van $ 100 is de Jabra Steel niet de duurste Bluetooth-headset op de markt, maar hij is ook niet bepaald betaalbaar, vooral gezien het feit dat je andere goed beoordeelde headsets kunt kopen voor minder dan 20 dollar. Dus, is de Jabra Steel zijn middenklasse prijskaartje waard? Ik heb het een week lang getest om erachter te komen.

Image
Image

Ontwerp: goed gebouwd, maar opvallend groot

Je voelt de duurzaamheid en bouwkwaliteit als je de Jabra Steel-headset in je hand houdt. Het hoofdgedeelte is gemaakt van een zwart rubberen materiaal dat de interne onderdelen volledig omsluit. De drie knoppen - een aan / uit-knop, spraakknop en oproepknop voor beantwoorden/beëindigen - zijn verzonken en afgedekt door de behuizing ter bescherming. De USB-oplaadpoort wordt ook afgedekt door een poortafdekking en heeft een lipje dat u gebruikt om deze te openen wanneer u de Jabra Steel moet opladen. Er zijn geen fysieke volumeknoppen op de headset.

Het hoofdgedeelte van de Jabra is aan de grotere kant en meet ongeveer twee en een halve inch lang zonder het oorkussen. Met het oorkussen klokt de 10 gram Jabra Steel in op ongeveer 15 cm hoog, 0,6 cm breed en 2,5 cm op het dikste punt. Het heeft twee microfoons aan de achterkant van de body, die je open kunt laten of afdekken met een van de twee meegeleverde windzakken.

Omdat hij groot en een beetje dik is, v alt de Jabra Steel op als je hem draagt. Als iemand je recht aankijkt, kunnen ze de Jabra duidelijk zien, maar verrassend genoeg zijn de felgele oorgels nauwelijks zichtbaar als je de headset draagt.

Comfort: aanpasbare oorgels en haken

Ondanks het grotere formaat voelde de headset comfortabel aan, zelfs voor langere tijd. Omdat de luidspreker echter aan de grotere kant is, kunnen sommige mensen met kleinere oren het gevoel hebben dat het apparaat en sommige accessoires te groot zijn voor hun oren.

De Jabra Steel v alt op als je hem draagt.

Het pakket bevat drie oorgelkussens. Alle meegeleverde oorgels zijn felgeel van kleur, maar elke gel heeft een ander ontwerp - de ene is een meer basic ontwerp en de andere twee hebben verlenghaken die ervoor zorgen dat ze in het oor blijven (een van de oorgels heeft een recht -gerichte extensie, en de andere heeft een naar links gerichte extensie). De ergonomische oorkussens zijn comfortabel, maar ze zijn ook vrij groot, dus iemand met een smalle gehoorgang kan het gevoel hebben dat de oorkussens niet goed passen.

Het Jabra Steel-pakket bevat ook twee optionele oorhaken. Ze wikkelen zich rond de buitenkant van het oor en helpen de headset op zijn plaats te houden. Het gebruik van de Jabra met de oorhaak is niet zo comfortabel, vooral als u een bril draagt. Hoewel de oorhaak een zachtere afwerking heeft aan de binnenkant, wat een bepaald niveau van comfort bevordert (de afwerking voelt bijna aan als suède), gaf ik de voorkeur aan de Jabra zonder de oorhaak.

Geluidskwaliteit: uitstekende microfoons, gemiddelde luidspreker

De gesprekskwaliteit op de Jabra is voldoende, maar de luidspreker is zelfs op vol volume iets te stil. Ik merkte dat ik de persoon aan de andere kant van de lijn vroeg om zichzelf een paar keer te herhalen. Er is geen hoorbare interferentie, het is gewoon niet de luidste luidspreker. De persoon met wie ik sprak, begreep me echter duidelijk bij elk gesprek via de dubbele microfoons van de Jabra. De noise-cancelling op de Jabra was beter dan ik had verwacht. De twee microfoons doen het goed om achtergrondgeluiden te onderdrukken, zodat je stem duidelijk doorkomt.

Muziek klinkt niet het beste op de Jabra. Net als bij telefoongesprekken is er geen vervorming, maar het volume op de 11 mm-luidspreker wordt niet erg luid. Het geluid is helder en je kunt een behoorlijk onderscheid horen tussen de hoge, lage en middentonen. Het geluid is niet te blikkerig of scherp, het is gewoon niet luid genoeg.

Image
Image

Kenmerken: Fatsoenlijke batterij en een bijbehorende app

De Jabra laadt vrij snel op en is in ongeveer twee uur volledig opgeladen. Een volle batterij gaat tot zes uur gesprekstijd of tot 10 volle dagen stand-bytijd mee. Ik kon de Jabra vijf uur continu gebruiken voordat hij moest worden opgeladen. Het Bluetooth-bereik was indrukwekkend (tot 30 meter, afhankelijk van je telefoon). Toen ik de Jabra thuis gebruikte, liet ik mijn telefoon op het aanrecht staan en de Jabra verloor nooit de verbinding terwijl ik door mijn huis zwierf.

Op de eigenlijke headset kun je de batterijstatus controleren door op de knop beantwoorden/beëindigen te tikken terwijl je niet in gesprek bent. U kunt de toets beantwoorden/beëindigen ook gebruiken om oproepen te beantwoorden, een oproep te weigeren, een beller in de wacht te zetten, tussen bellers te schakelen of uw laatste oproep opnieuw te kiezen. De spraakknop van de Jabra activeert de spraakassistent op je telefoon, of het nu Siri, Google Now of Cortana is. Als je in gesprek bent, kun je de spraakknop gebruiken om jezelf te dempen. Gezien het aantal verschillende functies dat je kunt bedienen met de knoppen op de headset, was ik verrast om te zien dat de Jabra geen fysieke volumeregelaars had.

De twee microfoons doen het goed om achtergrondgeluiden te onderdrukken.

De Jabra Steel bevat een bijbehorende app genaamd Jabra Assist. De app heeft een paar handige functies, maar het is voor het grootste deel vrij eenvoudig. In de app kun je je headset registreren, de handleiding raadplegen en het toestel een beoordeling geven. U kunt ook functies in- en uitschakelen, zoals het voorlezen van berichten, waarmee u nieuwe agenda- en e-mailmeldingen kunt horen via uw Jabra Steel-headset. Er is ook een "vind mijn Jabra"-functie in de app, waarmee u uw headset kunt vinden.

Bottom Line

De Jabra Steel is te koop voor $ 100, maar je kunt hem te koop vinden voor aanzienlijk minder, meestal tussen $ 60 en $ 70, afhankelijk van de winkelier. De verkoopprijs is een beetje hoog als je het vergelijkt met een goedkope Bluetooth-headset, maar de Jabra biedt wel een duurzaam ontwerp en een beperkte garantie van vijf jaar, wat veel waarde toevoegt.

Jabra Steel vs. New Bee LC-B41

De New Bee LC-B41 wordt geleverd met een verscheidenheid aan accessoires en kost aanzienlijk minder dan de Jabra Steel. De New Bee LC-B41 Headset biedt 24 uur gesprekstijd, tot twee maanden standby-tijd en een heldere gesprekskwaliteit en verslaat op sommige gebieden de Jabra, vooral wat betreft betaalbaarheid en batterijduur. De New Bee komt echter niet eens in de buurt van de duurzaamheid van de Jabra.

Hoewel het een stevige headset is met krachtige ruisonderdrukking, is de Jabra Steel voor de een een betere optie dan voor de ander

Voor iemand die een headset nodig heeft die bestand is tegen het buitenleven, is de Jabra Steel een kijkje waard.

Specs

  • Productnaam Staal
  • Product Merk Jabra
  • Prijs $100.00
  • Draadloos bereik 30 meter
  • Levensduur batterij Zes uur gesprekstijd, 10 dagen stand-by
  • Garantie Vijf jaar beperkt

Aanbevolen: